Perioada 13-19.04.2020 din punct de vedere astrologic
“Cea mai grea luptă este cea pe care o dăm cu noi înșine”

Este o săptămână dinamică, mai intensă și poate mai tensionată în prima parte (în special pentru semnele cardinale) și mai liniștită în a doua parte.

Însă, dincolo de evenimentele concrete care au loc în realitatea noastră exterioară, în prima parte a săptămânii, ceea ce ne poate scoate din zona de confort sunt anumite aspecte care țin de realitatea noastră interioară, la care în mod obișnuit nu prea ne place să privim (frici, angoase, orgolii, răni mai vechi etc.) sau de care nu suntem conștienți și care acum pot ieși la suprafață. Fie în urma unui dialog interior, fie în urma interacțiunii cu alte persoane.

Soarele (vitalitatea noastră, “forța vieții”) și Mercur (comunicare / gândire), aflate în Berbec, ne îndeamnă să trăim cu pasiune, să fim curajoși, energici, să acționăm și să ne exprimăm așa cum simțim nevoia să o facem, așa cum ne dictează instinctul. “Cine nu încearcă, cine nu îndrăznește, nu are cum să reușească” este mesajul planetelor din Berbec.

În același timp, aspectele tensionate făcute de Soare cu Pluto, respectiv de Mercur cu Chiron ne atrag atenția că, înainte de a trece la fapte este important să nu ignorăm câteva lucruri:

> Responsabilitate. Asta înseamna că nu putem face chiar orice, că nu putem să nu ținem cont de ce se întâmplă în jurul nostru, că este necesar să ne asumăm responsabilitatea (ca adulți) pentru acțiunile noastre, pentru că altfel vom întâmpina rezistență. Iar cei care pot încerca “să ne blocheze” sunt persoane care au o anumită autoritate în fața noastră (Pluto în Capricorn ) și care ne pot taxa acum dacă ne purtăm iresponsabil: șefi, părinți, reprezentanți ai unor instituții, poate chiar parteneri de viață. În mod deosebit, pot ieși la suprafață anumite conflicte mai vechi între generații. De exemplu, dacă relația pe care am avut-o cu părinții a fost una tensionată, dacă au fost duri, agresivi, deși acum suntem adulți, există posibilitatea să fim în continuare extrem de submisivi față de persoanele care ne inspiră agresivitate, pentru că acesta este modelul cu care am crescut.

> Cum ne folosim puterea. În situația în care am mai întâmpinat în trecut probleme cu “autoritatea” (lupte/abuzuri de putere) și am fost în postura de “victimă”, iar situația respectivă nu a fost rezolvată din punct de vedere emoțional, dacă retrăim ceva similar acum (dacă cineva încearcă să își exercite puterea asupra noastră), ne poate veni “mai ușor” să cedăm, să nu ne apărăm opiniile etc. (de frică, pentru a evita agresivitatea, pentru că nu ne simțim suficient de puternici etc.). La polul opus, putem avea noi înșine tendința de a abuza de puterea pe care o deținem asupra altora.

> Cum ne gestionăm anumite răni emoționale din trecut. Dacă în copilărie/adolescență nu ni s-a permis să ne exprimăm (dacă atmosfera din familie a fost una extrem de rigidă, austeră, dacă părinții au fost foarte autoritari etc.) și am rămas cu niște răni emoționale legate de acest capitol (Mercur/Chiron), iar acum cineva (intenționat sau neintenționat) ne reactivează rănile respective (ne respinge punctele de vedere, nu ne lasă să vorbim etc.), putem avea tendința de a ne închide în noi sau, la polul opus, de a reacționa agresiv, dintr-un instinct de apărare. În acest caz, “lupta” nu se mai dă cu interlocutorul din prezent, ci cu “demonii”/rănile din sufletul nostru, de aceea, înainte de a riposta vehement, ar fi util să vedem care sunt punctele nevralgice care au fost atinse și ce putem face pentru a ne accepta/ierta trecutul, astfel încât impactul asupra prezentului să se reducă.

> Tendința de a exagera. În contextul celor de mai sus, dacă ne simțim provocați, dacă ne sunt atinse anumite puncte sensibile etc., tendința poate fi de a afișa o atitudine încrezătoare, poate chiar arogantă (careul Soare/Jupiter) tocmai pentru a nu lăsa să ni se vadă vulnerabilitatea (“eu știu cel mai bine..”/ “nu mă interesează ce cred alții…”/ “poți spune orice pentru că pe mine oricum nu mă atinge..”).

Rezumând atmosfera primei părți din această săptămână, cred că cea mai mare provocare va fi să fim onești cu noi, să ne acceptăm slăbiciunile și vulnerabilitățile (în loc să le băgăm sub preș și să ne prefacem că nu există) și să realizăm că, poate, dacă nu am fi trecut prin anumite momente mai dificile în trecut, nu am fi ajuns nici pe departe să fim atât de puternici precum suntem. Să nu uităm că până și “simplul” fapt de a răscoli prin anumite amintiri mai dureroase este o dovadă de curaj și de putere. Da, lucrurile nu se termină aici și este necesar să depunem mai mult efort pentru a face anumite schimbări, dar conștientizarea, acceptarea, asumarea responsabilității pentru ceea ce a fost… toate fac parte din procesul vindecării și este important să ne bucurăm și să fim recunoscători atunci când reușim să facem primii pași în direcția respectivă.

Cei mai impactați: Berbecii, Capricornii, Balanțele și Racii (semnele cardinale) – Ascendent, Soare/zodie, Lună.

Spre sfârșitul săptămânii atmosfera este mult mai liniștită, iar comunicarea decurge mai ușor, mai natural. În situația în care avem de abordat situații mai delicate ar fi poate mai indicat să o facem acum, decât în prima parte a săptămânii, deoarece vom avea forța și energia pentru a ne susține punctele de vedere (Mercur/Marte), dar discuțiile se vor desfășura cu mai mult tact și cu mai multa diplomație (Mercur/Venus), fără sentimentul că se dă o luptă între noi si interlocutorii noștri. În general, este o perioadă foarte bună pentru a socializa, pentru a schimba idei, pentru a studia sau pentru activități care presupun creativitate.

Și în relații/iubire sfârșitul de săptămâna reprezintă o perioadă foarte bună pentru a comunica cu partenerii noștri sau pentru a ne exprima sentimentele (Mercur/Venus).

Vor beneficia cel mai mult: Berbecii, Săgetătorii, Leii (semnele de foc), respectiv Gemenii, Vărsătorii și Balanțele (semnele de aer).

Duminică, Soarele intră în semnul Taurului. Acest semn zodiacal are un instinct de supraviețuire foarte puternic, este independent, ancorat în realitate, și, în general, are încredere în forțele proprii (are o stimă de sine crescută). Timp de o lună, cât Soarele se va afla în Taur, vom fi mai preocupați de siguranța și stabilitatea noastră emoțională și materială, de ceea ce considerăm că este cu adevărat valoros, important pentru noi, de împlinirea nevoilor noastre esențiale.

Cei mai impactați: Taurii, Scorpionii, Leii și Vărsătorii (semnele fixe) – Ascendent, Soare/zodie, Lună.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Aspectele săptămânii:

▪ 14.04.2020 Soare în Berbec în careu cu Pluto în Capricorn (între 13-15.04.2020)
▪ 15.04.2020 Mercur în conjuncție cu Chiron în Berbec (între 14-15.04.2020)
▪ 15.04.2020 Soare în Berbec în careu cu Jupiter în Capricorn (între 14-16.04.2020)
▪ 18.04.2020 Mercur în Berbec în sextil cu Venus în Gemeni (între 17-19.04.2020)
▪ 19.04.2020 Mercur în Berbec în sextil cu Marte în Vărsător (între 18-20.04.2020)
▪ 19.04.2020 Soarele intră în Taur (între 19.04.2020-20.05.2020)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *