LUNA PLINA IN SAGETATOR
17 IUNIE 2019 „ALEG SA TRAIESC CONSTIENT SI SA RENUNT LA ILUZII!”

In data de 17 iunie 2019 avem Luna plina in Sagetator (Luna in Sagetator se va afla in opozitie cu Soarele din Gemeni, la aprox. 25 grade).

☆☆☆ Intro. Despre Luna plina in general

▪ In astrologie, Luna reprezinta universul emotiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situatii etc. care ne fac sa ne simtim confortabil si in largul nostru si care ne dau sentimentul de “acasa” (oriunde ne-am afla) iar Soarele semnifica personalitatea de baza, eu-ul interior, identitatea noastra.
▪ Luna plina marcheaza incheierea unui ciclu si presupune ca, in urmatoarele aproximativ doua saptamani, anumite aspecte sau situatii vor ajunge in faza de maturitate. Luna plina va “lumina” acele domenii din viata noastra unde va avea loc (in functie de harta natala) si unde vom vedea anumite rezultate si vom ajunge la unele concluzii, in functie de care vom actiona pe viitor (vom vedea ce este de pastrat, ce putem imbunatati si la ce putem renunta).
▪ Va reamintesc ca atunci cand este luna plina, emotiile noastre ajung si ele la “apogeu”, suntem mai sensibili, mai vulnerabili, mai emotionali si, de aceea, o zi, doua inainte/dupa acest moment, nu este indicat sa luam decizii importante deoarece ne putem razgandi ulterior (de preferat ar fi sa actionam cand luna este in crestere si nu in descrestere).
☆☆☆ Cum ne impacteaza la nivel individual Luna plina in Sagetator:
▪In functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Luna plina va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formeaza harta natala), respectiv domeniile de viata asociate cu acestea. La sfarsitul articolului gasiti detaliile pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa unde are loc Luna plina), cu recomandarea de a parcurge intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”).

☆☆☆ Luna plina in Sagetator – influente generale, energie si caracteristici:

a. Sagetatorul – energie si caracteristici

▪ Este guvernat de Jupiter – cel mai mare dintre zei in mitologia romana (Zeus la greci), divinitatea suprema, stapanul Universului si legiuitorul suprem al justitiei cosmice; in astrologie este asociat cu notiuni ca: expansiunea, dezvoltarea spirituala, forme inalte de cunoastere, sistemul de credinte si valori, cel de justitie, strainatatea si, nu in ultimul rand, cu abundenta, bogatia, belsugul.
▪ Semn mutabil (adaptabil la schimbare);
▪ Semn de foc (pasional, caruia ii place sa simta cu adevarat ca traieste, ca se bucura de fiecare moment, ca isi urmeaza pornirile inimii)
Cum putem “profita” de energia Sagetatorului:
▪ Invatand ceva nou si deschizandu-ne astfel mintea si sufletul catre noi forme de cunoastere: prin arta, cultura, muzica, literatura, filozofie, religie, drept, politica etc.;
▪ Calatorind, daca avem ocazia;
▪ Facand planuri si gandindu-ne incotro ne-am dori sa ne indreptam (Sagetatorul se raporteaza mai degraba la viitor decat la prezent si indrazneste sa isi proiecteze viitorul indiferent de realitatea concreta in care traieste in prezent; eventualele piedici, obstacole sau greutati din situatia prezenta nu il impiedica sa viseze si sa proiecteze un viitor mai luminos);
▪ Fiind mai independenti si punand mai mare accent pe libertatea noastra personala (si, implicit, eliberandu-ne din acele situatii unde ne simtim ingraditi, restrictionati);
▪ Dand dovada de toleranta si intelegere fata de ceea ce este strain, diferit fata de noi (de la orientare sexuala si religioasa, la cultura, sistem de valori, etc.).
a. Gemenii – energie si caracteristici
▪ Sunt guvernati de Mercur (Hermes in mitologia greaca; mesagerul zeilor; indica modul in care comunicam sau gandim, schimburile de informatii in general, activitatile legate de comert sau calatoriile de scurta durata);
▪ Semn mutabil (adaptabil la schimbare);
▪ Semn de aer (intelectual, rational).

Ca de fiecare data cand avem Luna plina, este necesar sa punem in echilibru, in viata noastra personala, cele doua tipuri opuse de energii: cea adusa de Luna (emotiile noastre) in Sagetator, respectiv cea specifica Soarelui (ratiunea) din Gemeni, evitand sa cadem intr-o extrema sau in cealalta. Sa gasim o cale de mijloc: intre tendinta de a idealiza tot ce este strain, indepartat (Sagetator) si bucuria pe care ne-o poate aduce mediul in care traim (Gemeni), intre curiozitatea care ne impinge sa obtinem prea multe informatii (Gemeni) si o viziune prea larga asupra vietii, in care scapam din vedere anumite detalii (Sagetator), intre a comunica de dragul comunicarii si al jocurilor de cuvinte (Gemeni) si a filozofa prea mult (Sagetator) etc.

☆☆☆ Luna plina in Sagetator si ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca

1. Luna plina este “incadrata” de doua evenimente majore care au loc cu o zi inainte, respectiv dupa ce aceasta s-a produs si despre care am mai scris si la inceputul anului:

A. Jupiter (expansiune, abundenta) in careu cu Neptun in Pesti: 9-24 iunie
Avand in vedere ca Jupiter este guvernatorul semnului unde are loc luna plina si ca Luna in sine nu face aspecte semnificative cu alti jucatori de pe bolta cereasca, cred ca acest aspect este cel mai important cand analizam Luna plina in Sagetator.

Jupiter:
▪ Aflat in miscare directa, aparent retrograda si apoi iar directa, Jupiter face aspectul tensionat cu Neptun de trei ori pe parcursul acestui an: prima data la jumatatea lunii ianuarie, acum la jumatatea lunii iunie (pe 16 iunie, cu o zi inainte de Luna plina) si la jumatatea lunii septembrie (in data de 21). Chiar daca aspectul se simte cel mai puternic o saptamana inainte/dupa ce acesta are loc, efectele sale nu sunt deloc de neglijat pe parcursul lunilor mentionate.
▪ Avand in vedere miscarea lui Jupiter, este posibil ca situatiile prin care trecem in iunie (cand Jupiter este retrograd) sa reprezinte un fel de reevaluare a unor situatii traite in ianuarie (cand Jupiter era direct), pentru ca rezolutiile finale sa le avem abia in toamna (cand Jupiter va fi din nou in miscare directa).
▪ Guvernator al Sagetatorului (si guvernator traditional al Pestilor), Jupiter se afla „la el acasa” in acest semn zodiacal (intre nov. 2018 – dec. 2019), unde functioneaza in cele mai bune conditii si aduce cele mai mari beneficii. In acele domenii din viata noastra asociate casei din harta natala unde Jupiter se afla in tranzit, suntem mai „norocosi”, ne bucuram de mai multe oportunitati, ne gasim in contextele potrivite pentru a ne pune in valoare, intalnim oamenii de care avem nevoie pentru a primi o mana de ajutor etc.
▪ In general, cu Jupiter in Sagetator suntem mai interesati de dezvoltare noastra spirituala, de diferite forme de cunoastere inalta (filozofie, religie etc.), de studiu si invatatura, de redefinirea sistemelor noastre de credinte si valori, de notiuni ca dreptatea si libertatea personala, mai deschisi si mai toleranti fata de tot ceea ce este strain, diferit fata de noi (de la orientare religioasa, sexuala etc.), si, nu in ultimul rand, mai preocupati sa calatorim (calatorii propriu-zise sau calatorii spirituale), din nevoia de a ne imbogati mintea si sufletul.

Neptun:
▪ Este Zeul marii si reprezinta in astrologie latura spirituala a vietii, divinitatea, misticismul, frumosul si spiritul artistic, sensibilitatea, visul si imaginatia, idealizarea, sacrificiul de sine. Este guvernatorul Pestilor si se afla „acasa” in acest semn zodiacal intre 2011 – 2026 (miscarea sa fiind una foarte lenta).
▪ In sens pozitiv, Neptun contribuie la o crestere a creativitatii, a nevoii de a intra in contact cu divinitatea (cu latura spirituala a vietii), a sensibilitatii si a empatiei, a puterii de a ierta etc. Ne poate face sa visam mai mult, sa speram, sa ne depasim limitele, sa vedem binele in ceilalti si sa ne dorim, la randul nostru, sa fim mai buni.
▪ Insa, daca aspectele facute sunt tensionate (cum se intampla in cazul de fata), Neptun are si capacitatea de a „dizolva” granitele realitatii, adica de a ne face sa nu o vedem asa cum este ea de fapt.

Aspectul tensionat Jupiter (expansiune/ optimism exacerbat) / Neptun (idealizare, visare, proiectii) se poate manifesta astfel:

▪ Putem fi foarte fericiti, exuberanti cu privire la un anumit domeniu din viata noastra, dar fericirea sa nu se bazeze neaparat pe niste cauze „reale”, situatii concrete, palpabile etc. ▪ Putem lua decizii in necunostinta de cauza;
▪ Putem ajunge la niste concluzii cu privire la un proiect sau la o relatie pentru ca ulterior sa realizam ca realitatea este diferita fata de ceea ce credeam initial;
▪ Putem idealiza anumite situatii, anumiti oameni (proiectam asupra lor aspiratiile, visele noastre);
▪ Putem crede ca tot ceea ce ni se spune este adevarat (auzim doar ceea ce ne dorim);
▪ Putem avea tendinta de a ne sacrifica pentru altii, fara ca acestia sa merite sau sa aprecieze de fapt sacrificiul nostru sau fara sa existe un motiv real pentru sacrificiul respectiv;
▪ Putem crede in aparitia unor solutii „miraculoase” pentru anumite probleme;
▪ Pentru unii dintre noi aspectul de careu poate accentua sensibilitatea; ne putem simti mai tristi, mai apatici, mai dezamagiti de anumite domenii din viata noastra.
Cele mai impactate de acest careu vor fi semnele mutabile: Sagetatorii, Pestii, Gemenii si Fecioarele.

B. Saturn in Capricorn in sextil cu Neptun in Pesti: 3.06-3.07.2019
Saturn

▪ Ca si in cazul careului Jupiter/Neptun, aspectul facut de Saturn cu Neptun are loc de trei ori pe parcursul acestui an: prima data a avut loc pe 31 ianuarie (cu Saturn in miscare directa), a doua oara pe 18 iunie (la doar o zi dupa Luna plina; Saturn in miscare aparent retrograda) si ultima data va avea loc pe 9 noiembrie 2019 (cand Saturn va fi din nou in miscare directa).
▪ La fel, efectele se simt cel mai puternic o saptamana inainte/dupa ce acesta are loc, dar nu sunt deloc de neglijat pe parcursul lunilor mentionate.
▪ Situatiile prin care trecem acum (cand Saturn este retrograd) pot fi aceleasi sau similare (doar ca le privim din alt unghi) cu unele prin care am trecut in ianuarie (cand Saturn era direct), pentru ca rezolutiile finale sa le avem abia in toamna (cand Saturn va reintra in miscare directa).
▪ Saturn este guvernatorul Capricornului, prin urmare este „la el acasa” in acest semn zodiacal (intre 2018 -2020), unde da cele mai bune rezultate. Zeu al timpului la romani (Cronos in mitologia greaca), Saturn simbolizeaza in astrologie karma, relatia cu timpul si cu trecutul in general, rabdarea, munca, greutatile, restrictiile, lectiile de viata, “ceea ce trebuie sa facem”, dar si recompensele pe masura eforturilor depuse (in timp!).
▪ Saturn vine sa ne invete ca, pentru a avea ceea ce ne dorim, va trebui („trebuie” fiind verbul sau preferat 😊): sa ne facem cu atentie si rigurozitate planurile (pe termen mediu spre lung) si sa nu scapam din vedere detaliile; sa dam dovada de rabdare si perseverenta in actiunile noastre; sa nu renuntam usor / sa ne straduim sa depasim orice greutati ar putea aparea; sa fim capabili de efort sustinut sau chiar de sacrificii, daca este cazul; sa nu trisam si sa nu alegem „scurtaturile”; sa inaintam mereu cu pasi mici si fara a arde etapele; sa fim practici si bine ancorati in realitate.

Neptun:
▪ Gasiti detaliile mai sus.

Aspectul de sextil format de Saturn cu Neptun (aspect armonios) va evidentia acele caracteristici „pozitive” ale fiecaruia dintre cei doi, ceea ce inseamna ca:

▪ Anumite vise sau dorinte ale noastre (Neptun) pot fi acum „ajutate” sa se transforme in realitate (Saturn), atata timp cat si actiunile noastre se vor indrepta in directia respectiva. Saturn functioneaza cu fapte si nu cu intentii, prin urmare este important sa facem tot ce tine de noi pentru a avea rezultatele dorite. Ceea ce ne-am dorit poate fi realizabil daca utilizam resursele avute la dispozitie (Saturn), daca ramanem ancorati in realitate si contribuim la construirea acelui vis.
▪ Este o perioada foarte buna pentru tot ceea ce inseamna practici spirituale sau religioase, pentru activitati neptuniene legate de arta, cultura, muzica, film, desen etc., pentru meditatie (Neptun), pe care sa le tratam cu seriozitate si consecventa (Saturn).
▪ Este o perioada buna pentru calatorii sau planuri de calatorii, mai ales daca au un scop practic (Saturn) si nu doar odihna/relaxarea.
▪ Este o perioada potrivita si pentru a vindeca rani mai vechi, pentru a-i ierta pe cei care ne-au gresit, inclusiv pe noi insine, pentru a trece peste diferite traume sau suferinte. Insa vindecarea nu va veni „deodata” (Saturn = timp) si va trebui sa ne inarmam cu rabdare, cu blandete si, mai ales, cu vointa.
▪ Ne putem implica mai mult acum in acte de caritate, putem darui haine, alimente, bani, mancare celor care au nevoie; ne putem inscrie intr-o fundatie astfel incat actiunile noastre sa aiba un cadru „oficial” de desfasurare (Saturn).
▪ Putem transforma un hobby, un act creativ, o pasiune intr-o activitate curenta, repetitiva (de exemplu, un hobby intr-un job).
Cele mai impactate semne zodiacale sunt cele de pamant (Capricornii si apoi Taurii, Fecioarele) si cele de apa (Pestii si apoi Racii si Scorpionii).
2. Mercur (comunicare, gandire) in Rac in trigon cu Neptun in Pesti (15-17.06.2019), in opozitie cu Saturn in Capricorn (16-17.06.2019) si in conjunctie cu Marte (actiune, instinct) in Rac (17-20.06.2019)
▪ Este posibil ca in interactiunile cu ceilalti, desi vom simti nevoia (cel putin unii dintre noi) sa ne exprimam cu blandete si sensibilitate (Mercur/Neptun), sa fie necesar sa depunem mai mult efort ca se si intample.
▪ Sa nu ne lasam descurajati daca initiativele noastre se vor lovi de un zid (Saturn), daca vom avea parte de o comunicare mai rece si mai seaca sau daca vom intampina opozitie (Saturn) acolo unde ne-am dori mai multa sustinere si intelegere (Mercur in Rac).
▪ In sens pozitiv, in contextul destul de ambiguu in care ne gasim (Neptun), cred ca Saturn ne va ajuta totusi sa judecam lucrurile ceva mai obiectiv si mai detasat, blocand macar intr-o anumita masura avalansa de emotii ce va caracteriza aceste zile (Luna plina/Mercur in Rac).
▪ In acelasi timp, cred ca ar fi bine ca de Luna plina si in urmatoarele doua-trei zile dupa, sa avem grija la ce si cum spunem pentru ca vom fi destul de aprigi si impulsivi in comunicare (Mercur/Marte). Iar cu Marte in Rac vom reactiona mai degraba emotional decat rational si mai degraba intr-o varianta pasiv-agresiva.

☆☆☆☆ In loc de concluzii

▪ In contextul relatiei tensionate Jupiter/Neptun (care va reflecta tendinta noastra de a exagera, de a nu dori sa vedem realitatea, de a alerga dupa iluzii), dar si al relatiei pozitive Saturn/Neptun (care ne poate ajuta sa ne transformam anumite dorinte in realitate) cred ca este foarte important sa traim cat mai constient aceasta perioada.
▪ Sa nu ne grabim sa tragem concluzii dar, daca trebuie, sa incercam sa ne bazam pe fapte si nu pe intuitie, vorbe, promisiuni, sperante sau proiectii (care pot fi inselatoare).
▪ Sa nu deznadajduim daca unele dintre rezultatele obtinute nu sunt exact pe placul nostru. Unele vise vor ramane la acest stadiu tocmai pentru ca am zburat prea sus, in timp ce altele, pentru care am si lucrat intre timp, cu efort si perseverenta, abia asteapta sa ne fie implinite.
▪ Realitatea noastra va fi sau nu va fi una satisfacatoare, in functie de ochelarii roz pe care i-am purtat sau ii purtam si in functie de cat de asumat si de responsabil alegem sa traim.
▪ Realitatea se poate dovedi chiar mai buna decat am sperat. Sa lasam timpul sa ne-o confirme si sa ne pastram intre timp o doza de scepticism (sa nu ne aruncam cu capul inainte).
▪ Iar daca ne simtim la polul opus, mai tristi sau fara energie (Neptun), sa fim rabdatori si blanzi cu noi insine, sa nu ne judecam prea aspru, sa ne inconjuram de oameni dragi si sa ne axam pe activitati care ne pot ridica moralul (ex. activitati neptuniene legate de spiritualitate, meditatie, arta, muzica, film, teatru etc.).
▪ Nu in ultimul rand, sa nu uitam ca “tonul face muzica”, prin urmare sa le vorbim altora asa cum am dori sa ni se vorbeasca.

Sa ne fie Luna plina asa cum avem nevoie! 💙

Cu drag,
Kikiana

……………………………………….
1.Sagetator – semnul cel mai impactat (viata personala/profesionala etc.); ex. incheierea unei etape importante/concluzii: schimbarea jobului/ domeniului profesional; a unei relatii sau a unei etape din relatia existenta; modificari importante cu privire la viata de zi cu zi; schimbare a stilului de viata, a infatisarii, a modului in care va prezentati in fata lumii;
2. Scorpion – incheierea unei etape /concluzii cu privire la venituri si resurse personale, banii castigati prin munca (de ex. o sursa de venit poate sa dispara pentru a fi ulterior inlocuita de o alta); bunuri materiale – decizia de a cumpara/vinde; transformarea modului in care va raportati la bani; stima de sine.
3. Balanta – incheierea unei etape /concluzii in ceea ce priveste modul in care comunicati si ganditi; modul in care interactionati in viata de zi cu cei din jur; mediul online; o calatorie de scurta durata; relatia cu fratii si vecinii;
4. Fecioara – incheierea unei etape /concluzii referitoare la familia din care proveniti; universul vostru interior ca rezultat al faptului ca ati crescut in familia respectiva (mostenirea genetica, psihologica); redefinirea lui “acasa” – vazut atat ca spatiu in care locuiti dar si ca loc unde ne simtim protejati, in siguranta din punct de vedere emotional si psihologic; schimbari la nivel de locuinta, vindeti, cumparati etc;
5. Leu – incheierea unei etape /concluzii cu privire la hobby-uri, creativitate; puteti sa luati decizia terminarii unei povesti de dragoste sau sa o duceti la un alt nivel; relatia cu copiii – modificari in viata copiilor; aparitia unei sarcini;
6. Rac – incheierea unei etape /concluzii cu privire la viata de zi cu zi; activitatea profesionala pe care o desfasurati zilnic; relatiile cu colegii de la locul de munca; sanatate – pot fi aduse la suprafata anumite probleme de sanatate in ideea de a le rezolva sau puteti opta pentru schimbarea stilului de viata;
7. Gemeni- incheierea unei etape /concluzii cu privire la relatii si parteneriate personale (de lunga durata, casatorii) si profesionale; decizia incheierii unei anumite etape dintr-o relatie (ex. decizia de a va muta impreuna, de a va casatori etc.) sau de a termina o relatie (pentru ca nu reprezinta ceva stabil, de durata);
8. Taur – incheierea unei etape /concluzii cu privire la resursele financiare si materiale pe care le aveti in comun cu altii (in special cu partenerul de viata); bani, bunuri, mosteniri etc.; institutii financiare, banci, credite; nevoia de regenerare; de putere, de a detine controlul; frici, obsesii; nevoia de intimitate (emotionala, fizica), sexualitate; este benefica orice forma de terapie in aceasta perioada;
9. Berbec – transformarea idealurilor pe care le aveti; incheierea unei etape /concluzii cu privire la educatie; sistemul de valori si credinte; religie, cunoastere, filozofia de viata si spiritualitate; calatorii de lunga durata (propriu-zise sau spirituale);
10. Pesti – incheierea unei etape /concluzii referitoare la cariera, profesie, modul in care sunteti perceputi la locul de munca, reputatia voastra profesionala; statut social (ex. casatorie, divort etc.);
11. Varsator – incheierea unei etape/concluzii cu privire la anumite relatii de prietenie, grupuri, organizatii din care faceti parte; retele sociale;
12. Capricorn – transformari la nivel de subconstient; pot iesi la suprafata anumite temeri, frici pe care le aveti in ideea de a le confrunta si de a va elibera de ele; decizia de a petrece mai mult timp singur, de a va ocupa mai mult de latura spirituala a vietii; ajutorarea celor din jur; vise revelatorii; decizia de a calatori in strainatate.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *