JUPITER IN SAGETATOR:
NOV. 2018 – DEC. 2019 „FERICIREA ARE CHIPUL TAU”

Mutarea lui Jupiter din Scorpion in Sagetator in noiembrie, anul acesta, aduce pentru fiecare dintre noi oportunitati si posibilitatati de crestere in anumite domenii din viata noastra.

☆☆☆☆ Ce reprezinta Jupiter

Cea mai mare planeta din Sistemul nostru solar isi trage numele din mitologia romana unde Jupiter reprezinta zeitatea, divinitatea suprema – stapanul Universului, conducatorul zeilor si al oamenilor, legiuitorul suprem al justitiei cosmice (Zeus in mitologia greaca).
In astrologie, Jupiter este asociat cu notiuni ca expansiunea, dezvoltarea spirituala, cunoasterea inalta, sistemul de credinte si valori sau de justitie; abundenta, bunastarea sau fericirea. In acele domenii din viata noastra asociate casei din harta natala unde Jupiter se afla in tranzit, vom primi, asadar, mai multe oportunitati si ne vom bucura de mai multa „bogatie”, ne vom simti mai fericiti si mai norocosi (timp de aproximativ un an cat dureaza tranzitul respectiv).

☆☆☆☆ Jupiter in Sagetator – directii generale

Jupiter este guvernatorul Sagetatorului (si guvernatorul traditional al Pestilor), prin urmare, din noiembrie 2018 si pana la inceputul lunii decembrie 2019, acesta se va afla „la el acasa”, ceea ce inseamna ca va „functiona” in cele mai bune conditii si ne va aduce cele mai mari beneficii (asa cum va spuneam in alte articole despre Saturn in Capricorn).
Cu Jupiter in Sagetator vom asista (la nivel global dar si la nivel individual) la o mai mare deschidere catre orice forma de dezvoltare spirituala si cunoastere inalta (prin filozofie, religie etc.) si la o mai mare aplecare catre studiu si invatatura. In acelasi timp, vom fi mai interesati sa ne redefinim sistemele de credinte si valori sau sa ne construim altele, mai potrivite, si care sa reflecte, in mai mare masura, nevoia de dreptate si libertate personala. Implicit, vom respinge acei factori care ingradesc libertarea de exprimare, de gandire si orice alta forma de ingradire personala si vom fi mai toleranti si mai deschisi fata de ceea ce este strain, diferit fata de noi (de la orientare religioasa la orientare sexuala etc). Ne vom dori mai mult sa calatorim (calatorii propriu-zise sau calatorii spirituale) dar nu doar pentru a ne odihni sau relaxa ci asa cum o face Sagetatorul, din nevoia de a intra in contact cu alte culturi si civilizatii, de a ne imbogati mintea si sufletul cu tot ceea ce strainatatea ne poate oferi.

☆☆☆☆ Jupiter in Sagetator – la nivel individual

Asa cum va spuneam in introducere, timp de aproximativ un an, vom constata ca in cel putin un domeniu din viata noastra, lucrurile vor merge mult mai bine decat pana acum si ne vom putea bucura de mai multe oportunitati.

>>> Ariile impactate de trecerea lui Jupiter prin semnul Sagetatorului in functie de Ascendent/zodie (va recomand sa incepeti cu Asc., daca il stiti) se regasesc la sfarsitul postarii; numarul reprezinta casa din harta natala.

Daca am simtit ca nu avansam in domeniul respectiv, ca suntem cumva blocati, ca nu putem actiona asa cum ne-am dori, ca nu ni se ofera contextul potrivit, ca nu intalnim oamenii care sa ne ajute sau cu care sa ne putem asocia, ca nu reusim sa ne angajam sau sa crestem profesional, sa cunoastem un potential partener, sa calatorim sau sa facem anumite cursuri, sa gasim o modalitate de a ne creste veniturile etc….ei bine, Jupiter „va debloca” domeniul respectiv, ne va ajuta sa fim mai optimisti si sa ne recapatam increderea.

Jupiter amplifica, dezvolta sectorul de viata pe care il traverseaza (functioneaza precum drojdia care creste aluatul 😊) iar rezultatul consta in oportunitatile, sansele oferite.

Pentru a beneficia din plin de tranzitul lui Jupiter este foarte important sa retineti cateva aspecte:

♢♢♢ Jupiter ne ofera mai multe oportunitati dar nu ne „garanteaza” si rezultatele concrete, de durata (acela este rolul lui Saturn). Prin urmare, depinde doar de noi ce alegem din ceea ce ni se ofera si ce facem cu darurile primite. De ex., daca Jupiter ne tranziteaza casa a-VII-a putem intalni potentiali parteneri pentru relatii de iubire sau profesionale de lunga durata dar depinde de noi sa alegem acel partener care sa si corespunda nevoilor noastre. Sau daca Jupiter ne tranziteaza casa a-VI-a, ni se pot face cateva propuneri atragatoare legate de munca, putem participa la cateva interviuri dar depinde doar de noi cum ne prezentam la acele interviuri si cum ne desfasuram ulterior activitatea.

♢♢♢ Deoarece Jupiter expandeaza orice atinge, uneori, inainte de a ne bucura de beneficiile aduse pot aparea mici situatii de criza. Cu alte cuvinte pentru a avea loc sa primim darurile, uneori trebuie sa „eliberam” zona respectiva, cu atat mai mult cu cat Jupiter vine la pachet cu o nevoie crescuta de libertate si adevar. Revenind la ex. cu Jupiter in tranzit in casa a-VII-a (un ex. clasic), daca suntem intr-o relatie care chiar nu mai functioneaza, aceasta poate inceta (iar incheierea este primita ca o eliberare si nu ca o trauma), pentru a face loc unei relatii mai bune.

♢♢♢ Este important sa profitam de oportunitatile pe care le vom avea in perioada urmatoare si sa facem tot ce tine de noi pentru a le transforma in ceva concret si durabil si, in acelasi timp, sa evitam excesele, sa nu ne risipim energia in prea multe directii si sa alegem constient.

☆☆☆☆ Aspect dinamic tensionat: Jupiter / Neptun: ianuarie, iunie, septembrie 2019

In lunile mentionate mai sus, Jupiter va face un aspect tensionat cu Neptun, aflat in semnul Pestilor (datele exacte sunt: 13 ianuarie, 16 iunie si 21 septembrie dar efectele se vor simti pe parcursul acestor luni, deoarece miscarea celor doua planete este foarte lenta).
Neptun este Zeul marii si reprezinta latura spirituala a vietii, divinitatea, misticismul, frumosul si spiritul artistic, sensibilitatea, visul si imaginatia, idealizarea, sacrificiul de sine.
Relatia tensionata dintre acesta si Neptun ne poate face sa privim cu ochelari roz realitatea: sa credem ca ceea ce ni se spune e adevarat, fara sa existe neaparat si fapte care sa sustina afirmatiile sau promisiunile; sa auzim doar ceea ce ne dorim; sa credem ca toti oamenii sunt buni si frumosi si toate gesturile nobile; sa ne entuziasmam ca orice este posibil; sa fim mai sensibili si mai vulnerabili, prin urmare mai usor de ranit.
Avand in vedere aspectul tensionat, va recomand, in situatia in care trebuie sa luati decizii importante in lunile acestea, sa verificati daca informatiile primite reflecta intr-adevar realitatea si sa nu va grabiti. Este o perioada mai potrivita pentru a ne concentra pe latura spirituala a vietii decat pe cea materiala, in care putem fi mai creativi, mai sensibili si in care ne putem dezvolta spiritul artistic.

Cu drag,
Kikiana

1.Sagetator – semnul cel mai impactat; intreaga viata personala, profesionala, sanatate, relatii; modul in care esti vazut de catre ceilalti, etc.
12. Capricorn – mai mult timp alocat meditatiei, vietii spirituale; vise, revelatii; protectie divina; bucuria de a petrece mai mult timp singur; calatorii in strainatate;
11. Varsator – prieteni, grupuri, asociatii; ganduri noi cu privire la viitor;
10. Pesti – cariera, reputatie profesionala, statut social, imaginea publica;
9. Berbec – educatie, spiritualitate, filozofie, religie; sistem de credinte si valori; calatorii in strainatate;
8. Taur – resursele avute in comun cu partenerul (financiare, materiale), credite; sexualitate; vindecarea unor frici, traume mai vechi;
7. Gemeni – relatii personale si profesionale, parteneriate, viata de cuplu, casnicie;
6. Rac – rutina zilnica, activitatea profesionala, munca de zi cu zi, colegi, proiecte; sanatate;
5. Leu – iubire, indragostire, copii, hobby-uri, creativitate;
4. Fecioara – relatia cu familia de origine, casa in care locuiti, sentimentul de acasa, eu-ul interior;
3. Balanta – comunicare, gandire, abilitati; relatia cu fratii, vecinii; calatorii scurte, cursuri; comert; vanzari;
2. Scorpion – resursele materiale si financiare personale (banii castigati din munca/salariul); bunuri personale; stima de sine.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *