Lună nouă în Capricorn – 13.01.2021
“La granița dintre vechi și nou. Reactivarea conjuncțiilor Saturn/Pluto/Jupiter din 2020.”

În data de 13 ianuarie 2021, la 7:00 (ora României) are loc Luna nouă în Capricorn: Luna și Soarele se vor afla în Capricorn, la 23°11’.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă universul emoțiilor noastre (“corpul emoțional”), personalitatea, imaginea de sine pe care ne-am format-o în funcție de mediul în care ne-am născut și am trăit în primii ani de viață; indică relația cu familia de origine și, în special, cu mama, respectiv suma acelor factori care ne fac să ne simțim confortabil și care ne dau sentimentul de “acasă”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea noastră, acele trăsături specifice care ne fac “să strălucim” și pe care le dezvoltăm pe parcursul întregii vieți (“latura rațională”).
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste șase luni, când va avea loc următoarea Lună plină din același semn zodiacal (în intervalul de timp cuprins între Luna nouă și Luna plină “culegem” rezultatele a ceea ce începem sau planificăm acum).

Cum ne impactează la nivel individual Luna nouă în Capricorn

▪ În funcție de harta natală a fiecăruia dintre noi, Luna nouă va impacta una dintre cele 12 case astrologice (casa care stă sub semnul Capricornului) și, implicit, domeniile asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Luna nouă), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”).

Luna nouă în Capricorn – influențe generale, energie și caracteristici

Ca arhetip, Capricornul reprezintă modul în care este structurată realitatea în care trăim (în funcție de factorii spațiu/timp), cum funcționăm la nivel de societate (regulile, obiceiurile, responsabilitățile, obligațiile pe care le avem, statutul, imaginea publică), relația cu “autoritățile” din viața noastră (cu părinții, în special cu părintele mai strict, cu șefii, cu cei care ne conduc).

Așa cum mulți dintre voi știți deja, 2020 a fost marcat de conjuncțiile Saturn/Pluto, respectiv Jupiter/Pluto care au avut loc la 22 de grade Capricorn. Pe parcursul lui 2020, aceste conjuncții au contribuit la „dărâmarea” anumitor structuri din viața noastră pe care le percepeam ca fiind solide, forțându-ne practic să ieșim din zona de confort și să începem să ne construim o nouă „realitate”.

Ei bine, Luna aceasta nouă în Capricorn din 13 ianuarie are loc la doar un grad distanță de „locul” unde s-au produs conjuncțiile Saturn/Pluto/Jupiter din 2020, reactivând principalele teme ale anului ce tocmai s-a încheiat.

Luna nouă în Capricorn și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

Aspecte:
▪ Luna nouă în conjuncție cu Pluto în Capricorn
▪ Luna nouă în sextil cu Neptun în Pești
▪ Marte în Taur în careu cu Saturn în Vărsător (13.01.2021)
▪ Venus în Capricorn în careu cu Chiron în Berbec (12.01.2021) și în trigon cu Uranus Rx în Taur (14.01.2021)
▪ Mercur în Vărsător în careu cu Uranus Rx în Taur (12.01.2021)
▪ Uranus staționează direct în Taur (14.01.2021; a fost retrograd de pe 15.08.2020)
Jupiter în Vărsător în careu cu Uranus în Taur (18.01.2021)

Luna nouă în Capricorn este una dintre cele mai intense momente de Lună nouă de anul acesta, după cum săptămâna în care ne aflăm este una dintre cele mai intense perioade ale lui 2021.

Luna nouă în conjuncție cu Pluto sugerează faptul că începuturile care au loc acum vin la pachet cu o nevoie puternică de transformare, de regenerare, iar acest lucru îl putem face doar privind către părțile mai întunecate din noi și aducându-le în „lumină”. Pe parcursul lui 2020 am tot avut ocazia să ne confruntăm cu “scheleții” din dulap, astfel încât energia aceasta și tot ceea ce simțim acum nu este neapărat ceva nou, ci mai degrabă încă un pas pe care îl mai facem pe un drum deja bătătorit. În sens pozitiv, această Lună nouă poate fi un moment excelent pentru a continua să reflectăm la anumite atașamente puternice pe care le avem, precum și pentru a alege să ne desprindem de ele; pentru a ne gândi dacă nu cumva am renunțat la puterea personală sau dacă am neglijat să ne asumăm responsabilitatea pentru cine și ceea ce ne dorim să fim și pentru a decide că a venit vremea să îndreptăm lucrurile. În sens negativ, ne putem lăsa dominați de frici și obsesii, de nevoia de putere și control, putem încerca să îi manipulăm pe alții pentru a obține ce ne dorim, cu atât mai mult dacă și alții au procedat la fel cu noi în trecut, iar rănile respective nu au fost vindecate/integrate (Venus/Chiron).

Cel de-al treilea careu Marte/Saturn are loc în aceeași zi cu Luna nouă (primele două au avut loc în august și în septembrie 2020 când Marte era în Berbec, iar Saturn în Capricorn). Orice careu presupune o situație de criză care trebuie rezolvată: ceva ne nemulțumeste puternic, ceva nu mai funcționează, astfel încât suntem forțați să acționăm pentru a rezolva situația respectivă. Chiar dacă Marte și Saturn au schimbat semnele zodiacale, anumite evenimente mai tensionate care au avut loc la sfârșitul verii/începutul toamnei pot fi readuse în atenția noastră acum.

Cu Mercur/Jupiter în relație de careu cu Uranus care staționează direct zilele acestea, întreaga săptămână stă sub semnul noutății și al imprevizibilului, astfel încât, cu cât încercăm să gândim mai “out of the box”, cu cât ne adaptăm mai rapid la schimbările care au loc în această perioadă, cu atât ne va fi mai ușor să navigăm prin apele învolburate în care ne găsim săptămâna aceasta și, privind ceva mai departe, pe parcursul lui 2021.

Luna aceasta nouă în Capricorn este una a extremelor: putem ține cu dinții de trecut, chiar dacă știm că nu îl mai putem aduce înapoi sau chiar dacă știm că nu ne mai face bine, ne putem lăsa conduși de frici, obsesii, antrenați în lupte de putere (Capricorn/Pluto), după cum putem să ne revoltăm față de tot ce înseamnă trecut, reguli, obiceiuri, autoritate și să încercăm să le aruncăm la gunoi, fără să construim nimic solid în loc (Vărsător/Uranus). În același timp, poate fi un moment excelent pentru a sintetiza ce nu (mai) funcționează în realitatea noastră (Capricorn) și pentru a căuta soluții inovative, originale, excentrice (Vărsător) care să ne aducă măcar cu un pas mai aproape de realitatea pe care ne-o dorim. Evident, totul depinde de alegerile pe care le facem, dar și de scopul pentru care am venit pe această lume.

Nu în ultimul rând, Luna nouă este în sextil cu Neptun în Pești. Dacă atmosfera vi se pare foarte apăsătoare, dacă vă simțiți foarte vulnerabili, dacă 2020 a fost un an nu greu, ci foarte greu, fiți blânzi cu voi, acordați-vă timp pentru vindecare și cereți ajutor. Meditația, rugăciunea, diferite tehnici de respirație sau, pur și simplu, o vorbă de încurajare din partea cuiva apropiat pot valora mult, mai ales în această perioadă. Și, așa cum scriam și la Luna plină în Rac, dacă 2020 a fost (relativ) bun cu voi, fiți recunoscători pentru asta, dar nu uitați și de restul. Karma (Saturn/Pluto) nu este doar rezultatul acțiunilor anterioare, ci și ce alegem să facem aici și acum.

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!
……………………………………………………………

Berbec (10) – cariera, profesia, reputația profesională, modul în care sunteți percepuți la locul de muncă; statutul social, imaginea publică; misiunea în viată;
Taur (9) – sistemul de valori şi credințe; idealurile, adevărurile personale; cunoaşterea, educația; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Gemeni (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; regenerare la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Rac (7) – relații şi parteneriate personale (de lungă durată, căsătorii) şi profesionale; viața de cuplu;
Leu (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; nevoia de a face servicii altora, de a fi util, de a ajuta;
Fecioara (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, poveşti de dragoste; relația cu copiii; fertilitate;
Balanta (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; oportunități cu privire la locuință: de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova etc.;
Scorpion (3) – comunicare şi gândire; modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; cursuri, studii; utilizarea mediului online; comerț; vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații şi vecinii;
Săgetator (2) – stima şi imaginea de sine; auto-suficiența (nevoia de independență), „instinctul de supraviețuire”; bunuri, valori, resurse materiale, emoționale, spirituale; banii câştigați prin muncă/salariul; decizia de a cumpăra/vinde;
Capricorn (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care sunteți văzuți, percepuți de către ceilalți, în care vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stilul de viață etc.);
Varsator (12) – viață spirituală; meditație, rugăciune; timp petrecut în singurătate/izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient; vise, revelații; protecție divină; călătorii în străinătate; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur;
Pesti (11) – relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; oportunități cu privire la viitor; nevoia de exprimare a individualității.

fb-share-icon0

2 comentarii la „Lună nouă în Capricorn – 13.01.2021
“La granița dintre vechi și nou. Reactivarea conjuncțiilor Saturn/Pluto/Jupiter din 2020.””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *