Lună plină în Rac – 30.12.2020
“Un fel de retrospectivă a ceea ce am simțit în 2020.”

În data de 30 decembrie 2020, la 5:28 (ora României) avem Lună plină în Rac (Luna în Rac se va afla în opoziție cu Soarele din Capricorn, la 8°52’).

Intro. Despre Lună plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă universul emoțiilor noastre (“corpul emoțional”), personalitatea, imaginea de sine pe care ne-am format-o în funcție de mediul în care ne-am născut și am trăit în primii ani de viață; indică relația cu familia de origine și, în special, cu mama, respectiv suma acelor factori care ne fac să ne simțim confortabil și care ne dau sentimentul de “acasă”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea noastră, acele trăsături specifice care ne fac “să strălucim” și pe care le dezvoltăm pe parcursul întregii vieți (“latura rațională”).
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu (început cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal) și este asociată cu anumite culminări, rezultate, decizii, concluzii, încheieri.

Cum ne impactează la nivel individual Luna plină în Rac

▪ În funcție de harta natală a fiecăruia dintre noi, Luna plină va impacta una dintre cele 12 case astrologice (casa care stă sub semnul Racului) și, implicit, domeniile asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Luna plină), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”).

Luna plină în Rac – influențe generale, energie și caracteristici

Mă întreba cineva ieri cum mi s-a părut 2020 și, fără să stau să mă gândesc foarte mult la ce s-a întâmplat concret pe parcursul anului, primul gând care mi-a venit și care reflectă, de fapt, cum am simțit anul 2020, a fost “greu”. Ulterior, dintr-un instinct de supraviețuire sau din dorința de a cosmetiza lucrurile, am scormonit prin sertărașele cu “lucruri bune din 2020” și erau și ele acolo, dar senzația aceea de “greu” a rămas.

Luna plină în Rac pune accentul pe ceea ce simțim, pe nevoile noastre emoționale, pe tot ce ne face să ne simțim în siguranță, protejați și ne dă sentimentul de “acasă”, oriunde ne-am afla. Dar, ca la orice Lună plină, vorbim de o opoziție (Soare/Lună), de două arhetipuri implicate și de nevoia de a găsi cumva o cale de echilibru între cele două. Astfel, avem, pe de o parte, nevoile noastre emoționale (Rac), dar, pe de altă parte, ne raportăm și la realitatea concretă în care trăim, la ce se întâmplă la nivel social, economic, profesional etc. (Capricorn). Axa Rac-Capricorn vorbește despre copilul interior, dar și despre adultul din noi.

În 2019 și mai ales în 2020, cât am avut Eclipsele în Rac și în Capricorn, iar în Capricorn s-au aflat și Pluto, Saturn și Jupiter, una dintre temele principale, despre care am tot scris, a fost “asumarea responsabilității (Capricorn) față de nevoile copilului interior (Rac)”. De ce? Pentru că mai ales atunci când realitatea noastră exterioară devine tot mai șubredă, când realizăm că, de fapt, nu putem controla decât foarte puțin (sau mai deloc) din ceea ce se întâmplă în jurul nostru (așa cum s-a întâmplat anul acesta odată cu conjuncțiile Saturn/Pluto/Jupiter din Capricorn), devine aproape “obligatoriu” să avem grijă de noi înșine și de cei dragi nouă, atât cât putem (Rac), cu resursele (limitate) pe care le avem la dispoziție. Pentru că acum înțelegem, poate mai bine decât oricând, că dacă nu o facem noi, nu o va face nimeni altcineva în locul nostru.

Ei bine, deși Jupiter și Saturn au trecut în Vărsător, iar eclipsele s-au mutat pe axa Gemeni/Săgetător, ceea ce face ca presiunea din punct de vedere emoțional să se reducă substanțial, această Lună plină în Rac poate fi resimțită destul de apăsător, nu atât prin ceea ce se întâmplă acum, ci prin ceea ce s-a întâmplat deja pe parcursul întregului an. Unii dintre noi am fost mai încercați decât alții în 2020, dar la nivel colectiv, stresul, anxietatea, nesiguranța, boala, moartea, distanțarea de cei dragi etc., toate acestea și-au pus amprenta puternic asupra noastră (Rac). Încheiem anul cu speranța într-un an mai bun, dar și cu “încărcătura emoțională” a anului care se duce, cu tot ce am acumulat, plăcut sau mai puțin plăcut.

Luna plină în Rac și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

Aspecte:

▪ Luna în Rac în sextil cu Uranus Rx în Taur
▪ Luna în Rac în careu cu Chiron în Berbec
▪ Luna în Rac în opoziție cu Mercur în Capricorn
▪ Venus în Săgetător în careu cu Neptun în Pești (29-31.12.2020)
▪ Venus în Săgetător în conjuncție cu Nodul Sud (30.12.2020-1.01.2021)

Dincolo de domeniile impactate de Luna plină în Rac pentru fiecare dintre noi, este un moment excelent pentru a lua o mică pauză de la activitățile obișnuite și pentru a trece în revistă anul care se încheie. Să ne gândim la evenimentele concrete prin care am trecut în 2020, dar, mai ales, la cum ne-am simțit pe parcursul anului și la cum ne simțim acum. Dacă ne simțim vulnerabili, răniți, îndurerați, neputincioși, furioși (Lună plină/Chiron), să acceptăm toate aceste emoții, să le lăsăm să iasă la suprafață, să ne tratăm cu multă înțelegere și compasiune și să ne acordăm timp pentru vindecare. În același timp, să fim responsabili și să încercăm să facem tot ce ne poate aduce o alinare cât de mică (o carte, un film, mâncarea preferată, o conversație cu cineva apropiat). Dacă 2020 a fost bland cu noi, să fim recunoscători pentru asta.

Racul este asociat cu perioade de exteriorizare și cu perioade de interiorizare (retragerea sub “carapace”), astfel încât dacă nu simțim nevoia să socializăm, să vorbim despre ce este în sufletul nostru, este în regulă, când ne vom simți pregătiți, o vom face. Important este să fim noi cât mai ok cu noi (emoțional) și abia apoi să ne orientăm atenția către ceilalți. De altfel, cu opoziția Lună în Rac/Mercur în Capricorn, putem avea tendința să fim mult mai protocolari în exprimare, să încercăm să ținem lucrurile sub control (Capricorn) și să nu spunem ceea ce simțim de fapt (Rac), pentru a ne păstra o anumită imagine sau din teama de a a nu fi judecați pentru sensibilitatea noastră.

Luna plină face și un sextil cu Uranus, astfel încât, chiar dacă atmosfera este mai apăsătoare pentru unii dintre noi, „plutește în aer” o dorință de schimbare, de a o lua cumva de la capăt, ca și cum începem să vedem luminița de la capătul tunelului. Poate fi ceva foarte simplu, dar care să ne dea doza de energie de care avem nevoie pentru a mai ieși din roller coaster-ul emoțional în care ne aflăm: o veste bună, o idee la care nu ne-am mai gândit până acum, o perspectivă nouă asupra ceea ce înseamnă “acasă” pentru noi etc.

Odată cu Luna plină, Venus va fi în conjuncție cu Nodul Sud în Săgetător, ceea ce înseamnă că anumite iubiri din trecut pot fi readuse, într-o formă sau alta, în prezentul nostru (fie că anumite persoane reapar în gândurile noastre, fie că avem ocazia să interacționăm cu ele). Deoarece Venus va fi și în careu cu Neptun (vise, iluzii), tendința poate fi să idealizăm acest trecut, să ne amintim doar părțile bune sau să construim tot felul de scenarii frumoase. Prin urmare, dacă pare tentant să ne întoarcem acolo unde am mai fost sau dacă tânjim prea mult după ceva încheiat, să încercăm să revenim cu picioarele pe pământ și să ne gândim și la motivele pentru care lucrurile nu au funcționat între noi.

Cu Neptun în careu cu Nodurile lunare, informațiile care circulă în perioada aceasta pot fi ambigue, neclare, prin urmare să nu ne grăbim să tragem concluzii și să lăsăm timpul și faptele să ne arate dacă ceea ce considerăm noi a fi 100% adevărat, real, chiar așa este. La final de 2020 și început de 2021 singura certitudine pe care o avem este incertitudinea, prin urmare să fim curioși, să ne punem întrebări, să încercăm să înțelegem „ce și cum” și să ne păstrăm o doză sănătoasă de scepticism față de toate teoriile care continuă să circule.

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

…………………………………………………..

Berbec (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; oportunități cu privire la locuință: de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova etc.;
Taur (3) – comunicare şi gândire; modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; cursuri, studii; utilizarea mediului online; comerț; vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații şi vecinii;
Gemeni (2) – stima şi imaginea de sine; auto-suficiența (nevoia de independență), „instinctul de supraviețuire”; bunuri, valori, resurse materiale, emoționale, spirituale; banii câştigați prin muncă/salariul; decizia de a cumpăra/vinde;
Rac (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care reacționați, vă manifestați, sunteți văzuți, percepuți de către ceilalți, în care vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stilul de viață etc.);
Leu (12) – viață spirituală; meditație, rugăciune; timp petrecut în singurătate/izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient; vise, revelații; protecție divină; călătorii în străinătate; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur;
Fecioară (11) – relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; oportunități cu privire la viitor; nevoia de exprimare a individualității;
Balanță (10) – cariera, profesia, reputația profesională, modul în care sunteți percepuți la locul de muncă; statutul social, imaginea publică; misiunea în viață;
Scorpion (9) – sistemul de valori şi credințe; idealurile, adevărurile personale; cunoaşterea, educația; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Săgetator (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; regenerare la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Capricorn (7) – relații şi parteneriate personale şi profesionale;
Varsător (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; nevoia de a face servicii altora, de a fi util, de a ajuta;
Pesti (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, poveşti de dragoste; relația cu copiii; fertilitate.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *