LUNA NOUA IN GEMENI
3 IUNIE 2019 „TRAIESTE CU BUCURIE! SI IUBESTE CU PASIUNE!”

Pe 3 iunie 2019, in jurul orei 13, avem un nou fenomen de Luna noua. Luna va fi in conjunctie cu Soarele: atat Luna cat si Soarele se vor afla in Gemeni, la aprox. 12 grade.

☆☆☆ Intro. Despre Luna noua in general

▪ In astrologie, Luna reprezinta universul emotiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situatii etc. care ne fac sa ne simtim confortabil si in largul nostru si care ne dau sentimentul de “acasa” (oriunde ne-am afla) iar Soarele semnifica personalitatea de baza, eu-ul interior, identitatea noastra.
▪Cele aproximativ doua saptamani dupa ce Luna noua are loc (cat este in crestere si pana la urmatoarea Luna plina) reprezinta o perioada favorabila creionarii unei etape noi din viata noastra, initierii de actiuni si proiecte, setarii de intentii intr-o anumita directie (si mai putin punerii lor in practica). Iar roadele le vom putea culege, pe deplin, odata cu fenomenul de Luna plina care va avea loc in acelasi semn zodiacal peste aproximativ 6 luni.
▪O zi/doua inainte/dupa Luna noua/plina nu este indicat sa luam decizii importante, radicale, deoarece suntem mai emotionali si ne putem razgandi ulterior.

☆☆☆ Cum ne impacteaza la nivel individual Luna noua in Gemeni:

▪In functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Luna noua va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formeaza harta natala), respectiv domeniile de viata asociate cu acestea. La sfarsitul articolului gasiti detaliile pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa unde are loc Luna noua), cu recomandarea de a parcurge intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”).
Ex. Eu am Asc in Gemeni > Luna noua va cadea in casa 1; pt Asc in Fecioara > casa 10 etc.

☆☆☆ Luna noua in Gemeni – influente generale, energie si caracteristici:

▪ Gemenii sunt un semn mutabil (adaptabil la schimbare), de aer (intelectual, rational), guvernat de Mercur (Hermes in mitologia greaca; mesagerul zeilor; indica modul in care comunicam sau gandim, schimburile de informatii in general, activitatile legate de comert sau calatoriile de scurta durata).
▪ La nivel general, Luna noua in Gemeni ne poate aduce un nou mod de a vedea (intelege) anumite lucruri, o modalitate noua de a ne exprima (noi mijloace de comunicare), dorinta de a fi mai sociabili, de a interactiona mai mult cu ceilalti, de a calatori sau cel putin ne va starni curiozitatea de a afla lucruri noi.
▪ Gemenii privesc lumea cu acea curiozitate si cu acel entuziasm pe care copilul le are atunci cand incepe sa devina “constient” de lucrurile din jurul sau, cand descopera diferite obiecte si incepe sa vorbeasca, sa le denumeasca si sa le arate altora. La nivelul intregului zodiac, odata cu semnul Gemenilor vorbim de aparitia limbajului, a preocuparilor de natura mentala, a gandirii si a curiozitatii, a transmiterii de informatii. Mintea Gemenilor este tot timpul in priza si functioneaza ca un burete care absoarbe informatie, pentru a o da ulterior mai departe, de unde rezulta si agitatia acestui semn zodiacal, neastamparul specific sau dificultatea de a se relaxa. Asemenea unui copil care se plictiseste repede de o jucarie noua, Gemenii au nevoie frecvent de noutate in viata lor, de provocari intelectuale, cauta sa invate tot timpul cate ceva, trec usor de la o arie de interes la alta (fiind uneori acuzati pe acest motiv de o oaracare superficialitate) si se straduiesc pe cat posibil sa evite monotonia si rutina. Sunt foarte buni comunicatori si se adapteaza usor in medii diverse.

☆☆☆ Luna noua in Gemeni si ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca / contextul astrologic

Luna noua nu face aspecte cu alte planete dar va propun sa vedem ce tranzite importante au loc in aceasta perioada, pentru a acoperi cat mai mult din contextul astrologic:

▪ Venus (iubirea, inclusiv iubirea de sine, afectiunea, relatiile; ce apreciem, ce consideram a fi valoros pentru noi, ce ne place) in Taur in relatie armonioasa (trigon) cu Pluto (regenerare, transformare profunda) din Capricorn: 2 – 4.06.2019 (aspectul exact este chiar pe 3.06, odata cu Luna noua).
Indiferent de capitolul din viata noastra pe care ne dorim sa il incepem acum, cred ca acesta va avea legatura, intr-o masura mai mica sau mai mare, cu modul in care intelegem sa ne traim iubirea, fie ca suntem intr-o relatie sau nu.

Dintr-o perspectiva evolutiva, Pluto reprezinta intentia sufletului de a evolua intr-o anumita directie, intentie manifestata anterior vietii pe care o traim in prezent dar inmagazinata la nivel subconstient. De aici si tendinta (instinctul) de a ramane ancorati in aceasta directie, pentru ca aici ne simtim in siguranta emotional, pentru ca ne este familiara, pentru ca am mai trecut prin anumite experiente similare etc. In acelasi timp, in aceasta viata sufletul are o noua intentie (directie) de evolutie iar pastrarea directiei vechi nu face decat sa ne limiteze si sa intarzie ajungerea noastra pe drumul pe care ar trebui sa ne gasim (si implicit posibilitatea de a evolua). Anumite tranzite ale lui Pluto sunt mai dificile pentru noi tocmai pentru ca ne opunem schimbarii, transformarii si cateodata este nevoie de evenimente majore pentru a ne putea rupe de trecut, adica de “zona noastra de confort”.
Scopul acestei introduceri mai lungi este de a putea intelege mai bine de ce vorbim si acum (ca si in cazul tututor celorlalte tranzite ale lui Pluto) despre o nevoie puternica de regenerare si de ce o aplicam (in cazul relatiei Venus/Pluto) modului in care ne definim iubirea. Aspectul de trigon fiind unul armonios, transformarile care vor avea loc in materie de iubire/relatii (in special la nivel psihologic) se vor desfasura natural, de la sine, fara a simti ca “ni se da viata peste cap” (nefiind insa mai putin semnificative) si, asa cum scriam mai sus, vor fi insotite de anumite aspecte care tin de nevoia noastra puternica de securitate emotionala (Pluto).
Cu alte cuvinte, vom simti nevoia unei relatii de iubire stabile, trainice (Venus in Taur) dar care sa fie in acelasi timp profunda, intensa si in care unele dintre cele mai adanci nevoi ale sufletului (Pluto) sa isi gaseasca implinire astfel incat sa ne putem simti “in siguranta”. Concret, ne putem simti instant foarte atrasi de persoane pe care sa avem senzatia ca le cunoastem “dintotdeauna” (pentru ca impart cu noi aceeasi “zona de confort”, anumite experiente din trecut etc.), dupa cum, in relatiile existente, putem iesi dintr-o zona de stagnare, scotand la suprafata si exprimand anumite nevoi emotionale, psihologice, fizice care fac legatura (intr-un mod pozitiv, constructiv) intre vechea si noua directie de evolutie pe care sufletul (Pluto) o are.

▪ Jupiter (expansiune, abundenta, noroc) din Sagetator in relatie tensionata (careu) cu Neptun (spiritualitate, misticism, spirit artistic, sensibilitate, vis si imaginatie dar si iluzii si deziluzii, sacrificiu de sine) din Pesti

▪ Saturn (karma, disciplina, efort, rabdare, seriozitate) in Capricorn in relatie armonioasa (sextil) cu Neptun

Despre aceste tranzite pe care le simtim pe parcursul intregului an am scris in luna ianuarie si voi reveni intr-una dintre astro-povestile urmatoare dar ceea ce este important sa retinem, din punctul meu de vedere, este ca in special in luna iunie (precum si in perioada ianuarie-februarie sau spre sfarsitul anului), ar fi bine sa incercam sa fim cat mai ancorati in realitate si sa nu proiectam asupra altora nevoile noastre. Iar daca ne dorim foarte mult sa realizam ceva, sa depunem efortul necesar in directia respectiva.
Putem ajunge sa fim dezamagiti daca dorintele nu ne sunt dublate de fapte, daca imaginatia ne face sa zburam prea sus sau daca nu avem grija de „fericirea noastra” si ii lasam pe altii responsabili de ea. Dupa cum ne putem si transforma anumite vise in realitate, atata timp cat lucram sarguincios la asta, suntem perseverenti si ne asumam responsabilitatea pentru ceea ce ne dorim.

☆☆☆ In loc de concluzii

Luna noua in Gemeni poate fi un bun prilej pentru fiecare dintre noi de a ne raspunde la o serie de intrebari si, in functie de raspunsuri, de a vedea ce putem schimba/imbunatati in viata noastra:

▪ Ce inteleg eu prin pofta de viata? Ce ma bucura cand eram copil si cum pot readuce acel gen de bucurie in viata mea de acum?
▪ In contextul vietii agitate pe care o duc (daca este cazul), reusesc sa imi mai fac timp pentru oamenii, lucrurile care imi aduc zambetul pe buze? Daca nu, ce pot face diferit pentru a schimba situatia prezenta?
▪ Am grija de mintea mea? Gandurile pe care le am sunt constructive, ma ajuta sa evoluez? Sau ma las coplesit de ganduri negative, repetitive, obsesive etc.?
▪ Ce mi-ar placea sa invat si am tot amanat?
▪ Cum as defini comunicarea pe care o am cu cei din jur? Ceea ce transmit reflecta ceea ce gandesc si este in concordanta cu comportamentul meu? (Ganduri vs. emotii vs. fapte)
▪ Unde mi-ar placea sa calatoresc? Cu gandul sau cu fapta. 😊
▪ Sunt multumit de relatiile de iubire pe care le am /le-am avut?
▪ Exista anumite comportamente repetitive (frica de schimbare, posesivitate, co-dependenta etc.)? Daca da, ce pot face pentru a le transforma?
▪ Fac tot ce tine de mine pentru a imi transforma visele in realitate?

Sa ne fie Luna noua asa cum avem nevoie! 💙

Cu drag,
Kikiana
……………………………………………………………….
1. Gemeni – un nou capitol al intregii vieti – personala, profesionala, viata de zi cu zi, sanatate, relatii etc.;
2. Taur – o noua etapa cu privire la resursele materiale si financiare personale, banii castigati din munca (ex. modificari ale salariului; intentia de a achizitiona un anumit bun); intentia de a face ceva pentru a va creste stima de sine);
3. Berbec – o noua etapa cu privire la comunicare, gandire, abilitati; decizia de a face o scurta calatorie, de a urma un curs, de a invata ceva nou;
4. Pesti – o noua etapa cu privire la relatia cu familia de origine, casa in care locuiti, sentimentul de acasa, eu-ul interior; ex. decizia de a achizitiona o locuinta, de a va muta;
5. Varsator – o noua etapa cu privire la iubire, indragostire, copii, hobby-uri; va puteti indragosti sau puteti lua decizia de a avea un copil;
6. Capricorn – o noua etapa cu privire la munca de zi cu zi, colegi; ex. puteti incepe un proiect sau va puteti schimba jobul; intentia de a schimba ceva in rutina zilnica, de a va ingriji mai mult de sanatate etc.;
7. Sagetator – o noua etapa cu privire la relatii, parteneriate, viata de cuplu, casnicie; puteti cunoaste pe cineva cu care sa incepeti o relatie stabila sau puteti duce relatia existenta la nivelul urmator (prin decizia de a va casatori) etc.;
8. Scorpion – o noua etapa cu privire la resursele avute in comun cu partenerul (financiare, materiale; ex. modificari ale salariului partenerului de viata); puteti face un credit sau sa primiti o mostenire; nevoia de a avea o relatie puternica, autentica (focus pe intimitatea cu partenerul, la nivel emotional, mental, fizic, sexualitate); perioada foarte buna pentru a incepe o forma de terapie pentru a va elibera de frici, fobii, obsesii;
9. Balanta – o noua etapa cu privire la educatie, spiritualitate, filozofie, religie; va puteti schimba sistemul de valori; poate aparea o noua perspectiva asupra viitorului; redefinirea modului in care va raportati la divinitate; intentia de a face o calatorie de mai lunga durata;
10.Fecioara – o noua etapa cu privire la cariera, reputatie profesionala, statut social; va puteti schimba jobul sau puteti trece la un alt nivel in jobul actual; intentia de a va casatori, divorta etc;
11. Leu – o noua etapa cu privire la prieteni, grupuri, asociatii; decizia de va inscrie intr-o asociatie, intr-un grup; va puteti schimba grupul de prieteni;
12. Rac – meditatie, reflectii, vise, revelatii; dorinta de a petrece mai mult timp in izolare pentru a medita; puteti avea o preocupare mai mare fata de latura spirituala a vietii; intentia de a face o calatorie in strainatate; se pot intensifica visele, premonitiile.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *