Ultimul careu Marte/Neptun și Marte pe final de Gemeni.
„Un fel de concluzii ale ultimelor 6 luni”

La mijlocul acestei săptămâni, pe 15 martie, este exact cel de-al treilea (și ultimul) careu dintre Marte în Gemeni și Neptun în Pești.

▪ Primele două aspecte dinamice, tensionate (de careu) dintre cei doi au avut loc la jumătatea lunii octombrie (aspectul exact a fost pe 12 octombrie), respectiv la jumătatea lunii noiembrie (aspectul exact a fost pe 19 noiembrie).
▪ Efectele acestui aspect se simt aproximativ o săptămână, de la finalul săptămânii trecute și până spre finalul acestei săptămâni.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu dinamica arhetipurilor implicate în aceste aspecte, reiau mai jos câteva informații de bază:

▪ Marte este acțiune, energie, iar Gemenii reprezintă modul în care gândim, analizăm, procesăm informațiile cu care intrăm în contact, precum și modul în care comunicăm cu ceilalți. Marte este „un războinic”, iar în Gemeni devine un războinic care se manifestă în zona de comunicare/gândire. Marte se află în Gemeni din 20 august 2022 și va mai rămâne aici până pe 25 martie 2023 (petrece atât de mult timp în Gemeni deoarece a și retrogradat în acest semn). Cu Marte în Gemeni tendința a fost să interacționăm mai mult unii cu ceilalți, să preluăm mai multă informație din mediul exterior, dar și să ne risipim energia în prea multe direcții (să facem prea multe lucruri, să nu apucăm să le finalizăm, să trecem rapid de la ceva la altceva etc.), să ne susținem cu mai multă tărie punctele de vedere, dar și să intrăm mai ușor în conflicte unii cu ceilalți.
▪ Neptun în Pești reprezintă relația noastră cu Divinitatea, precum și cele mai puternice idealuri pe care le avem, dar și iluziile și deziluziile aferente, atunci când proiectăm aceste idealuri (de bine, de frumos, de perfecțiune etc.) asupra unor situații concrete din viața noastră.
▪ Relația tensionată de careu dintre Marte și Neptun reprezintă, la modul general, un fel de „criză la nivelul conștiinței”: ceva în care am crezut foarte tare se poate dovedi cu totul altfel și, de aici, necesitatea de a ne schimba perspectiva, de a distinge între realitate/adevăr și iluzie.

Ultimul careu Marte/Neptun și Marte la final de Gemeni

▪ Faptul că acest aspect a mai avut loc de două ori, în octombrie și noiembrie, sugerează că evenimentele care au loc în perioada aceasta nu sunt neapărat noi, ci au legătură cu anumite situații cu care ne-am tot confruntat din toamnă până în prezent. Aspectul a fost exact de două ori în toamna trecută, dar, de fapt, el a rămas activ pe fundal în toată această perioadă. Într-un fel, putem considera că cel de acum este un fel de culminare, de deznodământ al ultimelor șase luni.

▪ În general, aspectele tensionate cu Neptun, cum este și cel de acum, tocmai pentru că aduc această „trezire la realitate” (de exemplu vedem/aflăm ceva ce nu am văzut/știut înainte) pot fi însoțite de un sentiment de dezamăgire și de senzația că (cel puțin pe moment) nu mai știm în ce să credem sau ce e de făcut (sentimentul că „plutim în derivă”).

▪ În cazul lui Neptun se vorbește de multe ori de o stare de ceață sau de confuzie, dar fiind vorba de un alt treilea aspect cu Marte, cred că „problema” cu care ne confruntăm acum este tocmai faptul că nu mai există acea ceață, că nu mai avem în spatele a ce să ne ascundem sau că nu mai avem „circumstanțe atenuante”. Poate nu știm neapărat încotro să ne îndreptăm, poate nu știm neapărat care e noua direcție, dar ce „știm” este că ceva din direcția veche cu care ne-am tot confruntat lunile acestea nu ne mai satisface, că și-a pierdut sensul, că nu ne mai regăsim acolo (anumite situații, joburi, relații, credințe, convingeri etc.). Poate nu știm (încă) cu ce să înlocuim acel ceva, dar ce „știm” este că nu ne mai putem raporta la acesta așa cum am făcut-o înainte. Ca să vă dau un exemplu concret de „dizolvare” neptuniană, imaginați-vă că admirați foarte tare o persoană. La prima „abatere” găsiți circumstanțe atenuante, poate și la a doua, la a treia etc., dar există un anumit moment când admirația efectiv dispare și când simțiți din toată inima că, orice ar face persoana respectivă, lucrurile nu ar mai putea fi vreodată la fel. De fapt, ce dispare, ce se dizolvă sau ce se schimbă este admirația, nu comportamentul celeilalte persoane (care probabil că așa a fost de la început). Înlocuiți exemplul acesta cu orice altă situație pe care ați tot experimentat-o lunile astea și o să înțelegeți mai bine sentimentul de dezamăgire, de dizolvare (odată ridicată ceața, ceva nu mai poate fi la fel).

▪ Cu Marte în Gemeni atâtea luni de zile presiunea mentală a fost destul de mare (sentimentul că suntem bombardați cu informații, că avem prea multe de făcut, că începem multe, dar nu finalizăm la fel de multe, că alergăm în toate direcțiile). Rezultatul la finalul acestui tranzit lung – foarte multă oboseală fizică, psihică, mentală și, implicit, lipsa de energie (mai ales dacă am consumat foarte multă energie din august încoace). Neptun în Pești accentuează această lipsă de energie și putem să ne simțim efectiv sleiți, cu bateriile descărcate sau să avem dificultăți de concentrare. Dacă avem activități fizice mai dificile de făcut săptămâna aceasta, ar putea fi o idee bună să le amânăm puțin, în măsura în care este posibil, idem dacă avem decizii mai importante de luat. Nu pentru că ar fi ceva greșit să le luăm acum, ci doar pentru că ne poate fi ceva mai greu să ne concentrăm sau le putem lua copleșiți de emoții (Neptun).

▪ În același timp, săptămâna aceasta cu Marte în Gemeni în careu cu Neptun în Pești (lângă care se vor afla și Soarele și Mercur) este excelentă pentru a reflecta la ce s-a întâmplat în viețile noastre în ultimele șase luni: ce nu mai funcționează, ce trebuie schimbat, în ce nu mai credem, unde nu ne mai regăsim, ce a căzut de pe un piedestal, ce am idealizat. Nu neapărat să facem ceva imediat, ci să ne acordăm timp să reflectăm la toate astea. Idem, este o săptămână excelentă pentru a ne gândi (pornind tot de la ultimele șase luni) dacă sunt anumite lucruri (idei, dorințe, vise) pentru care ar trebui să facem mai mult, să luptăm mai mult (Marte în Gemeni) de acum încolo.

▪ Pentru cei care s-au mobilizat lunile acestea într-o anumită direcție (și nu în zece), care au luptat pentru o idee, pentru un vis, pentru o dorință, acest al treilea careu poate reprezenta o perioadă de culegere a unor roade, a unor rezultate (materializarea unui efort anterior).

În loc de încheiere, aș dori să mai subliniez o dată poate cel mai important aspect în legătură cu energia acestui mix Marte în Gemeni/Neptun în Pești, unul despre care am mai scris, dar pe care mi se pare important să îl readuc acum în atenția noastră: pentru a putea auzi „adevărul” (că este vorba de intuiție, voce interioară, sine superior sau orice denumire am folosi / Neptun) este necesar să ne îndepărtăm puțin de zgomotul din jur și să punem pe pauză mintea rațională (Gemeni). Și, cum săptămâna aceasta cred că va fi destul de mare zgomotul (exterior și interior), să nu uităm să facem asta și să ne ascultăm și pe noi. În liniște și în tăcere. Nu de alta, dar acolo se găsesc cele mai bune răspunsuri pe care le-am putea căuta.

Să ne fie săptămâna așa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Dacă ești interesat de serviciile pe care le ofer, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici. Sau îmi poți trimite un mesaj pe Fb.
Obs. Pentru orice analiză astrologică este necesar să îți cunoști ora nașterii.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *