LUNA NOUA IN SCORPION
7 NOIEMBRIE 2018 „INTINDE-TI ARIPILE SA POTI ZBURA!”

Miercuri, 7 noiembrie 2018, avem un nou fenomen de Luna noua, de data aceasta in semnul Scorpion. Luna va fi in conjunctie cu Soarele: atat Luna cat si Soarele se vor afla in Scorpion, la aprox. 15 grade.

☆☆☆☆ Despre Luna noua in general

In astrologie, Luna reprezinta universul emotiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situatii etc. care ne fac sa ne simtim confortabil si in largul nostru si care ne dau sentimentul de “acasa” (oriunde ne-am afla) iar Soarele semnifica personalitatea noastra de baza, eu-ul interior, ego-ul, identitatea noastra. Cele aproximativ doua saptamani dupa ce Luna noua are loc (cand aceasta este in crestere) desemneaza o perioada favorabila creionarii unei etape noi, initierii de actiuni si proiecte, ale caror roade le vom putea culege, pe deplin, odata cu fenomenul de Luna plina care va avea loc in acelasi semn zodiacal (in cazul de fata, in luna aprilie 2019, odata cu Luna plina in Scorpion).

☆☆☆☆ Luna noua in Scorpion

In functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Luna noua in Scorpion va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formeaza harta) si, implicit, domeniile („feliile de viata”) asociate cu acestea. La sfarsitul articolului gasiti aceste detalii pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa), cu recomandarea de a parcurge intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”).

Inceputurile despre care va spuneam mai sus se pot manifesta in aceste domenii concrete din viata noastra insa trebuie sa avem in vedere, totodata, care este atmosfera generala, „cadrul” in care acestea se desfasoara. Sau, cu alte cuvinte, care este energia semnului zodiacal in care Luna noua are loc si care sunt aspectele facute cu aceasta de catre ceilalti “jucatori” de pe bolta cereasca.

A. Scorpionul – energie si caracteristici

Este un semn fix (stabil, constant, consecvent dar si rigid, mai putin dornic de schimbare), de apa (sensibil, intuitiv, care se bazeaza pe emotii), al carui guvernatori – modern si traditional: sunt: Pluto (la romani; Hades in mitologia greaca; Zeul Infernului, al intunericului), respectiv Marte (Zeul razboiului).
Scorpionul este asociat cu o capacitate extraordinara de regenerare, fiind singurul care poate trece de-a lungul vietii printr-o serie de situatii-limita, crize, transformari si renaste de fiecare data (de aici si comparatia) ca Pasarea Phoenix. El sapa adanc in cautarea adevarului, pentru a descifra tainele vietii si ale mortii si nu se teme sa patrunda in cele mai intunecate cotloane ale constiintei umane. Intelege psihicul uman cu aspectele sale mai armonioase dar mai ales cu fricile, fobiile sau obsesiile sale. Un Scorpion aflat la un nivel mai scazut de evolutie spirituala va incerca sa domine, sa controleze si isi va folosi puterea in scopuri mai putin nobile, va trai totul la extreme si nu se va da in laturi de la acte de gelozie sau razbunare.
Marea sa lectie va fi insa sa ajunga sa isi controleze emotiile, sa accepte transformarea/criza ca parte fireasca a vietii si sa isi foloseasca puterea, intuitia, intensitatea si determinarea spre binele sau si al celorlalti. Dar, va trebui sa se cufunde intai adanc in intuneric inainte de a vedea lumina, sa experimenteze frica inainte de a putea trai bucuria si sa traiasca infernul inainte de a experimenta cu adevarat darul vietii.

B. Aspectele facute de ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca

**** Pluto, insusi guvernatorul Scorpionului, unde are loc Luna noua (aflat in Capricorn) va face un aspect armonios cu aceasta (sextil).

Luna noua in Scorpion va fi una intensa, puternica, in care gandurile si emotiile noastre, deopotriva, se vor axa exclusiv pe ceea ce conteaza cu adevarat pentru noi. Vom simti nevoia unui inceput (intr-un anumit domeniu din viata noastra) dar nu ne vom dori unul oarecare ci un inceput semnificativ, real, autentic, cladit pe cenusa a ceea ce putem lasa acum in urma sau transforma in ceva mai bun. Avand in vedere natura Scorpionului, cred ca dorinta noastra, respectiv contextul care ni se va oferi de a incepe acest capitol nou nu vor aparea “din senin” ci vor fi strans legate de un mai amplu proces de introspectie, asociat cu o anumita experienta din trecut, care poate ne-a marcat, si pe care vom avea, intr-un final, ocazia sa o depasim (Pluto /Luna/Soare)

**** Neptun in Pesti va face un aspect armonios (trigon) cu Luna noua

In acelasi timp, va fi un moment bun pentru a face pace cu trecutul (sau macar cu anumite parti din el), pentru a ierta si a da dovada de empatie si intelegere acolo unde, candva, credeam sau simteam, poate, opusul. Vom indrazni sa visam mai mult, sa speram, sa ne facem planuri, sa ne bucuram si sa zambim. Vom fi mai creativi, mai aplecati catre spiritualitate, catre arta, mai dornici sa gasim un sens, dincolo de pragmatismul in care unii dintre noi ne-am obisnuit sa traim. Neptun ne poate face uneori sa evadam din realitate, sa o vedem mai frumos colorata sau sa alunecam pe panta autoiluzionarii dar cred ca aspectul armonios facut de Pluto nu ne va lasa sa zburam mai mult decat ne tin aripile si nici nu ni le va frange 😊.

**** Toate aceste trairi intense le vom experimenta, bineinteles, si in relatiile noastre de iubire.

Chiar daca Venus nu mai este in Scorpion ci in Balanta, miscarea retrograda continua si odata cu ea si nevoia noastra crescuta de afectiune. (Va recomand sa cititi si articolul despre VenusR – „Si daca dragoste nu e, nimic nu e”, daca nu ati facut-o deja). Vom fi mai toleranti si mai afectuosi, mai romantici si mai visatori si vom crede (din nou) in acea iubire de poveste care poate invinge orice obstacole. Si, mai mult, vom gasi in noi insine puterea ei magica si vindecatoare, autentica, pasionala si intensa. Dar doar dupa ce am iertat…tot ce aveam de iertat. (In plus, pe 9 nov., VenusR in Balanta va fi in trigon cu Marte – initiativa, atractie, sexualitate>>> vom fi mai dornici sa (re)aprindem scanteia si sa (re)aducem pasiunea in viata noastra).

**** Jupiter (expansiune, abundenta) va face si el un trigon cu Nodul Nord al Lunii (abia intrat in Rac).

Indiferent de natura planurilor pe care le vom creiona, vom avea sentimentul ca ceea ce dorim sa se intample este “ceea ce trebuie” sa se intample. Si, mai ales…ca suntem fericiti.

O saptamana magica sa avem!

Cu drag,
Kikiana

1.Scorpion – un nou capitol al intregii vieti – personala, profesionala, sanatate, relatii etc.
12. Sagetator – meditatie, reflectii, vise, revelatii; dorinta de a petrece mai mult timp in izolare; spiritualitate; intentia de a face o calatorie in strainatate;
11. Capricorn – o noua etapa cu privire la prieteni, grupuri, asociatii / decizia de va inscrie intr-o asociatie, grup; ganduri noi cu privire la viitor;
10. Varsator – o noua etapa cu privire la cariera, reputatie profesionala, statut social; intentia de va schimba jobul, de a va casatori etc.;
9. Pesti – o noua etapa cu privire la educatie, spiritualitate, filozofie, religie; intentia de a face o calatorie de mai lunga durata;
8. Berbec – o noua etapa cu privire la resursele avute in comun cu partenerul (financiare, materiale), de a face un credit; sexualitate; decizia de a va elibera de frici, traume;
7. Taur – o noua etapa cu privire la relatii, parteneriate, viata de cuplu, casnicie; intentia de avea o relatie stabila, de a va casatori etc.
6. Gemeni – o noua etapa cu privire la munca de zi cu zi, colegi, un nou proiect, intentia de a incepe un alt job; intentia de a schimba ceva in rutina zilnica, de a va ingriji mai mult de sanatate etc.
5. Rac – o noua etapa cu privire la iubire, indragostire, copii, hobby-uri; va puteti indragosti sau puteti lua decizia de a avea un copil;
4. Leu – o noua etapa cu privire la relatia cu familia de origine, casa in care locuiti, sentimentul de acasa, eu-ul interior; ex. decizia de a va muta;
3. Fecioara – o noua etapa cu privire la comunicare, gandire, abilitati; decizia de a face o scurta calatorie, de a urma un curs, de a invata ceva nou;
2. Balanta – o noua etapa cu privire la resursele materiale si financiare personale, banii castigati din munca; ex. intentia de a achizitiona un anumit bun; intentia de a face ceva pentru a va creste stima de sine;

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *