LUNA NOUA IN SAGETATOR
26 NOIEMBRIE 2019 „DESPRE INTUIȚIE, ADEVĂRURI ŞI CREDINȚE”

In data de 26 noiembrie 2019, la 17:06 (ora Romaniei), avem un nou fenomen de Luna noua. Luna va fi in conjunctie cu Soarele: atat Luna cat si Soarele se vor afla in Sagetator, la aprox. 4 grade.

☆☆☆ Intro. Despre Luna noua in general

▪ In astrologie, Luna reprezinta universul emotiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situatii etc. care ne fac sa ne simtim confortabil si in largul nostru si care ne dau sentimentul de “acasa”. Ea este totodata imaginea de sine a sufletului in aceasta existenta (constiinta de sine, ego-ul), facand astfel legatura intre prezent si trecut (arata de unde venim, legatura cu familia de origine, in special cu mama, cu generatiile anterioare). Soarele semnifica personalitatea noastra de baza, identitatea, trasaturile care ne fac “sa stralucim” si pe care le vom dezvolta pe parcursul intregii vieti. Acesta ne va da indicii si despre modul in care vom manifesta intentia de evolutia a sufletului in aceasta viata, respectiv despre “scopul” cu care venim pe lume.
▪ Cele aproximativ doua saptamani dupa ce Luna noua are loc (cat se afla in faza de crestere si pana la urmatoarea Luna plina) reprezinta o perioada favorabila pentru a initia anumite actiuni si proiecte sau pentru a seta diferite intentii (si mai putin pentru a le pune in practica). Creionam acum un capitol nou din viata noastra, ale carui roade le vom putea culege si de care ne vom bucura odata cu fenomenul de Luna plina care va avea loc in acelasi semn zodiacal, peste aproximativ 6 luni.
▪ Va reamintesc ca atunci cand este Luna noua (cat Luna este inca “invizibila”), suntem mai sensibili, mai vulnerabili, mai emotionali si, de aceea, o zi, doua inainte/dupa acest moment nu este indicat sa luam decizii importante deoarece ne putem razgandi ulterior (este de preferat sa actionam cand luna este in crestere si vizibila cu „ochiul liber”).

☆☆☆ Cum ne impacteaza la nivel individual Luna noua in Sagetator:

▪ In functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Luna noua va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formeaza harta natala), respectiv domeniile de viata asociate cu acestea. La sfarsitul articolului gasiti detaliile pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa unde are loc Luna noua), cu recomandarea de a parcurge mai intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”).
Ex. Am Ascendentul in Gemeni, Soarele in Capricorn > Voi urmari in primul rand informatiile pntru Gemeni (Ascendent) si abia apoi cele pentru Capricorn (zodie). In cazul meu, Luna noua va activa casa a-7-a (Sagetatorul este al 7-lea semn fata de Gemeni), respectiv casa a-12-a (Sagetatorul este al 12-lea semn fata de Capricorn).
▪ Cei mai impactati de Luna noua: Sagetatorii, Gemenii, Pestii si Fecioarele (Ascendent/zodie/Luna) si mai ales cei care au Ascendentul, Soarele, Luna sau alte planete intre aprox. 1-9 grade (in semnele zodiacale mentionate).

☆☆☆ Luna noua in Sagetator – influente generale, energie si caracteristici:

▪ Sagetatorul este guvernat de Jupiter. Cea mai mare planeta din Sistemul nostru solar isi trage numele din mitologia romana, unde Jupiter reprezenta zeitatea suprema, stapanul Universului, conducatorul zeilor si al oamenilor, legiuitorul suprem (Zeus in mitologia greaca). Este reprezentat de un centaur (jumatate om – jumatate animal) care trage cu arcul. In astrologie, Jupiter este asociat cu notiuni ca expansiunea, dezvoltarea, abundenta (la nivel spiritual, dar si material); cunoasterea inalta; sistemul de credinte si valori; sistemul de justitie; depasirea granitelor (la propriu – prin atractia fata de ce este strain, indepartat sau simbolic – prin cunoastere si preocupare fata de viitor); bunastarea, fericirea, optimismul.
▪ Este un semn de foc: pasional, curajos; are nevoie sa simta ca traieste din plin, ca se bucura de viata.
▪ Este un semn mutabil: adaptabil, deschis la schimbare.
▪ Sagetatorul si cautarea adevarurilor universale. In astrologia evolutiva (Jeff Green), arhetipul Sagetator/Jupiter/casa a-IX-a (din zodiacul natural) este corelat cu nevoia de a intelege si de a explica adevarurile fundamentale care stau la baza realitatii si relatia pe care o avem cu Universul din care facem parte. Asa se explica preocuparea Sagetatorului pentru filozofie, pentru metafizica si cosmologie, pentru religie si spiritualitate, pentru tot ce este dincolo de realitatea concreta, materiala in care traim. In acest sens, Sagetatorul reprezinta ca arhetip: Exploratorul, Nomadul, Vizionarul, Preotul, Profesorul/Guru, Shaman-ul.
▪ Intuitia. Arhetipul Sagetator/Jupiter/casa a-IX-a este asociat si cu utilizarea intuitiei, adica a emisferei drepte a creierului, pentru intelegerea unor astfel de legi universale si, in general, a unor concepte teoretice, abstracte.
(Emisfera dreapta este cea sintetică, spatiala, holistica, intuitiva, emoţionala, artistica, picturala, creativa, iar emisfera stanga este cea logica, analitica, matematica – specifica semnului opus: Gemeni). Folosindu-si intuitia (emisfera dreapta), Sagetatorul va ajunge, astfel, sa cunoasca si sa inteleaga lucruri greu sau imposibil de patruns prin logica sau ratiune. (Transmiterea acestor cunostinte abstracte printr-un limbaj simplu, usor de inteles (pe modelul Gemenilor), conduc la asocierea Sagetatorului cu arhetipul Profesorului).
▪ Adevaruri universale versus adevaruri personale. Incercarea de a intelege lumea in care traieste (dintr-o perspectiva metafizica), respectiv adevarurile fundamentele care stau la originea ei (adevaruri universale, ce tin de legile naturale, de principiile spirituale care guverneaza viata), vor ajuta Sagetatorul sa ajunga la o serie de adevaruri personale, de principii cu care va rezona si care vor da vietii sale un sens.
▪ Sistemul de credinte si valori. „Adevarurile personale” vor forma sistemul sau de credinte, adica zona sa de “securitate emotionala”. (Sagetatorul se va atasa de credintele sale si le va apara cu indarjire). In timp, acestea vor intra, insa, in conflict cu alte sisteme de credinte, fapt care il “va forta” sa isi largeasca perspectiva si sa isi continue explorarea (se va indoi de unele dintre principiile sale, va lua in calcul si alte opinii etc.). Ajungem astfel la procesul natural de evolutie al Sagetatorului: cautare > adevar > indoiala > iar cautare > alt adevar si tot asa. Sagetatorul intelege astfel ca explorarea nu se termina niciodata, ca adevarurile universale nu se opresc la niste adevaruri personale si ca sistemul noastru de credinte este intr-o continua expansiune. In sens negativ, un Sagetator „habotnic” in credintele sale va respinge orice este diferit, va fi intolerant cu lucrurile in care cred altii si va pune usor etichete de tipul “corect/gresit”, “bine/rau”, “adevarat/fals”, in functie de propria perspectiva asupra realitatii (a se vedea de ex. dogmatismul religios). In acest context, una dintre principalele lectii ale Sagetatorului va fi aceea de a intelege ca adevarul este relativ, ca Universul este caracterizat de diversitate, prin urmare oricand ne putem largi perspectiva, invatand sau explorand ceva nou.
▪ Complexul de superioritate. Atasamentul fata de anumite principii/credinte poate sa duca in cazuri extreme la complexe de superioritate de tipul “adevarul meu este mai bun decat adevarul tau”, “Dumnezeul meu este mai bun decat Dumnezeul tau” etc. Asa se explica incercarea de a ii convinge si pe ceilalti de adevarurile sale, de a ii converti, uneori cu forta (complex manifestat la nivel individual, dar si colectiv – a se vedea razboaiele religioase).
▪ Sentimentul de alienare. Incercarea de intelegere a Universului poate sa duca la un sentiment de alienare, fie cand Sagetatorul isi da seama de limitele lucrurilor in care crede, fie cand realizeaza ca e diferit fata de grupul/societatea/cultura/religia din care face parte. Acelasi sentiment de alienare il va impinge, insa, sa isi duca si mai departe cautarea.
▪ Nevoia de libertate. Pentru a putea explora “lumea” (in sens propriu sau metaforic), Sagetatorul va avea nevoie de foarte multa libertate. Nu va tolera, sub nicio forma, sa fie restrictionat, limitat, ingradit.
▪ Calatoriile de lunga durata. Intrebarile existentiale pe care si le pune, precum si sentimentul de alienare amintit, il vor face pe Sagetator sa isi doreasca sa ajunga cat mai departe si fizic, nu doar spiritual. Va cauta sa intre in contact cu civilizatii/culturi diferite de a sa, iar dorul de duca, spiritul de nomad si atractia fata de strainatate il vor face sa calatoreasca ori de cate ori va avea ocazia. De multe ori se va simti mai “acasa” departe de locul in care s-a nascut (fiindu-i destul de greu sa prinda radacini).
>>>> La nivel general, Luna noua in Sagetator poate reprezenta pentru fiecare dintre noi un inceput in ceea ce priveste: sistemele noastre de credinte si valori (in ce credem, ce are sens pentru noi), modul in care ne raportam la lumea in care traim, relatia pe care o avem cu Divinitatea si cu spiritualitatea, in general.

☆☆☆ Luna noua in Sagetator si ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca / contextul astrologic

▪ Luna/Soarele din Sagetator in relatie de inconjunctie cu UranusR din Taur;
▪ Marte in Scorpion in opozitie cu UranusR din Taur (intre 23-26.11.2019; aspectul exact se formeaza pe 24.11, inainte de Luna noua);
▪ Venus in Capricorn in careu cu Chiron din Berbec (intre 26-28.11.2019; aspectul exact se formeaza pe 27.11, dupa Luna noua). Venus intra in Capricorn chiar pe 26.11.

Avand in vedere natura semnului zodiacal unde are loc si aspectele tensionate care marcheaza momentul, cred ca va fi o Luna noua in care se vor da multe “lupte” de idei si principii si ca nu ne va veni foarte usor sa fim toleranti sau intelegatori cu cei care nu vor fi de partea noastra. Nu va fi imposibil sa facem asta, bineinteles, doar ca va trebui sa ne straduim putin mai mult sa ne reamintim ca este loc sub soare pentru toti, oricat de diferite ar fi sistemele noastre de gandire si princiipile dupa care ne ghidam.

▪ La modul general, inconjunctia presupune o situatie de tensiune, de criza intre semne care nu au teoretic nimic in comun si cu care, tocmai de aceea, ne e mai greu sa lucram, singura solutie fiind aceea de a le ajusta cumva si/sau de a le trata separat.
Luna noua in Sagetator ne invita sa fim curajosi, sa indraznim sa o luam pe un drum nou, chiar daca nu stim exact unde ne va duce, sa ne lasam condusi de intuitie, sa ne exprimam si sa ne sustinem convingerile, chiar daca sunt diferite etc. Pe de alta parte, UranusR in Taur aduce si el o schimbare, dar accentul se pune mai degraba pe resursele noastre (materiale, emotionale etc.), pe realitatea concreta in care traim si mai putin pe aspiratiile noastre filozofice, metafizice. Tensiunea care se poate produce este, asadar, intre spirit si materie, intre ancorarea noastra in realitate si dorinta de a transcende aceasta realitate. Ca si cum ne-am dori simultan sa zburam, dar si sa ne pastram radacinile infipte in pamant.

▪ Cu opozitia Marte/Uranus ne putem astepta ca atmosfera sa fie destul de “exploziva”, sa asistam la reactii, fapte, situatii aparute “din senin”, care sa ne scoata rapid din zona de confort. Deoarece Marte e in Scorpion, parte dintre aceste reactii vor fi generate de accesarea unei laturi mai intunecate din noi. De aceea, recomandarea ar fi sa incercam, pe cat posibil, sa nu reactionam pe baza de frici, obsesii, compulsii, chiar daca suntem provocati, si sa incercam sa ne pastram calmul (pentru a nu inrautati si mai mult lucrurile). Sa nu luam totul foarte personal, sa le lasam celorlalti dreptul de a avea pareri diferite, fara sa sarim la beregata si sa analizam mai mult o situatie, inainte de a riposta.

▪ La nivel de relatii, in cazuri extreme, aspectul Marte/Uranus poate trezi in noi dorinta de a termina brusc o poveste de iubire, mai ales daca ne simtim raniti, tradati (la propriu sau la figurat). Evident, daca o relatie este toxica, acest aspect ne poate ajuta sa ne eliberam si sa ne vedem de drum. De asemenea, putem avea tendinta de a incepe (la fel de brusc) o relatie. Indiferent de situatia in care ne aflam, inainte de a lua o decizie importanta in acest sens, ar fi bine sa meditam putin, sa incercam sa intelegem care sunt mecanismele psihologice care ne ghideaza comportamentul si sa evitam orice forma de manipulare sau de santaj emotional (din partea noastra sau a partenerilor nostri).

▪ Aspectul tensionat Venus/Chiron poate trezi in noi (cu atat mai mult la nivel de relatii, dar nu numai) anumite vulnerabilitati. Putem retrai acum (la nivel emotional) anumite dureri mai vechi, pot fi reactivate momente cand nu ne-am simtit suficient de buni, de destepti, de frumosi etc., in care cineva ne-a contestat valoarea, in care faptele noastre nu au fost apreciate etc. Tocmai de aceea, avand in vedere contextul general destul de impulsiv/agresiv, mi se cu atat mai important sa avem grija ce cuvinte folosim in aceasta perioada sau ce comportament adoptam, pentru ca putem rani si ne putem rani foarte usor. Si, ca de fiecare data cand vine vorba de Chiron, sa incercam sa facem distinctie intre prezent si trecut, pentru ca este posibil ca cei care ne fac sa ne simtim vulnerabili acum sa nu aiba nici cea mai mica intentie.

☆☆☆ In loc de concluzii
Asa cum v-am obisnuit, va las mai jos “tema pentru acasa” (cateva intrebari la care va invit sa reflectati):

▪ In ce consta sistemul meu de credinte si valori (in ce cred)?
▪ Am curajul sa sustin lucrurile in care cred, chiar daca parerile mele intampina rezistenta din partea familiei/grupului din care fac parte?
▪ Am tendinta de a incerca sa imi impun opiniile?
▪ In ce masura imi ascult intuitia?
▪ Ma consider o persoana libera, independenta? Le respect si celorlalti dreptul la libertate (de exprimare, de gandire etc.)?
▪ Cat de deschis(a) sunt fata de alte culturi, religii, traditii etc.?

Sa ne fie Luna noua asa cum avem nevoie! 💙

Cu drag,
Kikiana

……………………………………………………………….
9.Berbec – o noua etapa cu privire la educatie, spiritualitate, filozofie, religie; va puteti schimba sistemul de valori; poate aparea o noua perspectiva asupra viitorului; redefinirea modului in care va raportati la divinitate; intentia de a face o calatorie de mai lunga durata.
8. Taur – o noua etapa cu privire la resursele avute in comun cu partenerul (financiare, materiale; ex. modificari ale salariului partenerului de viata); puteti face un credit sau sa primiti o mostenire; nevoia de a avea o relatie puternica, autentica (focus pe intimitatea cu partenerul, la nivel emotional, mental, fizic, sexualitate); perioada foarte buna pentru a incepe o forma de terapie pentru a va elibera de frici, fobii, obsesii;
7. Gemeni – o noua etapa cu privire la relatii, parteneriate, viata de cuplu, casnicie; puteti cunoaste pe cineva cu care sa incepeti o relatie stabila sau puteti duce relatia existenta la nivelul urmator (prin decizia de a va casatori) etc.
6. Rac – o noua etapa cu privire la munca de zi cu zi, colegi; ex. puteti incepe un proiect sau va puteti schimba jobul; intentia de a schimba ceva in rutina zilnica, de a va ingriji mai mult de sanatate etc.
5. Leu – o noua etapa cu privire la iubire, indragostire, copii, hobby-uri; va puteti indragosti sau puteti lua decizia de a avea un copil;
4. Fecioara – o noua etapa cu privire la relatia cu familia de origine, casa in care locuiti, sentimentul de acasa, eu-ul interior; ex. decizia de a achizitiona o locuinta, de a va muta;
3. Balanta – o noua etapa cu privire la comunicare, gandire, abilitati; decizia de a face o scurta calatorie, de a urma un curs, de a invata ceva nou;
2. Scorpion – o noua etapa cu privire la resursele materiale si financiare personale, banii castigati din munca (ex. modificari ale salariului; intentia de a achizitiona un anumit bun); intentia de a face ceva pentru a va creste stima de sine);
1. Sagetator – un nou capitol al intregii vieti – personala, profesionala, viata de zi cu zi, sanatate, relatii etc.;
12. Capricorn – meditatie, reflectii, vise, revelatii; dorinta de a petrece mai mult timp in izolare pentru a medita; puteti avea o preocupare mai mare fata de latura spirituala a vietii; intentia de a face o calatorie in strainatate; se pot intensifica visele, premonitiile.
11. Varsator – o noua etapa cu privire la prieteni, grupuri, asociatii; decizia de va inscrie intr-o asociatie, intr-un grup; va puteti schimba grupul de prieteni;
10. Pesti – o noua etapa cu privire la cariera, reputatie profesionala, statut social; va puteti schimba jobul sau puteti trece la un alt nivel in jobul actual; intentia de a va casatori, divorta etc.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *