Lună plină în Leu – 28.01.2021.
“Fac tot ce ține de mine pentru a deveni cea mai bună versiune a mea.
Perioada 25-31.01.2021

În data de 28 ianuarie 2021, la 21:16 (ora României) avem Lună plină în Leu (Luna în Leu se va afla în opoziție cu Soarele din Vărsător, la 9°5’).

Intro. Despre Lună plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă universul emoțiilor noastre (“corpul emoțional”), personalitatea, imaginea de sine pe care ne-am format-o în funcție de mediul în care ne-am născut și am trăit în primii ani de viață; indică relația cu familia de origine și, în special, cu mama, respectiv suma acelor factori care ne fac să ne simțim confortabil și care ne dau sentimentul de “acasă”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea noastră, acele trăsături specifice care ne fac “să strălucim” și pe care le dezvoltăm pe parcursul întregii vieți (“latura rațională”).
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu (început cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal) și este asociată cu anumite culminări, rezultate, decizii, concluzii, încheieri.

Cum ne impactează la nivel individual Luna plină în Leu

▪ În funcție de harta natală a fiecăruia dintre noi, Luna plină va impacta una dintre cele 12 case astrologice (casa care stă sub semnul Leului) și, implicit, domeniile asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Luna plină), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”).

Luna plină în Leu – influențe generale, energie și caracteristici

Luna plină în semnul Leului „ne invită” să ne punem în valoare, să strălucim și, mai ales, să facem tot ce ține de noi pentru a deveni “cea mai bună versiune a noastră” posibilă, prin împlinirea potențialului creativ pe care îl avem (Leul reprezintă principiul împlinirii/realizării de sine prin exprimarea creativității). Ne aduce aminte că avem cu toții „un destin special” de împlinit, oricare ar fi acela, că suntem aici pentru a crea, pentru a ne juca și experimenta, pentru a trăi cu bucurie.

În acest context, este o perioadă excelentă pentru a ieși “în lumina reflectoarelor”, pentru a pune în evidență acele părți din noi de care ne place, de care suntem mândri (acele talente pe care le avem, acele lucruri la care ne pricepem etc.) și pe care acum suntem gata să le împărtășim și cu ceilalți.

În funcție de ce se întâmplă în harta natală a fiecăruia dintre noi (ce planete avem în Leu sau în casa a-V-a și ce aspecte fac, cum este aspectat Soarele natal, cât de bine este integrat Racul – semnul anterior etc.) ne poate veni mai ușor sau mai puțin ușor să ne exprimăm creativitatea și să fim “mândri” de noi. În acest sens, Luna plină ne poate ajuta să analizăm mai bine acest capitol și să ne gândim (având în vedere și culminările de acum) dacă nu cumva a venit momentul să facem o schimbare și să începem să lucrăm mai serios la o versiune îmbunătățită a noastră.

Ca punct de plecare, putem încerca să răspundem cu sinceritate la câteva întrebări, pentru a vedea cum se manifestă Leul ca arhetip în cazul nostru:
▪ Suntem conștienți de părțile noastre bune și avem grijă să le punem în valoare? În același timp, recunoaștem și apreciem frumosul, creativitatea, unicitatea celorlalți? (manifestarea “sănătoasă” a Leului)
▪ Ne considerăm mai buni, mai frumoși, mai deștepți etc. decât ceilalți? Facem orice pentru a atrage atenția, pentru a fi văzuți, apreciați, admirați și, eventual, simțim invidie față de “succesul” altora? (manifestarea “distorsionată” a Leului)
▪ La polul opus, ne lipsește curajul să exprimăm ce avem mai bun și mai frumos deoarece avem senzația că ceilalți sunt mai buni decât noi? Avem o stimă de sine scăzută care ne împiedică “să strălucim” și căutăm mereu validarea celorlalți? (manifestarea “distorsionată” a Leului)

Luna plină în Leu și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

Aspecte:

▪ Luna în Leu în opoziție cu Soare, Saturn și Jupiter în Vărsător și în careu cu Uranus și cu Marte în Taur
▪ Soare în conjuncție cu Saturn (24.01) și Jupiter (29.01) în Vărsător și în careu cu Uranus (26.01) și Marte (1.02) în Taur

La această Lună plină avem o configurație specială, dinamică, tensionată, denumită “careu în T”: Luna este în opoziție cu Soarele în Vărsător, unde se găsesc și Saturn și Jupiter, iar fiecare dintre aceștia se află în relație de careu cu Uranus și cu Marte din Taur.

Opoziția presupune necesitatea de a găsi un echilibru între noi și ceilalți (grup/societate, parteneri, prieteni, familie).

Prin urmare, pentru a putea primi recunoașterea și aprecierea pe care ni le dorim (Leu) este necesar, pe de o parte, să ne privim cu o oarecare detașare și obiectivitate (Vărsător), să nu ne subapreciem, dar nici să nu ne urcăm singuri pe un piedestal) și, pe de altă parte, să ne gândim cum am putea să ne punem creativitatea, talentele etc. în slujba unui bine mai mare decât binele nostru individual, astfel încât, într-o formă sau alta, să se poată bucura și alții de ceea ce facem sau suntem noi. O Lună plină pe axa Leu/Vărsător presupune găsirea unui echilibru între subiectivitate (Leu) și obiectivitate (Vărsător), între nevoile individuale (Leu) și cele ale grupului/colectivității (Vărsător).

În același timp, opoziția dintre Lună și Jupiter (creștere, expansiune), respectiv Saturn (responsabilitate, muncă, perseverență, timp) din Vărsător sugerează că putem fi foarte mulțumiți (Jupiter) de culminările care au loc acum, atâta timp cât am depus un oarecare efort pentru a ajunge în punctul în care ne aflăm (în domeniile impactate de Luna plină) și nu am lăsat lucrurile să se întâmple “de la sine”. Cu toții suntem buni la ceva, dar dacă “talentul” pe care îl avem nu este “lucrat”, putem rămâne o viață întreagă la stadiul de “potențial”, fără să reușim să îl atingem. Gândiți-vă la un sportiv care se antrenează constant, care duce un stil de viață sănătos etc. versus unul care, îmbătat de un succes de moment, ajunge să își irosească talentul. Prin urmare, dacă am reușit să facem performanță și suntem satisfăcuți de rezultatele pe care le obținem este minunat, dar, dacă nu, poate a venit momentul să începem să ne antrenăm.

Luna plină în Leu activează conjuncția Jupiter/Saturn (ciclul Jupiter/Saturn început în decembrie), prin urmare, mi se pare important să ne gândim pe termen mai lung, dincolo de momentul în care ne aflăm. Cum am dori să arate realitatea noastră în următorii mulți ani de acum încolo și, mai ales, cum nu ne-am mai dori să arate? Ce am putea începe să facem chiar acum pentru a ajunge acolo? Ce modele emoționale, comportamentale (frica de a nu reuși, frica de a încerca ceva nou, stima de sine scăzută etc.), preluate de la alții (familie, societate) trebuie adresate, lucrate astfel încât să nu mai reprezente un impediment în calea împlinirii acelui potențial creativ despre care scriam mai sus? În mod cert nu putem ajunge cu toții o Nadia Comăneci, dar putem fi mândri dacă știm că am făcut și facem tot ce ține de noi pentru a deveni tot ce putem noi să devenim și pentru a crea tot ce putem noi să creăm.

Careurile dintre Uranus/Marte și Luna plină fac ca atmosfera din această perioadă să fie una destul de imprevizibilă și de “explozivă” (atât la nivel emoțional, cât și ca evenimente în sine). Orice careu presupune o doză bună de frustrare și de nemulțumire, cu rolul de a ne determina să facem anumite schimbări acolo unde lucrurile „nu mai pot funcționa așa”.

Emoțional vorbind (Luna), nevoia de a face o schimbare poate fi atât de mare (Uranus/Marte), încât să luăm anumite decizii atât de rapid și de o așa natură, încât să ne surprindem chiar și pe noi (ca să nu mai zic de cei din jur). De asemenea, evenimentele din jurul nostru ne pot surprinde, șoca sau scoate din zona de confort foarte tare. În special dacă ne este activat “instinctul de supravețuire” (dacă simțim că lucrurile care ne dau siguranță emoțională, materială sunt afectate – Uranus/Marte în Taur), putem reacționa destul de puternic. În sens pozitiv, putem avea curajul să facem anumite schimbări pe care ni le doream de ceva timp, să luptăm pentru drepturile noastre, să încheiem niște situații toxice. Poate fi o perioadă extrem de creativă, în care să avem tot felul de „revelații”, flash-uri de inspirație, idei inovative etc. În sens negativ, ne putem lăsa orbiți de orgolii și reacționa destul de agresiv, fără a mai analiza întregul context sau fără a mai lua în calcul și opiniile celorlalți.

Cu Soare/Jupiter în Vărsător în careu cu Uranus/Marte în Taur, nevoia de libertate și aerul de revoltă pot atinge cote înalte, ceea ce va accentua dorința de schimbare de care scriam mai sus. Dacă ceva sau cineva ne împiedică să acționăm așa cum ne dorim, dacă simțim că ne este îngrădită libertatea, reacțiile nu vor întârzia să apară. Este bine să fim conștienți de toate acestea pentru a nu face totuși gesturi pe care să le regretăm mai târziu (să respirăm adânc, să ne calmăm puțin, dacă este cazul, și abia apoi să acționăm cum considerăm că este mai bine). Despre careul Uranus/Marte/Jupiter am scris și în analiza săptămânii trecute, pe care o găsiți aici și pe care vă recomand să o citiți, dacă nu ați făcut-o deja, pentru că săptămâna aceasta este o continuare a ceea ce am început să experimentăm de la jumatatea lunii ianuarie.

Alte aspecte de săptămâna aceasta:

▪ 26.01.2021 – Neptun în Pești în careu cu Nodurile lunare (Nodul Nord în Gemeni și Nodul Sud în Săgetator (între 12.01-2.02.2021)
▪ 28.01.2021 – Venus în conjuncție cu Pluto (între 27-29.01.2021)
▪ 30.01.2021 – Mercur staționează retrograd în Vărsător (între 30.01-21.02.2021)

Cu Neptun în careu cu Nodurile lunare (aspectul exact se formează marți), informațiile care circulă în perioada aceasta pot fi destul de ambigue, neclare, astfel încât să nu mai știm ce să credem și ce să nu credem. Prin urmare, să nu ne grăbim să tragem concluzii și să lăsăm timpul și faptele să ne arate dacă ceea ce considerăm noi acum a fi 100% adevărat, real, chiar așa este. La final de 2020 și început de 2021 singura certitudine pe care o avem este incertitudinea, prin urmare să fim curioși, să ne punem întrebări, să încercăm să înțelegem „ce și cum”, dar să ne păstrăm o doză sănătoasă de scepticism cu privire la concluziile la care ajungem.

În aceeași zi cu Luna plină în Leu (joi) are loc și conjuncția Venus/Pluto în Capricorn, iar lucrurile pot deveni destul de intense în materie de iubire/relații. Pot ieși la suprafață tot felul de situații de care nu eram conștienți, putem avea tot felul de discuții pe teme mai puțin confortabile, pot apărea tot felul de lupte de putere, putem avea tendința de a încerca să ne manipulăm partenerii pentru a obține ce ne dorim etc. În sens pozitiv, avem ocazia să rezolvăm anumite probleme, dacă ne dorim asta și dacă abordăm situațiile care apar cu maturitate. Atracțiile pot fi destul de puternice în această perioadă, ca și nevoia de intimitate (fizică, emoțională).

Sâmbătă, Mercur staționează și se pregătește să înceapă mișcarea aparent retrogradă în semnul Vărsătorului. Despre Mercur retrograd voi reveni cu detalii cât de curând.

Să ne fie Luna plină și săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

…………………………………………………..

Berbec (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, poveşti de dragoste; relația cu copiii; fertilitate;
Taur (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; oportunități cu privire la locuință: de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova etc.;
Gemeni (3) – comunicare şi gândire; modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; cursuri, studii; utilizarea mediului online; comerț; vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații şi vecinii;
Rac (2) – stima şi imaginea de sine; auto-suficiența (nevoia de independență), „instinctul de supraviețuire”; bunuri, valori, resurse materiale, emoționale, spirituale; banii câştigați prin muncă/salariul; decizia de a cumpăra/vinde;
Leu (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care sunteți văzuți, percepuți de către ceilalți, în care vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stilul de viață etc.);
Fecioara (12) – viață spirituală; meditație, rugăciune; timp petrecut în singurătate/izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient; vise, revelații; protecție divină; călătorii în străinătate; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur;
Balanta (11) – relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; oportunități cu privire la viitor; nevoia de exprimare a individualității;
Scorpion (10) – cariera, profesia, reputația profesională, modul în care sunteți percepuți la locul de muncă; statutul social, imaginea publică; misiunea în viată;
Săgetator (9) – sistemul de valori şi credințe; idealurile, adevărurile personale; cunoaşterea, educația; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Capricorn (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; regenerare la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Varsător (7) – relații şi parteneriate personale (de lungă durată, căsătorii) şi profesionale; viața de cuplu;
Pesti (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; nevoia de a face servicii altora, de a fi util, de a ajuta.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *