LUNA NOUA IN SAGETATOR
7 DECEMBRIE 2018 „DESPRE CAT DE SUS PUTEM SA ZBURAM SI CUM SA NU NE FRANGEM ARIPILE”

Vineri, 7 decembrie 2018, avem un nou fenomen de Luna noua, de data aceasta in semnul Sagetatorului. Luna va fi in conjunctie cu Soarele: atat Luna cat si Soarele se vor afla in Sagetator, la aprox. 15 grade.

☆☆☆ Intro. Despre Luna noua in general

– In astrologie, Luna reprezinta universul emotiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situatii etc. care ne fac sa ne simtim confortabil si in largul nostru si care ne dau sentimentul de “acasa” (oriunde ne-am afla) iar Soarele semnifica personalitatea noastra de baza, eu-ul interior, ego-ul, identitatea noastra.
– Cele aproximativ doua saptamani dupa ce Luna noua are loc (cand aceasta este in crestere) desemneaza o perioada favorabila creionarii unei etape noi, initierii de actiuni si proiecte, ale caror roade le vom putea culege, pe deplin, odata cu fenomenul de Luna plina care va avea loc in acelasi semn zodiacal (in cazul de fata, in luna mai 2019, odata cu Luna plina in Sagetator).
– Va reamintesc ca cele doua saptamani de dupa Luna noua (pana la urmatoarea Luna plina) reprezinta o perioada favorabila setarii de intentii intr-o anumita directie si mai putin punerii in practica a acestora si ca o zi/doua inainte/dupa Luna noua/plina nu este indicat sa luam decizii importante, radicale, deoarece suntem mai emotionali si ne putem razgandi ulterior.

Pentru a beneficia din plin de evenimentul de Luna noua in Sagetator este important sa vedem: 1. in ce domenii concrete din viata noastra se vor manifesta aceste “inceputuri” si 2. care este atmosfera generala, „cadrul” in care acestea se vor desfasura si anume: 2a. care este energia semnului zodiacal in care are loc Luna noua si 2b. care sunt aspectele facute cu aceasta de catre ceilalti “jucatori” de pe bolta cereasca.

1.Cum ne impacteaza la nivel individual Luna noua in Sagetator:

In functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Luna noua in Sagetator va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formeaza harta) si, implicit, domeniile („feliile de viata”) asociate cu acestea. La sfarsitul articolului gasiti aceste detalii pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa unde are loc Luna noua), cu recomandarea de a parcurge intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”).

2a. Influente generale; Sagetatorul – energie si caracteristici:

Sagetatorul este un semn mutabil (adaptabil la schimbare), de foc (pasional, caruia ii place sa simta cu adevarat ca traieste, ca se bucura de fiecare moment, ca isi urmeaza pornirile inimii), al carui guvernator este Jupiter (cel mai mare dintre zei in mitologia romana (Zeus la greci), divinitatea suprema, stapanul Universului si legiuitorul suprem al justitiei cosmice; in astrologie este asociat cu notiuni ca: expansiunea, dezvoltarea spirituala, forme inalte de cunoastere, sistemul de credinte si valori, sistemul de justitie si, nu in ultimul rand, cu abundenta, bogatia sau belsugul).

Cum putem “profita” de energia Sagetatorului:

☆☆☆ Invatand ceva nou si deschizandu-ne astfel mintea si sufletul catre noi forme de cunoastere: prin arta, cultura, muzica, literatura, filozofie, religie, drept, politica etc.;
☆☆☆ Calatorind, daca avem ocazia;
☆☆☆ Facand planuri si gandindu-ne incotro ne-am dori sa ne indreptam (Sagetatorul se raporteaza mai degraba la viitor decat la prezent si indrazneste sa isi proiecteze viitorul indiferent de realitatea concreta in care traieste in prezent / eventualele piedici, obstacole, greutati din situatia actuala nu il impiedica sa viseze si sa proiecteze un viitor mai luminos);
☆☆☆ Fiind mai independenti si punand mai mare accent pe libertatea noastra personala (si, implicit, eliberandu-ne din acele situatii unde ne simtim ingraditi, restrictionati);
☆☆☆ Dand dovada de toleranta si intelegere fata de ceea ce este strain, diferit fata de noi (de la orientare sexuala si religioasa, la cultura, sistem de valori, etc).

2b. Luna noua in Sagetator si ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca

☆☆☆ Marte si Neptun din Pesti vor face un aspect dinamic, tensionat cu Luna Noua (careu).

Marte este zeul razboiului si reprezinta initiativa, energia, ego-ul, determinarea, sexualitatea iar Neptun este Zeul Marii si semnifica inclinatia spre idealism, visare, fuga de realitate (mai ales cand aceasta nu este pe placul nostru), spiritul artistic, misticismul, sensibilitatea, compasiunea, iertarea, spiritul de sacrificiu.

– Luna in careu cu Marte ne poate face sa ne simtim mai irascibili, mai nervosi iar in situatia in care ceva ne nemultumeste, exista posibilitatea sa dam dovada de impulsivitate si sa reactionam fara sa gandim prea mult inainte, din instinct. Pentru a nu spune sau face ceva ce am putea regreta ulterior, ar fi de dorit, chiar si in situatia in care ne simtim “provocati”, sa lasam putin timp sa treaca (pentru a ne asigura ca suntem calmi si rationali) si abia apoi sa reactionam.
– In acelasi timp, Luna in careu cu Neptun ne poate face sa vedem realitatea asa cum ne dorim si nu neaparat asa cum este, sa speram si sa visam cu ochii deschisi mai mult decat ar trebui. Cu cat suntem mai nemultumiti de realitatea concreta in care traim, cu atat ne va fi mai “usor” sa gasim mijloace de a evada din ea, prin autoiluzionare sau acceptand “solutii miraculoase” de la altii. De asemenea, ne putem simti mai vulnerabili si mai sensibili la vorbele sau la faptele celor din jur.
– Avand in vedere toate acestea, recomandarea ar fi sa nu luam acum decizii importante (daca se poate) sau daca trebuie sa o facem sa incercam sa ne bazam cat mai mult pe fapte concrete si nu pe emotii sau instinct. In acelasi timp, sa ne inconjuram de persoane vesele, optimiste, pozitive, care ne pot ajuta sa ne crestem moralul, mai ales daca ne simtim cumva mai tristi sau mai lipsiti de energie. Putem folosi cel mai bine aspectul Luna/Neptun ajutandu-i pe cei aflati in nevoie, dand dovada de empatie si intelegere fata de orice forma de suferinta, facand mici acte de caritate sau prin preocupari care tin de latura spirituala, artistica a vietii: prin arta, teatru, muzica, meditatie etc.

☆☆☆ La doar cateva ore dupa momentul de Luna noua, Marte si Neptun se vor afla in conjunctie (ambele planete vor fi in Pesti si la acelasi grad).

Asa cum va spuneam si mai sus, nu este o perioada foarte buna pentru a lua decizii importante (mai ales intre 6-9 decembrie) pentru ca atmosfera generala va fi una marcata de confuzie (Neptun) si nu vom putea distinge foarte clar realitatea de dorinta sau imaginatie.
Vom simti ca avem energie (Marte) dar ca aceasta este “dizolvata” in prea multe directii sau ca pur si simplu nu gasim directia potrivita. Sau vom simti nevoia sa facem anumite lucruri dar nu vom sti si cum sa le facem. Rick Levine, un mare astrolog, pe care il admir foarte mult, compara acest aspect Marte/Neptun cu a fi invitat la o petrecere dar a nu sti exact unde are loc petrecerea respectiva, ca sa poti sa si ajungi 😊.
Este important insa sa retinem ca, desi ne va fi mai greu acum sa fim ancorati in realitate, practici, concreti etc., aspectul cel mai frumos al acestui tranzit este dat de faptul ca acum ne putem bucura de mai multa imaginatie si creativitate, ca putem indrazni sa visam mai mult decat am facut-o, ca putem fi mai buni si mai sensibili cu cei care au nevoie de noi si, nu in ultimul rand, ca ne putem indrepta mai mult atentia catre divinitate si, in general, catre latura spirituala a vietii.

☆☆☆ Jupiter (expansiune, abundenta, noroc), insusi guvernatorul semnului zodiacal unde are loc Luna noua va fi in conjunctie cu aceasta (atat Jupiter cat si Luna noua vor fi in Sagetator).

Desi conjunctia nu este foarte stransa, ne va da totusi o doza de bucurie, de speranta si de optimism, suficienta cat sa putem trece mai usor chiar si peste situatiile mai putin placute care ar putea sa apara in calea noastra.
Pentru mine, Luna noua va impacta relatiile personale si profesionale (Asc in Gemeni) si latura spirituala (Soare in Capricorn), in aceste domenii de viata ma astept la o etapa noua. Voi ce capitol din viata voastra v-ati dori sa incepeti? Mi-ar placea sa citesc in comentarii.

Zile frumoase sa avem! 💙
Cu drag,
Kikiana

……………………………………………….
1.Sagetator – un nou capitol al intregii vieti – personala, profesionala, sanatate, relatii etc.
12. Capricorn – meditatie, reflectii, vise, revelatii; dorinta de a petrece mai mult timp in izolare; spiritualitate; intentia de a face o calatorie in strainatate;
11. Varsator – o noua etapa cu privire la prieteni, grupuri, asociatii / decizia de va inscrie intr-o asociatie, grup; ganduri noi cu privire la viitor;
10. Pesti – o noua etapa cu privire la cariera, reputatie profesionala, statut social; intentia de va schimba jobul, de a va casatori etc.;
9. Berbec- o noua etapa cu privire la educatie, spiritualitate, filozofie, religie; intentia de a face o calatorie de mai lunga durata;
8. Taur – o noua etapa cu privire la resursele avute in comun cu partenerul (financiare, materiale), de a face un credit; sexualitate; decizia de a va elibera de frici, traume;
7. Gemeni – o noua etapa cu privire la relatii, parteneriate, viata de cuplu, casnicie; intentia de avea o relatie stabila, de a va casatori etc.
6. Rac – o noua etapa cu privire la munca de zi cu zi, colegi, un nou proiect, intentia de a incepe un alt job; intentia de a schimba ceva in rutina zilnica, de a va ingriji mai mult de sanatate etc.
5. Leu – o noua etapa cu privire la iubire, indragostire, copii, hobby-uri; va puteti indragosti sau puteti lua decizia de a avea un copil;
4. Fecioara – o noua etapa cu privire la relatia cu familia de origine, casa in care locuiti, sentimentul de acasa, eu-ul interior; ex. decizia de a va muta;
3. Balanta – o noua etapa cu privire la comunicare, gandire, abilitati; decizia de a face o scurta calatorie, de a urma un curs, de a invata ceva nou;
2. Scorpion – o noua etapa cu privire la resursele materiale si financiare personale, banii castigati din munca; ex. intentia de a achizitiona un anumit bun; intentia de a face ceva pentru a va creste stima de sine.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *