LUNA PLINA IN TAUR 12 NOIEMBRIE 2019 „DESPRE IUBIREA SI STIMA DE SINE”

In data de 12 noiembrie 2019, la 15:37 (ora Romaniei), avem Luna plina in Taur (Luna in Taur se va afla in opozitie cu Soarele din Scorpion, la aprox. 19 grade).

☆☆☆ Intro. Despre Luna plina in general

▪ In astrologie, Luna reprezinta universul emotiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situatii etc. care ne fac sa ne simtim confortabil si in largul nostru si care ne dau sentimentul de “acasa”. Ea este totodata imaginea de sine a sufletului in aceasta existenta (constiinta de sine, ego-ul), facand astfel legatura intre prezent si trecut (arata de unde venim, legatura cu familia de origine, in special cu mama, cu generatiile anterioare). Soarele semnifica personalitatea noastra de baza, identitatea, trasaturile care ne fac “sa stralucim” si pe care le vom dezvolta pe parcursul intregii vieti. Acesta ne va da indicii si despre modul in care vom manifesta intentia de evolutia a sufletului in aceasta viata, respectiv despre “scopul” cu care venim pe lume.
▪ Luna plina marcheaza incheierea unui ciclu (inceput cu aproximativ 6 luni in urma, cand a avut loc Luna noua in acelasi semn zodiacal) si presupune ca, in urmatoarele aproximativ doua saptamani, anumite aspecte sau situatii din viata noastra (ce au legatura cu domeniile asociate casei din harta natala unde are loc Luna plina) vor ajunge in faza de maturitate. Vom vedea acum anumite rezultate si vom ajunge la unele concluzii, in functie de care vom putea actiona pe viitor (vom vedea ce este de pastrat, ce putem imbunatati si la ce putem renunta in domeniile respective).
▪ Va reamintesc ca atunci cand este luna plina, emotiile noastre ajung si ele la “apogeu”, suntem mai sensibili, mai vulnerabili, mai emotionali si, de aceea, o zi, doua inainte/dupa acest moment, nu este indicat sa luam decizii importante deoarece ne putem razgandi ulterior (de preferat ar fi sa actionam cand luna este in crestere si nu in descrestere).

☆☆☆ Cum ne impacteaza la nivel individual Luna plina din Taur:

▪ In functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Luna plina va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formeaza harta natala), respectiv domeniile de viata asociate cu acestea. La sfarsitul articolului gasiti detaliile pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa unde are loc Luna plina), cu recomandarea de a parcurge mai intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”). Ex. Am Ascendentul in Gemeni, Soarele in Capricorn > Voi urmari in primul rand informatiile pentru Gemeni (Ascendent) si abia apoi cele pentru Capricorn (zodie/Soare). In cazul meu, Luna plina va activa casa a-12-a (Taurul este al 12-lea semn fata de Gemeni), respectiv casa a-5-a (Taurul este al 5-lea semn fata de Capricorn).
▪ Cei mai impactati de Luna plina vor fi: Taurii, Scorpionii, Leii si Varsatorii (Ascendent/zodie/Luna) si mai ales cei care au Ascendentul, Soarele, Luna sau alte planete intre aprox. 15-25 grade (in semnele mentionate).

☆☆☆ Luna plina in Taur – influente generale, energie si caracteristici:

Ca de fiecare data cand avem Luna plina, este necesar sa aducem in echilibru, in viata noastra personala, doua tipuri opuse de energii: cea adusa de Luna (emotiile noastre) din Taur, respectiv cea specifica Soarelui (ratiunea) din Scorpion, evitand sa cadem intr-o extrema sau in cealalta.

a.Taurul – energie si caracteristici

▪ Taurul este guvernat de Venus, zeita dragostei si a frumusetii (Afrodita in mitologia greaca). Ea simbolizeaza nevoile si valorile noastre (de la cele materiale la cele spirituale), ce consideram important, valoros pentru noi, ce ne place, ce apreciem, precum si relatia pe care o avem cu noi insine (arhetipul Venus/Taur/casa a-II-a din horoscopul natural). Tot Venus reprezinta si nevoile pe care le proiectam in relatii (nevoia de iubire, de afectiune etc.), asteptarile pe care le avem de la partenerii nostri, modul in care ne manifestam in iubire etc. (arhetipul Venus/Balanta/casa a-VII-a). Venus guverneaza, asadar, atât Taurul/casa a-II-a, cat si Balanta/casa a-VII-a.
▪ Este un semn de pamant: practic, ancorat in realitate;
▪ Este un semn fix: stabil, constant, consecvent, mai putin dornic de schimbare;
▪ Taurul si instinctul de a supravietui. Nevoile de baza si resursele externe. Arhetipul Venus/Taur/casa a-II-a este asociat in astrologia evolutiva cu instinctul, abilitatea de a supravietui. Astfel, dupa ce ne nastem (arhetipul Berbec/Marte/casa I), pentru a putea supravietui din punct de vedere fizic, avem niste nevoi de baza (arhetipul Venus/Taur/casa a-II-a), care trebuie satisfacute: nevoia de apa, de hrana, de vesminte, de adapost (pentru ca altfel am muri de foame, de sete, de frig etc.). Apa, hrana, vesmintele si adapostul vor deveni astfel “resursele externe” obligatorii pentru ca viata sa poata continua. La nivel de specie, instinctul de a supravietui se va manifesta prin nevoia de a procrea.
Cu acest instinct de supravietuire ruland mereu pe fundal, pentru Taur va deveni aproape „obligatoriu” sa isi satisfaca nevoile de baza: sa se asigure ca nu ii lipsesc hrana/bautura, ca are casa lui, familia lui, copii etc.
▪ Nevoile esentiale si resursele interne/talentele. Arhetipul Taur/Venus/casa a-II-a simbolizeaza si nevoile noastre esentiale, precum si relatia pe care o avem cu resursele noastre interne (talente, abilitati) sau externe (bunuri materiale, lucruri).
Astfel, dupa ce ne-am ocupat de nevoile de baza si problema supravietuirii fizice a fost rezolvata, incepem sa constatam ca avem si alte categorii de nevoi, mai rafinate, numite “nevoi esentiale”: nevoi emotionale, mentale si spirituale. Pe masura ce ni le indeplinim, ele se vor transforma in resursele noastre interne, in talente, adica „resurse „dobandite” (de ex. nevoia de a studia va duce la asimilarea de informatii, deci la dobandirea “cunoasterii”). Tot in categoria “resurse interne” vor intra si abilitatile native, talentele cu care ne nastem. Resursele interne dobandite, precum si cele native ne vor ajuta si ele mai tarziu “sa supravietuim” (de ex. vom folosi anumite abilitati/talente in munca pe care o prestam, adica vom oferi resursele noastre in schimbul altor resurse: bani, bunuri etc.).
Dintre toate resursele pe care le poate avea la dispozitie, Taurul se va axa de multe ori pe cele materiale (bunuri, obiecte, posesiuni) si mai putin pe celelalte (instinctul de supravietuire).
▪ Valorile. Arhetipul Taur/Venus/casa a-II-a simbolizeaza si „valorile” pe care le avem. Ceea ce consideram ca este necesar pentru „supravietuirea” noastra va capata o importanta foarte mare, adica va deveni “valoros” pentru noi. Iar „valoarea” o vom atribui tot in functie de nevoile pe care le avem. Ca si nevoile, valorile vor fi materiale, emotionale, mentale sau spirituale. De ex. pentru unii Tauri credinta ar putea reprezenta ceva valoros, in timp ce pentru altii: banii sau bunurile materiale. In cazuri extreme, Taurul se va preocupa exclusiv de bunurile materiale, carora le va acorda o valoare deosebita, neglijand sau ignorand valorile emotionale sau spirituale (adica preocupandu-se doar de “supravietuirea fizica”).
▪ Latura materiala a vietii. Instinctul de supravietuire (teama de a nu suferi de foame, de a nu trai in saracie etc.) il vor face pe Taur sa munceasca foarte mult pentru a ajunge la un anumit nivel de bunastare materiala. El va tinde catre o viata prospera, confortabila, catre o situatie financiara buna, catre acumulare de bunuri, catre un trai tihnit. In sens negativ, asa cum scriam si mai sus, poate pune accentul mult prea mult pe latura materiala a vietii (dezvoltand un atasement nesanatos fata de bunurile sale), in detrimentul laturii emotionale sau spirituale. Pentru a iesi din aceasta zona de stagnare si pentru a putea evolua, in cazuri extreme, se poate ajunge pana la pierderea acestor bunuri, pentru ca Taurul sa invate ca resursele sale interne (ce este el insusi si nu ce detine) sunt mult mai pretioase decat orice lucru material.
▪ Stima si iubirea de sine. Arhetipul Taur/Venus/casa a-II-a simbolizeaza si iubirea/stima de sine, adica relatia pe care o avem cu noi insine: cat de mult ne apreciem pentru ceea ce suntem, ne iubim si ne respectam, cat de bine ne cunoastem, daca ne suntem auto-suficienti (daca ne putem satisface singuri nevoile sau daca depindem de altii). Aceasta relatie se vede din modul in care ne raportam la nevoile, dorintele si valorile noastre si implicit la resursele pe care le avem.
In general, Taurul va sti foarte bine care ii sunt nevoile si ce trebuie sa faca pentru a si le indeplini, va sta foarte bine la capitolul stima de sine si va fi constient de valoarea sa personala. In cazuri extreme, va fi arogant si plin de sine, va neglija nevoile celorlalti, isi va reprima emotiile sau se va iubi pe sine doar in masura in care ajunge la un anumit nivel de prosperitate etc.
▪ Abordarea relatiilor si auto-suficienta. Auto-suficienta (inteleasa in cel mai bun sens), adica pastrarea unei anumite independente in relatii si asumarea responsabilitatii pentru propriile nevoi sunt elemente specifice arhetipului Taur/Venus/casa a-II-a si ofera cadrul necesar formarii unor relatii armonioase, echilibrate. In general, Taurul nu isi va proiecta nevoile asupra partenerilor si nu va avea asteptari nerealiste de la acestia.
Daca lucrurile sunt duse, insa, la extrem, Taurul nu se va baza pe nimeni in afara sa si va refuza sa ceara sau sa primeasca ajutor la nevoie; va prelua controlul asupra relatiei (nu se va consulta in deciziile luate); isi va asuma singur responsabilitatea pentru dinamica relatiei etc.
De la arhetipul Balanta/Venus/casa a-VII-a, Taurul poate invata cat de necesare sunt armonia si echilibrul in relatie, iar de la Scorpion (semnul sau opus) sa renunte la rigiditate, sa accepte mai usor transformarile in viata sa si ce inseamna adevarata intimitate in cuplu (la nivel emotional, fizic, spiritual).

b. Scorpionul – energie si caracteristici

▪ Scorpionul este guvernat de Pluto, guvernatorul modern (Zeul Infernului, al Intunericului), respectiv de Marte, guvernatorul traditional (Zeul razboiului).
In astrologia evolutiva Pluto este asociat cu legile naturale de evolutie, cu Sufletul, inteles ca o constiinta imutabila, care nu poate fi distrusa de la o existenta la alta, dar care se transforma, evolueaza si este, totodata, parte a constiintei universale. Mai precis, Pluto reprezinta intentiile si dorintele de evolutie ale Sufletului din vieti anterioare (adica “directia veche” de evolutie), respectiv punctul la care ne-am oprit si de unde ne continuam calatoria evolutiva in aceasta viata. (Intentiile si dorintele de evolutie ale Sufletului din aceasta existenta sunt indicate, la nivel individual si colectiv de catre punctul de polaritate/opus al lui Pluto).
▪ Este un semn de apa: sensibil, intuitiv, care se bazeaza pe emotii.
▪ Este un semn fix: stabil, constant, consecvent, mai putin dornic de schimbare.
▪ Arhetipul Scorpionului (prin guvernatorul sau Pluto) este corelat, in astrologia evolutiva, cu insusi Sufletul (in sensul mentionat mai sus) si presupune o serie de metamorfoze, de procese alchimice prin care acesta trebuie sa treaca, in procusul natural de evolutie.
▪ Psihologia constiintei umane. Prin insasi natura sa, Scorpionul va cauta sa desluseasca mecanismele de functionare specifice psihologiei constiintei umane, care sunt cauzele, intentiile, motivatiile care stau la baza diferitelor emotii, trairi sau comportamente (“de ce?”-urile vietii), de unde si fascinatia fata de tot ce este ascuns, dincolo de suparafata, secret, misterios, intunecat, ocult sau tabu.
▪ Constientizarea si depasirea limitelor/ puterea si absenta puterii. Odata cu acest proces de auto-cunoastere va deveni constient de natura sa, de ceea ce reprezinta, de ce se afla sub controlul sau, adica de puterea pe care o detine, dar si de ceea ce nu este sau nu are, adica de limitele puterii sale. De aici atractia fata de orice poate reprezenta o sursa de putere (ex. oameni, diferite forme / sisteme de cunoastere, bunuri / resurse materiale, bani, sex etc.) si incercarea de asimilare, de contopire cu acestea. In functie de nivelul de evolutie la care se afla, Scorpionul isi va folosi ulterior puterea obtinuta in sens pozitiv (de ex. ii va ajuta si pe altii sa creasca si evolueze, sa obtina anumite resurse etc.) sau negativ (prin abuz de putere, prin incercarea de a domina, de a santaja, de a controla, de a manipula etc.).
▪ Acceptarea/rezistenta la schimbare. In anumite cazuri, rezistenta Scorpionului fata de schimbare va fi atat de mare (energia sa este una fixa, de unde si atasementele atat de mari fata de stari, situatii, credinte, oameni din trecut etc.), incat este absolut necesar, din punct de vedere evolutiv, sa aiba loc in viata sa niste evenimente-cataclism care sa depaseasca prin impacul lor tocmai aceasta nevoie a sa subconstienta (Pluto) de securitate emotionala, mentala, materiala, spirituala (ce ii poate ingreuna sau impiedica evolutia). Modul in care Scorpionul va ajunge, asadar, sa evolueze, mai lin sau mai abrupt, va fi determinat de acceptarea/adaptarea la diferitele transformari prin care el trebuie sa treaca, respectiv de rezistenta fata de acestea. (De exemplu, daca o relatie este “toxica” si unul dintre parteneri considera ca “nu poate sa traiasca” fara celalalt, ea se va termina pentru ca, intr-un final, acesta sa isi poata regasi puterea in sine insusi, dupa un proces dureros de “moarte si renastere” plutonian.)
▪ Confruntarile/conflictele. Aceeasi “lupta” intre vechi/trecut/elemente cunoscute (care tin tot de nevoia sa de securitate) si nou/viitor/elemente necunoscute (la fel de atragatoare prin prisma “puterii” pe care o pot simboliza) poate genera o serie de conflicte (interne – cu sine insusi sau externe – cu ceva din realitatea exterioara) care sa contribuie, intr-un final, la acelasi proces de crestere si de evolutie (ex. un conflict intern intre o anumita educatie sau anumite valori primite in familie si valorile mediului in care ajunge sa traiasca poate duce la transformarea radicala a modului in care Scorpionul percepe viata etc.).
▪ Iubirea/frica de iubire. Nevoia de securitate a Scorpionului se poate manifesta in iubire prin crearea unor legaturi stabile, asumate, puternice, intense, bazate pe incredere si daruire totala (iubirea scorpionica este una “totala”, la nivel emotional, fizic, mental, spiritual). La polul opus, din teama de pierdere a controlului si a puterii prin iubire se poate ajunge la posesivitate, gelozie, spionat, tradari, obsesii, frica de intimitate sau de a fi vulnerabil, manipulari, abandon, violenta sexuala etc.
▪ Pentru a avea o viata mai armonioasa, Scorpionul poate folosi ca sursa de inspiratie modelul oferit de semnul sau de polaritate, Taurul, de la care poate invata sa isi fie auto-suficient, sa isi gaseasca adevarata putere in sine insusi si nu in afara sa si sa se bucure, macar din cand in cand, de beneficile unei vieti tihnite si linistite (mai ferita de “drama” si de intensitate emotionala).

>>> Luna plina pe axa Taur/Scorpion va presupune asadar, la nivel general, sa ne respectam nevoile/dorintele individuale (Taur), insa fara a le neglija si pe acelea ale partenerilor nostri; sa gasim o cale de mijloc intre preocuparea fata de latura practica, materiala a vietii (Taur) si cea emotionala, psihologica (Scorpion); sa ne axam pe elementele care ne confera stabilitate in viata noastra, dar sa nu devenim rigizi si sa constientizam ca fara schimbare nu putem evolua (Scorpion); sa ne imbunatatim stima de sine, prin asumarea responsabilitatii pentru actiunile noastre si prin obtinerea cu fortele proprii a ceea ce ne dorim (Taur), dar si prin acceptarea faptului ca, oricat de puternici am fi, nu suntem facuti sa fim singuri (Scorpion).

☆☆☆ Luna plina in Taur si ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca:

▪ Luna in Taur in opozitie cu Mercur Retrograd din Scorpion
Luna in Taur in sextil cu NeptunR din Pesti
▪Luna in Taur in trigon cu Saturn si cu Pluto din Capricorn
▪ Soare in conjunctie cu Mercur Retrograd in Scorpion (intre 11-12.11.2019; aspectul exact – pe 11.11)
▪ Soare in Scorpion in sextil cu Pluto din Capricorn (intre 12-14.11.2019; aspect exact – pe 13.11)
▪ Marte in Balanta in sextil cu Jupiter din Sagetator (intre 10-15.11.2019; aspect exact – pe 12.11)
▪ MercurR in Scorpion in sextil cu Saturn din Capricorn (intre 12-14.11.2019; aspect exact – pe 13.11)
▪ Saturn in Capricorn in sextil cu NeptunR din Pesti (intre 28.10-20.11.2019; aspect exact – pe 9.11; aspectul se formeaza acum pentru a treia oara: prima data a fost pe 31.01, a doua oara pe 18.06).

Spre deosebire de octombrie cand am avut Luna noua in Scorpion in opozitie cu Uranus (pe 28 octombrie), respectiv Luna plina in Berbec in careu cu Pluto (pe 14 octombrie), Luna plina in Taur este mult, mult mai blanda, iar aspectele pe care le formeaza cu celelalte planete sunt in general armonioase.

Asa cum scriam mai sus, avand in vedere semnificatia semnului zodiacal unde are loc, la aceasta Luna plina ne putem astepta sa vedem anumite rezultate sau sa ajungem la unele concluzii in ceea ce priveste:

-nevoile, respectiv valorile noastre (materiale, emotionale, mentale, spirituale);
-abilitatile, talentele pe care le avem (sau pe care ni le dorim);
-modul in care ne gestionam resursele si bunurile (inclusiv banii);
-modul in care abordam notiuni ca prosperitatea, abundenta (ce reprezinta pentru noi si unde ne situam);
-stima/iubirea de sine (cum stam la acest capitol);
-auto-suficienta (in ce masura actionam ca sa obtinem ce ne dorim, ce avem nevoie) etc.

▪ Este o Luna plina care sta sub semnul comunicarii si al gandirii (opozitia cu MercurR), al schimburilor de informatii, al interactiunilor de tot felul, al socializarii etc. Vom analiza in profunzime (MercurR in Scorpion) situatia in care ne aflam (topicurile de mai sus), ne vor veni tot felul de idei despre cum am putea sa schimbam, sa imbunatatim lucrurile si vom simti nevoia sa vorbim despre asta, bineinteles cu persoane in care avem incredere (Scorpion). Dar, deoarece Mercur este retrograd pana pe 20 noiembrie, sa avem in vedere faptul ca s-ar putea sa ne grabim sa tragem anumite concluzii, fara a avea chiar toate detaliile. Cu alte cuvinte, este o perioada excelenta pentru a reflecta pe baza acestor concluzii, dar, in masura in care trebuie sa luam anumite decizii si sa actionam intr-o directie sau alta, ar fi bine sa nu ne pripim. Si cred ca sextilul Mercur/Saturn ne va ajuta in acest sens, pentru ca, pe de o parte ne va mai tempera, iar pe de alta parte, ideile/solutiile care ne vor veni acum vor fi destul de practice, solide si bine ancorate in realitate.
De asemenea, tot, pentru ca Mercur este retrograd, ar fi bine sa ne asiguram ca intelegem corect mesajele pe care le primim si ca, la fel, interlocutorii nostri inteleg corect ceea ce incercam sa le transmitem, pentru a evita neintelegerile.
In alta ordine de idei, este posibil sa simtim ca oscilam cumva intre ceea ce simtim (Luna) si ceea ce gandim (Mercur) si ca trebuie sa facem anumite compromisuri pentru ca lucrurile sa functioneze. De exemplu, din punct de vedere emotional sa ne dorim sa ramanem in zona noastra de confort (Taur), dar mintea sa ne spuna ca a venit momentul pentru o schimbare.

▪ Faptul ca Luna plina face aspecte armonioase cu NeptunR, Saturn si Pluto ma face sa cred ca, desi lucrurile nu sunt 100% clare (MercurR), ne va fi mai usor sa gestionam situatiile in care ne vom afla, iar rezultatele/concluziile vor fi, in general, pe placul nostru pentru ca ne vor da speranta si incredere (NeptunR), dar si acel sentiment de ancorare in realitate despre care scriam si mai sus (Saturn/Pluto).

▪ Chiar daca Luna in Taur este despre noi si nevoile noastre (independent de partenerii nostri), nici la capitolul iubire/relatii nu ne putem plange. Si asta deoarece sextilul Marte/Jupiter ne va da impulsul necesar pentru a fi mai deschisi, mai dornici sa socializam, sa interactionam, sa luam initiativa in relatii. Este o perioada buna pentru a relua discutii mai vechi (apropo de Mercur retrograd), pentru a petrece mai mult timp impreuna si pentru a ne bucura de niste momente frumoase.

▪ Nu in ultimul rand, in aceasta perioada, cu sextilul Saturn/Neptun ne putem vedea anumite vise (Neptun) transformate in realitate (Saturn), daca am fost muncitori, daca ne-am asumat responsabilitatea si am facut ce tinea de noi in directia respectiva.

☆☆☆ In loc de concluzii

Asa cum v-am obisnuit, va las mai jos “tema pentru acasa” (cateva intrebari la care va invit sa meditati):

▪ De ce consider ca am nevoie “pentru a supravietui”, dincolo de apa, hrana si un acoperis deasupra capului?
▪ Ma consider o persoana puternica, independenta? Daca nu, ce pot face pentru a imi recapata puterea?
▪ Ma iubesc, ma apreciez, ma respect? Daca nu, ce consider ca ma face nedemn(a) de iubire/apreciere/respect si ce pot face ca sa schimb lucrurile?
▪ Ce consider valoros in viata mea?
▪ e talente/abilitati consider ca am si cum le folosesc in viata de zi cu zi?
▪ Obisnuiesc sa ma ocup singur(a) de nevoile mele sau am tendinta de a le proiecta asupra celorlalti?
▪ Cat de importanta este latura materiala pentru mine?
▪ In relatiile de iubire pe care le am imi asum responsabilitatea pentru propria fericire?
▪ Cum ma raportez la transformarile care au loc in viata mea? Le initiez, le accept, le resping?

Sa ne fie Luna plina asa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Daca ti-a placut astro-povestea, m-as bucura sa o distribui. Oricum, iti multumesc pentru ca esti aici.
……………………………………….
1. Taur – semnul cel mai impactat (viata personala/profesionala etc.); ex. incheierea unei etape importante/concluzii: schimbarea jobului/ domeniului profesional; a unei relatii sau a unei etape din relatia existenta; modificari importante cu privire la viata de zi cu zi; schimbare a stilului de viata, a infatisarii, a modului in care va prezentati in fata lumii;
12. Gemeni – transformari la nivel de subconstient; pot iesi la suprafata anumite temeri, frici pe care le aveti in ideea de a le confrunta si de a va elibera de ele; decizia de a petrece mai mult timp singur, de a va ocupa mai mult de latura spirituala a vietii; ajutorarea celor din jur; vise revelatorii; decizia de a calatori in strainatate;
11. Rac – incheierea unei etape/concluzii cu privire la anumite relatii de prietenie, grupuri, organizatii din care faceti parte; retele sociale;
10. Leu – incheierea unei etape /concluzii referitoare la cariera, profesie, modul in care sunteti perceputi la locul de munca, reputatia voastra profesionala; statut social (ex. casatorie, divort etc.);
9. Fecioara – transformarea idealurilor pe care le aveti; incheierea unei etape /concluzii cu privire la educatie; sistemul de valori si credinte; religie, cunoastere, filozofia de viata si spiritualitate; calatorii de lunga durata (propriu-zise sau spirituale);
8. Balanta – incheierea unei etape /concluzii cu privire la resursele financiare si materiale pe care le aveti in comun cu altii (in special cu partenerul de viata); bani, bunuri, mosteniri etc.; institutii financiare, banci, credite; nevoia de regenerare; de putere, de a detine controlul; frici, obsesii; nevoia de intimitate (emotionala, fizica), sexualitate; este benefica orice forma de terapie in aceasta perioada;
7. Scorpion – incheierea unei etape /concluzii cu privire la relatii si parteneriate personale (de lunga durata, casatorii) si profesionale; decizia incheierii unei anumite etape dintr-o relatie (ex. decizia de a va muta impreuna, de a va casatori etc.) sau de a termina o relatie (pentru ca nu reprezinta ceva stabil, de durata);
6. Sagetator – incheierea unei etape /concluzii cu privire la viata de zi cu zi; activitatea profesionala pe care o desfasurati zilnic; relatiile cu colegii de la locul de munca; sanatate – pot fi aduse la suprafata anumite probleme de sanatate in ideea de a le rezolva sau puteti opta pentru schimbarea stilului de viata;
5. Capricorn – incheierea unei etape /concluzii cu privire la hobby-uri, creativitate; puteti sa luati decizia terminarii unei povesti de dragoste sau sa o duceti la un alt nivel; relatia cu copiii – ex. modificari in viata copiilor; aparitia unei sarcini;
4.Varsator – incheierea unei etape /concluzii referitoare la familia din care proveniti; universul vostru interior ca rezultat al faptului ca ati crescut in familia respectiva (mostenirea genetica, psihologica); redefinirea lui “acasa” – vazut atat ca spatiu in care locuiti dar si ca loc unde ne simtim protejati, in siguranta din punct de vedere emotional si psihologic; schimbari la nivel de locuinta, vindeti, cumparati etc;
3. Pesti – incheierea unei etape /concluzii in ceea ce priveste modul in care comunicati si ganditi; modul in care interactionati in viata de zi cu cei din jur; mediul online; o calatorie de scurta durata; relatia cu fratii si vecinii;
2. Berbec – incheierea unei etape /concluzii cu privire la valori, venituri si resurse personale, banii castigati prin munca (de ex. o sursa de venit poate sa dispara pentru a fi ulterior inlocuita de o alta); bunuri materiale – decizia de a cumpara/vinde; transformarea modului in care va raportati la bani; stima de sine.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *