VENUS IN MISCARE RETROGRADA
OCT. – NOV. 2018 „SI DACA DRAGOSTE NU E, NIMIC NU E”

Zeita a dragostei si a frumusetii, Venus semnifica in astrologie iubirea (inclusiv iubirea de sine), afectiunea, relatiile dar si ce apreciem, ce consideram a fi valoros pentru noi, ce ne place, ce ne aduce bucurie si ne face sufletul sa zambeasca.

☆☆☆☆ Despre planete retrograde in general

– O planeta aflata in miscare (aparent) retrograda (spre deosebire de miscarea sa directa), se afla mai aproape de Pamant, ii simtim mai puternic influenta, suntem mai conectati la energia sa si, de aceea, domeniile reprezentate de aceasta capata o semnificatie cu atat mai mare pentru noi.
– Perioadele de miscare retrograda (cand planetele par ca merg „inapoi”) sunt asociate cu situatii mai putin obisnuite, in care lucrurile nu functioneaza exact asa cum ne-am putea astepta, fie pentru ca nu reusim sa vedem imaginea de ansamblu, fie pentru ca nu detinem toate detaliile si ne grabim totusi sa actionam.
– Tocmai de aceea, este mai putin indicat acum sa incepem etape noi in viata noastra: ex. o relatie noua, un job nou, mutarea intr-o casa noua etc. In schimb, este o perioada excelenta pentru a reevalua anumite situatii existente sau (poate neincheiate) din trecut, pentru a le reanaliza, pentru a reface planuri mai vechi, pentru a ne imbunatati situatia curenta etc. Bineinteles ca daca va trebuie sa incepem ceva, o vom face dar vom acorda mai multa atentie faptului ca rezultatul final ar putea fi unul diferit fata de cel asteptat.

Ca sa puteti intelege si mai bine miscarea retrograda a unei planete, imaginati-va un tren care merge din punctul A in punctul B (in miscare directa), stationeaza putin aici, apoi o ia inapoi (in miscare retrograda de data aceasta) si ajunge iar in punctul A, stationeaza iar si apoi isi continua drumul (din nou in miscare directa) spre punctul B si abia apoi mai departe, spre noi teritorii.

☆☆☆☆ Sezonul extins de retrogradare a lui Venus (septembrie – decembrie 2018)

Revenind la Venus, aceasta se afla in miscare retrograda pentru aprox. 40 de zile, o data la un an si jumatate.
In 2018 perioada efectiva de retrogradare este intre 5 octombrie – 16 noiembrie, timp in care ea se deplaseaza de la aprox. 10 grade Scorpion la 25 grade Balanta.
Perioada extinsa de retrogradare (cand ii simtim efectele) este, insa, asa cum puteti vedea mai jos (pornind de la exemplul cu trenul), intre inceputul lunii septembrie si jumatatea lunii decembrie:

1.Miscare directa: A. 3 septembrie (25 gr Balanta) >>> B. 5 octombrie (10 gr Scorpion)
2.Miscare retrograda B. 5 octombrie ( 10 gr Scorpion) >>> A. 16 noiembrie (25 gr Balanta)
3.Miscare directa A. 16 noiembrie (25 gr Balanta) >>> B. 18 decembrie (10 gr Scorpion)

Cu alte cuvinte, anumite situatii sau evenimente aparute in luna septembrie (prima etapa; miscarea directa) pot fi reevaluate in perioada de retrogradare (a doua etapa; putem primi de ex. acum mai multe informatii), pentru ca rezolutia finala sa vina abia dupa jumatatea lunii noiembrie, cand Venus isi va relua miscarea directa si va strabate pentru a treia si ultima data acest traseu.

☆☆☆☆ Nevoia de iubire la cote maxime

Intelegem acum de ce, atata timp cat Venus se va afla in miscare retrograda, nevoia noastra de a primi si de a oferi afectiune va fi si ea mult mai mare decat in mod obisnuit (cu exceptia faptului in care aveti deja Venus retrograda in harta natala si atunci sunteti deja obisnuiti cu sentimentul 😊). Vom fi mai romantici, mai sensibili, mai dornici sa traim povestea de iubire visata, sa ne exprimam sentimentele, sa facem gesturi frumoase din iubire si… de ce nu, sa ne aruncam cu capul inainte, in numele iubirii. Pentru aceia dintre noi aflati in relatii de cuplu stabile, solide, poate fi o perioada extraordinar de frumoasa, care sa ne ramana intiparita in suflet, mult timp de acum inainte.
In acelasi timp, ar fi bine sa avem in vedere si alte situatii care ar putea sa apara:

*** Reevaluarea relatiilor existente.
Daca suntem intr-o relatie care nu functioneaza foarte bine sau in care nu primim suficienta afectiune, s-ar putea (pe fundalul acestei nevoi crescute de iubire si a unor experiente trecute nu tocmai fericite) sa incepem sa ne gandim tot mai mult daca ne dorim sa continuam sau nu. Iar daca alegem prima varianta, vom analiza ce putem face pentru a o imbunatati.

*** Foste relatii.
Pentru ca ne dorim afectiune sau macar sa avem pe cineva, nu rareori se intampla ca in perioadele in care Venus este retrograda sa incepem sa ne gandim cu nostalgie la fostii parteneri si sa privim trecutul intr-o nota mult prea luminoasa… Si, intr-un final, sa ne spunem ca poate ar mai trebui sa le dam o sansa…. Daca „regasirea” va avea la baza intr-adevar constientizarea faptului ca am pierdut candva pe cineva important sau daca va fi doar o tentativa facila de umplere a unui gol sufletesc…doar timpul ne va putea spune.

*** Tentatii/ Relatii noi.
Tot din nevoia acuta de afectiune si de apreciere, am putea deveni acum mai sensibili, „mai receptivi”, la anumite gesturi, vorbe frumoase, propuneri venite din partea unor persoane pe care in mod normal nu le-am considera potentiali parteneri. Cu alte cuvinte, am putea „sa ne coboram standardele”…

☆☆☆☆ Cum ne raportam la iubire in aceasta perioada? Scorpion versus Balanta.

De pe 5 octombrie si pana la sfarsitul lunii, Venus va fi in miscare retrograda in Scorpion si apoi, pana la jumatatea lunii noiembrie, in Balanta.

a. Cu Venus retrograda in Scorpion iubirea este intensa, patimasa, pasionala. Nu accepta jumatati de masura sau prea multe compromisuri. Vrea sa primeasca si sa ofere totul, sa posede si sa se daruiasca trup si suflet. Se poate transforma in obsesie si poate duce la gelozie sau chiar razbunare. Asocierea iubirii cu suferinta nu este o notiune straina pentru Venus in Scorpion. Atentie la relatiile incepute in aceasta perioada.
b.Cu Venus retrograda in Balanta iubirea este mult mai pasnica, mai linistita. Cautam acum mai mult armonia, stabilitatea in cuplu si, intr-o mai mica masura, pasiunea aceea mistuitoare. In acelasi timp, exista riscul sa facem prea multe compromisuri, sa nu spunem exact ce gandim, sa acceptam anumite situatii doar pentru a umple golul sufletesc.

☆☆☆☆ Venus retrograda si cum definim conceptul de frumos

Venus reprezinta ce este frumos, estetic, ce ne place dar si cum ne raportam la bani. Ar fi bine sa acordam o atentie sporita cheltuielilor in aceasta perioada deoarece s-ar putea ca ceea ce consideram acum „frumos” sau „de valoare” etc. sa nu ni se mai para la fel, ceva mai tarziu. Si sa descoperim ca am cheltuit mult pe niste produse care nu ne reprezinta sau cu care de fapt nu avem ce face.
In aceeasi idee a transformarii notiunii de „frumos”, nu sunt, de obicei, recomandate in aceasta perioada, schimbari radicale in ceea ce priveste infatisarea, vestimentatia etc.

☆☆☆☆ Aspecte facute de Venus cu ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca.
(Se pot simti plus/minus o zi/doua fata de datele mentionate):

– 11.10.2018 – VenusR in Scorpion in relatie tensionata cu Marte in Varsator (cuadratura) > pasiune crescuta, tensiune in relatii, impulsivitate, certuri, agresivitate, nevoie sexuala crescuta (acelasi aspect a avut loc si pe 8.09 cand Venus era directa)
– 15.10.2018 – VenusR in Scorpion in conjunctie cu Mercur in Scorpion – focus pe comunicare in si despre iubire/ cuplu; ne gandim mai mult la iubire, analizam etc.; comunicare afectuoasa, intensa, pasionala;
– 24.10.2018 – VenusR in Scorpion in relatie armonioasa cu Saturn in Capricorn (sextil) – focus pe stabilitate in relatii; ne intereseaza o relatie de iubire in masura in care este solida, vedem un viitor, suntem dispusi sa depunem efort pentru a face lucrurile sa mearga;
– 26.10.2018 – VenusR in Scorpion in conjunctie cu Soarele in Scorpion –personalitatea noastra de baza si modul in care iubim/primim iubirea se armonizeaza, se suprapun;
– 30.10.2018 – VenusR in Scorpion in relatie tensionata cu Nodurile lunii (cuadratura) – posibile conflicte in relatii, de natura karmica (acelasi aspect a avut loc si pe 10.09 cand Venus era directa si se va mai repeta pe 1.12);
– 31.10.2018 – VenusR in Scorpion in opozitie cu Uranus in Taur – surprize, socuri in relatii; nevoia de libertate, de ruptura daca ne simtim „incorsetati” in relatia respectiva; atractii fulgeratoare; imprevizibilitate in iubire (acelasi aspect a avut loc si pe 12.09 cand Venus era directa si se va mai repeta pe 1.12);
– 9.11.2018 – VenusR in Balanta in aspect armonios cu Marte in Varsator (trigon) – pasiune, determinare, dorinta de a face lucrurile sa mearga; initiativa.

☆☆☆☆ In loc de concluzii.

In aceasta luna a iubirii, pasionala si tumultoasa, in care emotiile si instinctele ne vor purta pe taramuri in care poate nici nu am stiut ca putem ajunge si in care ne va fi destul de usor sa trecem de la o extrema la alta, ar fi intelept, pe cat posibil, sa ne pastram capul pe umeri 😊; sa ne bucuram de moment dar sa incercam sa nu avem asteptari; sa lasam putin timp sa treaca inainte de a lua decizii importante; sa ne reevaluam relatiile si trecutul dar sa nu uitam sa includem aici macar un dram de autoanaliza; sa incercam sa intelegem, dincolo de ce ne deranjeaza la partener(a), ce putem imbunatati la noi, pentru a ne face viata si, implicit, relatiile, mai frumoase. Si, nu in ultimul rand, sa incercam sa ne iubim mai mult pe noi insine. Si in acest sens mi s-a parut relevanta comparatia intre iubirea pe care ne-o datoram noua si gestul obligatoriu al mamei, care trebuie sa isi puna mai intai ei insesi si apoi copiilor, masca de oxigen in avion. Doar iubindu-ne si avand grija de noi, vom putea sa primim si sa oferim iubire cu adevarat.

O saptamana linistita sa avem!

Cu drag,
Kikiana

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *