LUNA NOUA IN BALANTA
9 OCTOMBRIE 2018 „ADEVAR, PASIUNE SI PROVOCARI IN RELATII”

Marti, 9 octombrie 2018, avem un nou fenomen de Luna noua, de data aceasta in semnul Balantei. Luna va fi in conjunctie cu Soarele: atat Luna cat si Soarele se vor afla in Balanta, la aprox. 15 grade.

☆☆☆☆ Despre Luna noua in general

Luna reprezinta, in astrologie, universul emotiilor noastre, ce ne face sa ne simtim “acasa”, confortabil si in largul nostru iar Soarele personalitatea noastra de baza, eu-ul interior, ego-ul, ce ne face unici ca indivizi (identitatea noastra). In general, Luna noua este o perioada favorabila creionarii unei etape noi, respectiv initierii de actiuni si proiecte, ale caror roade le vom putea culege, pe deplin, odata cu fenomenul de Luna plina care va avea loc in acelasi semn zodiacal (in cazul de fata, in luna martie, cand va fi Luna plina in Balanta).

☆☆☆☆ Luna noua in Balanta

Inainte de a vedea care sunt domeniile impactate de aceasta Luna noua pentru fiecare dintre noi (si pe care le gasiti la sfarsitul articolului, in functie de Ascendent /zodie), va invit sa vedem care sunt atributele si energia Balantei, pe care le putem accesa cu totii, in special in urmatoarele doua saptamani:

**** este guvernata de Venus, zeita dragostei si a frumusetii (Afrodita in mitologia greaca); ea semnifica in astrologie, asa cum era de asteptat, iubirea, inclusiv iubirea de sine, afectiunea, relatiile dar si ce apreciem, ce consideram a fi valoros pentru noi, ce ne place si ce ne aduce bucurie; indica si modul in care ne raportam la bani, pe ce sau cum cheltuim;
**** semn cardinal, initiaza lucruri, proiecte, parteneriate (nu are o abordare pasiva);
**** semn de aer, intelectual; nevoia de a interactiona cu ceilalti, de a comunica, de a relationa, de a se exprima.

Ii sunt specifice Balantei, asadar, atat nevoia de iubire (mult mai mare decat in cazul altor semne zodiacale), cat si nevoia de a fi in general intr-o relatie, de a forma un parteneriat (personal sau profesional); functioneaza foarte bine in echipa si prefera sa se asocieze cu altii, fiind adepta armoniei si a echilibrului in relatie. Detesta sa se certe si va fi adepta compromisului chiar si cand dreptatea este de partea sa. In iubire va cauta un partener care sa ii ofere afectiune si cu care sa rezoneze inclusiv din punct de vedere intelectual.

Dincolo de zona din harta natala in care va avea loc Luna noua in Balanta, cu totii vom experimenta, intr-o anumita masura, o „resetare” a modului in care ne raportam la iubire si la relatii. Daca suntem deja intr-o relatie si avem parte de iubire, ce putem face pentru a-i aduce un suflu nou, pentru a evita rutina si monotonia? Daca lucrurile nu functioneaza, cum le putem imbunatati (incepand cu noi insine)? Daca suntem singuri, cum am descrie relatia ideala? Sunt doar cateva dintre intrebarile care pot aparea in aceasta perioada. Si cu cat vom fi mai sinceri, cu atat ne va fi mai usor sa incepem procesul de transformare.

☆☆☆☆ Aspectele facute de Luna noua si Soare cu ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca

**** Venus retrograda (Scorpion / Balanta, 5 oct. – 16 nov.)

Deoarece Venus, guvernatoarea semnului unde are loc Luna noua, se afla in miscare retrograda, nevoia de a ne reevalua atitudinea fata de iubire si relatiile de cuplu, in general, precum si dorinta de a incepe un nou capitol in acest domeniu vor fi cu atat mai pronuntate.
Asa cum va spuneam si in articolul anterior (pe care va recomand sa il parcurgeti, daca nu ati facut-o deja), cu VenusR, vom dori sa primim si sa oferim afectiune, mai mult ca niciodata… Iar sansele de a face gesturi „necugetate”, pe care le-am putea regreta ulterior, sunt cu atat mai mari. Este o perioada buna pentru a analiza situatia in care ne gasim, pentru a ne intelege mai bine trecutul, pentru a ne face planuri…si mai putin pentru a le pune efectiv in aplicare. De ex., relatiile incepute cand Venus este retrograda se dovedesc a fi, de multe ori, diferite fata de ceea ce par initial (tocmai pentru ca din dorinta de a fi cu cineva nu mai vedem foarte clar realitatea, ne grabim etc.) iar relatiile deja formate intra intr-o perioada acuta de testare.

**** Luna noua si Soarele vor face un aspect dinamic (cuadratura) cu Pluto (Zeul infernului; adevar, transformare, regenerare, renastere, control, frici, obsesii).

Pentru a redefini notiunea de iubire si pentru a ne transforma relatiile cu adevarat va trebui intai sa fim onesti cu noi insine si sa vedem care este punctul in care ne gasim, cum am ajuns aici si incotro ne indreptam. Care este tiparul dupa care functionam in iubire si care sunt greselile pe care le-am repetat, de-a lungul timpului? Dezvoltam relatii de dependenta? Avem obiceiul de a ne controla partenerul sau ne lasam controlati? Suntem posesivi sau acceptam gelozia partenerului? Alegem sa fim intr-o relatie doar pentru a evita singuratatea? In functie de raspunsuri, este posibil sa iasa acum la suprafata astfel de elemente, generatoare de frici sau obsesii, tocmai in ideea de a le constientiza si de a le transforma.

**** Luna noua si Soarele vor face un aspect armonios (trigon) cu Marte (Zeul razboiului; determinare, hotarare, initiativa, sexualitate).

Ne vom simti motivati, hotarati si energici sa initiem acest proces de evaluare si de transformare a modului in care ne raportam la iubire.. Este important de subliniat aici faptul ca Marte isi va incheia abia acum sezonul extins de retrogradare. (El a fost retrograd de la sfarstul lunii iunie si pana la sfarsitul lunii august, perioada in care am simtit probabil ca batem pasul pe loc si ca nu putem avansa in diferite domenii. Din 27 august si-a reluat miscarea directa dar pana pe 9 octombrie el a strabatut de fapt (pentru a treia oara) traseul parcurs pentru prima data intre jumatatea lunii mai si pana pe 27 iunie, cand a inceput retrogradarea. Ganditi-va la proiectele, actiunile, relatiile initiate in mai-iunie, unde ati intampinat blocaje in iulie-august…pentru ca abia de acum veti simti ca le puteti duce la un alt nivel, ca puteti incepe o etapa noua.

**** VenusR in Scorpion va face un aspect dinamic cu Marte in Varsator (cuadratura)

Ceea ce poate duce la situatii mai putin calme in relatiile de cuplu, la impulsivitate sau chiar certuri, agresivitate dar si la mai multa pasiune, la o nevoie sexuala crescuta (aspectul a avut loc intai pe 8.09 cand Venus era directa si se repeta pe 11.10). Relatiile incepute acum au la baza pasiune si atractie fizica si mai putin latura emotionala.

**** Mercur (comunicare, gandire) abia intrat in Scorpion va fi intr-o relatie dinamica (opozitie) cu Uranus (surprize, socuri, adevar) in Taur (10 octombrie).

Vom fi mai interesati de adevar, in relatii dar nu numai; vom evita superficialul, vom fi preocupati doar de ceea ce este autentic, real; vom sapa dincolo de suprafata lucrurilor, in cautarea a ceea ce e ascuns, misterios, tabu; ii putem surprinde pe ceilalti cu modul nostru de a gandi, comunica, asa cum, la randul nostru putem sa auzim lucruri care sa ne ia pe nepregatite. Vom fi mai rapizi in gandire, vom face cele mai neobsinuite conexiuni iar informatiile vor veni „din senin”. In relatii, aspectul de opozitie poate sa aduca un aer proaspat, idei noi dar sa si intrerupa procesul de comunicare, daca nu se lucreaza la gasirea unei cai de compromis. Comunicarea va deveni mai putin impulsiva spre sfarsitul saptamanii, odata cu aspectul armonios (sextil) facut de Mercur cu Saturn (karma, lectii, greutati, stabilitate, relatia cu timpul) in Capricorn (12 octombrie).

☆☆☆☆ In loc de concluzii

Desi este Luna noua si ar trebui sa ne axam in principal pe setarea intentiilor si pe creionarea unor planuri pentru perioada urmatoare, va recomand ca, inainte de a trece la acestea, sa facem putina curatenie.
Sa nu ne aruncam intr-o iubire noua inainte de a face pace cu trecutul… Sa nu ne grabim sa ii aratam partenerului unde greseste fara sa ne uitam noi insine in oglinda…Sa nu ne fie teama de ce ar putea oglinda sa ne spuna…Si lista ar poate continua. 😊

O saptamana linistita sa avem!

Cu drag,
Kikiana

1. Balanta – semnul cel mai impactat; un nou capitol al intregii vieti – personala, profesionala, sanatate, relatii etc.
12. Scorpion – intentia de a medita mai mult, de a reflecta, de a petrece mai mult timp in izolare; intentia de a face o calatorie in strainatate
11. Sagetator – o noua etapa cu privire la prieteni, grupuri, asociatii, viitor; decizia de va inscrie intr-o asociatie / grup; ganduri cu privire la viitor
10. Capricorn – o noua etapa cu privire la cariera, reputatie profesionala, statut social; intentia de va schimba jobul, de a va casatori etc.
9. Varsator – o noua etapa cu privire la educatie, spiritualitate, filozofie, religie; intentia de a face o calatorie de mai lunga durata
8. Pesti – o noua etapa cu privire la resursele avute in comun cu partenerul (financiare, materiale), sexualitate; decizia de a va elibera de frici, traume; de face un credit
7. Berbec – o noua etapa cu privire la relatii, parteneriate, viata de cuplu, casnicie; intentia de avea o relatie stabila, de a va casatori, divorta etc.
6. Taur – o noua etapa cu privire la munca de zi cu zi, colegi, sanatate, activitati din rutina zilnica; intentia de a incepe un alt job, de a va ingriji mai mult de sanatate etc.
5. Gemeni – o noua etapa cu privire la iubire, indragostire, copii, hobby-uri; va puteti indragosti sau puteti lua decizia de a avea un copil
4. Rac – o noua etapa cu privire la relatia cu familia de origine, casa in care locuiti, sentimentul de acasa, eu-ul interior; ex. decizia de a va muta
3. Leu – o noua etapa cu privire la comunicare, gandire, abilitati; decizia de a face o scurta calatorie
2. Fecioara – o noua etapa cu privire la resursele materiale si financiare personale, banii castigati din munca, stima de sine; ex. intentia de a achizitiona un anumit bun.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *