Astro-poveste la final de 2019

▪ De astăzi Mercur (comunicare, gândire) a intrat în Capricorn, unde va rămâne până pe 16.01.2020. Pe scurt, este o perioadă bună pentru a ne gândi la lucruri cât se poate de practice, pentru a ne seta obiective realiste şi a începe să lucrăm la ele, pentru a discuta şi a ne comporta ca nişte adulți. Cu responsabilitate şi maturitate, fără să ne proiectăm nevoile asupra altora. 😊 Şi, având în vedere aglomerația din Capricorn (tot aici se găsesc Soarele, Jupiter, Saturn, Pluto şi Nodul Sud), nu ar trebui să ne vină foarte greu, pentru că este o energie cu care deja ne-am obişnuit (şi despre care am tot scris anul acesta).

▪ Între 29-30.12.2019 Mercur este în careu (aspect tensionat) cu Chiron (vulnerabilități). Având în vedere că mulți dintre noi ne gândim în această perioadă la „ce am realizat” în 2019, este posibil să fim tentați să vedem mai degrabă jumătatea goală a paharului, ce nu ne-a ieşit, ce am făcut greşit etc. Dacă vă regăsiți în descriere, v-aş recomanda ca, în loc să vă judecați prea aspru, să vă concentrați, mai degrabă, pe ce ați dori să faceți diferit în anul care vine, pentru a obține alte rezultate. Adică, în loc să ne victimizăm, să ne asumăm responsabilitatea pentru ce a fost, să tratăm problemele cu maturitate (Capricorn) şi să începem să ne gândim la planuri şi soluții.

▪ În aceeaşi perioadă (29-31.2019), Soarele va fi în conjuncție cu Nodul Sud în Capricorn. Din nou, o perioadă bună pentru a trage linie şi a medita la anul care se încheie. Cât de mult am muncit pentru a ne transforma visele în realitate? Ne-am asumat responsabilitatea pentru ce se întâmplă în viața noastră? Ne-am folosit constructiv puterea? Am abuzat de puterea noastră, sau din contră, i-am lăsat pe alții să îşi exercite puterea asupra noastră? Ce modele comportamentale, emoționale, psihologice (preluate din familie/societate) simțim că nu ne mai folosesc şi dorim să lăsăm în urmă?

▪ Între 30-31.12.2019 Mercur va fi în trigon cu Uranus din Taur. Aspectul pozitiv ne poate ajuta să găsim răspunsuri ingenioase măcar la o parte dintre întrebările „cu greutate” la care medităm în această perioadă. Ne pot veni tot felul de gânduri care să ne ajute să vedem lucrurile dintr-o altă perspectivă sau putem ajunge la concluzii inedite în urma discuțiilor pe care le avem.

Şi pentru că vorbeam mai sus de „rezumatul” lui 2019, cam aşa mi s-a părut mie acest an:

▪ Plin, greu, solicitant. Un an saturnian de-a dreptul. Anul în care am muncit şi am învățat cel mai mult, de când mă ştiu. În principiu, cam tot timpul 🙈. Un an în care mi-am forțat la maxim limitele şi în care, atunci când simțeam că nu mai pot, am mai putut un pic. Un an în care am conştientizat cât de mult contează să faci ce îți place.
▪ Un an în care am realizat, mai mult ca oricând, cât de repede trece timpul şi cât de important este să îl folosim pentru a face lucruri cu adevărat relevante pentru noi, fie că vorbim de lucruri utile/practice, fie că vorbim de lucruri care să ne bucure sufletul. Am învățat să prioritizez mai bine ce aleg să fac cu timpul pe care îl am, cu cine să mi-l petrec etc., să nu mai fac lucruri de complezență, să fiu mult mai selectivă. Am învățat să spun „nu”, atunci când e cazul. 😊
▪ Un an în care am conştientizat, mai mult ca în alți ani, cât de important este să fim alături de cei dragi, să le spunem cât sunt de importanți pentru noi, că îi iubim, să le mulțumim, să ne arătăm recunoştința pentru ce au făcut/fac pentru noi. Pe principiul „acum şi nu mai târziu”. Pentru că uneori nu există „mai târziu”.
▪ Un an în care am realizat mai mult ca niciodată cât de fragili suntem şi că sănătatea (fizică, emoțională, mentală) este un dar neprețuit.
▪ Un an în care am interacționat cu oameni minunați, pe care i-am simțit aproape şi care „mi-au mers direct la casa inimii”, aşa cum îmi place să spun.

La mulți ani! Să ne fie 2020 aşa cum avem nevoie!

P.S. Vă las mai jos o melodie pe care (din păcate) am descoperit-o abia zilele trecute. Mi se pare foarte potrivită în contextul perioadei în care ne găsim. În plus, cea care o cântă este un exemplu de tărie sufletească şi curaj.

Cu drag,
Kikiana

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *