Astrele în perioada 27.09-3.10.2021.
“Cod galben de vulnerabilitate în relații.”

Este o săptămână dinamică, tensionată, în care interacțiunile pe care le avem cu ceilalți pot deveni destul de aprinse, în special în a doua parte.

Luni, Mercur își începe mișcarea aparent retrogradă în semnul Balanței, un semn care guvernează relațiile, în general, fie ele de cuplu, de prietenie, de colegialitate sau de orice altă natură. Ceea ce înseamnă că în următoarele trei săptămâni (până pe 18 octombrie) avem ocazia să reevaluăm, să reanalizăm modul în care se desfășoară relațiile din viața noastră, ce funcționează și ce nu, astfel încât să vedem ce putem face diferit pe viitor, pentru a avea relații mai bune și mai armonioase (o variantă “înțeleaptă” de utilizare a retrogradării lui Mercur).
Pe de altă parte, deoarece Balanța, ca arhetip, are o nevoie deosebită de a fi plăcută și apreciată de către ceilalți, iar Mercur guvernează comunicarea, cu Mercur Rx în acest semn zodiacal putem avea tendința în această perioadă să spunem nu atât ceea ce gândim, cât mai degrabă ceea ce ne-ar putea pune într-o lumină favorabilă sau le-ar face celorlalți plăcere. Ceea ce, implicit, ar duce la relații doar în aparență armonioase. Despre Mercur retrograd am scris în detaliu aici.

Însă, pe parcursul întregii săptămâni, Mercur în Balanță va fi din nou într-o relație tensionată cu Pluto Rx în Capricorn (ca și săptămâna trecută; aspectul exact se produce vineri), ceea ce sugerează că și dacă ne-am dori să păstrăm anumite aparențe și să nu abordăm anumite topicuri mai delicate, acele lucruri care ne deranjează vor ieși la suprafață și va fi destul de greu să ne prefacem că ele nu există sau să nu le adresăm. Gândiți-vă la anumite situații mai tensionate de săptămâna trecută, pentru că este posibil ca acestea să nu fie încheiate (chiar dacă păreau așa) și să fie necesar să le discutați din nou sau măcar să reflectați mai mult asupra lor.

În prima parte a săptămânii, până miercuri, poate chiar joi, atmosfera este ceva mai liniștită, comparativ cu restul săptămânii. Cu aspectul ușor, armonios dintre Venus în Scorpion și Neptun Rx în Pești (este exact miercuri), perioada poate fi foarte frumoasă pentru relațiile de cuplu și, dacă au apărut anumite situații mai tensionate săptămâna trecută, când Venus a fost în opoziție cu Uranus Rx în Taur, acum poate fi un moment bun pentru a le discuta din nou, pentru că vom avea ceva mai multă înțelegere și empatie unii față de ceilalți.

A doua parte a săptămânii este destul de tensionată, în general, iar discuțiile pe care le purtăm cu ceilalți pot deveni destul de aprinse, așa cum scriam în introducere.

În special vineri, cu aspectele tensionate dintre Mercur Rx în Balanță și Pluto Rx în Capricorn, dintre Marte în Balanță și Chiron Rx în Berbec, respectiv dintre Venus în Scorpion și Jupiter Rx în Vărsător, în unele dintre relațiile noastre (orice fel de relații) putem avea senzația că “s-a umplut paharul” și că trebuie să luăm atitudine. Poate fi vorba de anumite informații pe care le aflăm (Mercur/Pluto), de anumite comportamente pe care nu le mai tolerăm (Marte/Chiron) sau, pur și simplu, de nevoia de a exprima niște adevăruri pe care până acum le-am ținut doar pentru noi, din dorința de a nu strica relațiile respective (Venus/Jupiter).

Indiferent de situațiile particulare în care ne aflăm, mai dramatice sau mai puțin dramatice, mi se pare important să ne reamintim în această perioadă, pentru a nu pune mai mult gaz pe foc decât este deja, că tonul face muzica și că tot ce putem “controla” este ceea ce spunem sau facem noi.
Putem foarte ușor să ne impunem autoritatea, să încercăm să îi rănim pe partenerii noștri (dacă și noi ne simțim răniți), să ne câștigăm dreptatea “cu forța” sau, la polul opus, să ne lăsăm intimidați de puterea acestora, să ne simțim “veriga cea mai slabă” și să tăcem, de teamă, pentru a nu tulbura “liniștea” relației sau din orice alt motiv. Însă, niciuna dintre aceste variante nu va duce la niște relații sănătoase, de egalitate (Balanță), autentice, profunde (Scorpion).
Chiar dacă nu va fi neapărat ușor de pus în practică și chiar dacă există riscul să ne simțim destul de vulnerabili pe parcursul săptămânii, cred că o comunicare cât mai sinceră, cât mai onestă (“cu toate cărțile pe masă”, plăcute și mai puțin plăcute) ne poate ajuta să îmbunătățim și să stabilizăm relațiile noastre, atâta timp cât există deschidere și ne respectăm unii pe ceilalți pentru ceea ce suntem (aspectul ușor Soare în Balanță/Saturn Rx în Vărsător); după cum ne poate ajuta să facem curățenie acolo unde simțim că nu mai este loc de creștere sau că nu ni se permite să fim noi înșine (Berbecul ca punct de polaritate pentru Balanță).

Sâmbătă, în toată agitația sfârșitului de săptămână, atmosfera este un pic mai stabilă (Venus/Pluto), în ideea în care cam știm în ce punct ne aflăm, care sunt punctele forte și care sunt punctele de lucrat. Pentru cuplurile care nu au întâmpinat probleme deosebite pe parcursul săptămânii weekendul poate veni cu momente pline de romantism și senzualitate. 

Duminică, discuțiile pot deveni iar destul de aprinse și riscul să ne simțim foarte ușor răniți de ce ni se spune sau să rănim, cu sau fără voia noastră, este din nou destul de mare, prin urmare ar fi util să nu neglijăm tonul sau cum îmbrăcăm mesajele. Atâta timp cât acționăm cu integritate și cu respect față de noi înșine și față de ceilalți, orice se poate rezolva, într-o formă sau alta.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze”.

Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 27.09.2021 Mercur staționează retrograd în Balanță (va fi retrograd între 27.09-18.10.2021)
▪ 29.09.2021 Venus în Scorpion în trigon cu Neptun Rx în Pești (între 28-30.09.2021)
▪ 30.09.2021 Soarele în Balanță în trigon cu Saturn Rx în Vărsător (între 29.09-1.10.2021)
▪ 1.10.2021 Venus în Scorpion în careu cu Jupiter Rx în Vărsător (între 30.09-1.10.2021)
▪ 1.10.2021 Marte în Balanță în opoziție cu Chiron Rx în Berbec (între 30.09-3.10.2021)
▪ 1.10.2021 Mercur Rx în Balanță în careu cu Pluto Rx în Capricorn (între 28.09-3.10.2021); se repetă pe 22.09, 1.10, 2.11
▪ 2.10.2021 Venus în Scorpion în sextil cu Pluto Rx în Capricorn (între 1-3.10.2021)
▪ 3.10.2021 Soarele în Balanță în opoziție cu Chiron Rx în Berbec (între 2-4.10.2021)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *