LUNA NOUA IN TAUR
5 MAI 2019 „ASUMA-TI RESPONSABILITATEA PENTRU PROPRIA FERICIRE!”

Pe 5 mai 2019, in jurul orei 1.45, avem un nou fenomen de Luna noua. Luna va fi in conjunctie cu Soarele: atat Luna cat si Soarele se vor afla in Taur, la aprox. 14 grade.

☆☆☆ Intro. Despre Luna noua in general

▪ In astrologie, Luna reprezinta universul emotiilor noastre, suma acelor factori, obiceiuri, situatii etc. care ne fac sa ne simtim confortabil si in largul nostru si care ne dau sentimentul de “acasa” (oriunde ne-am afla) iar Soarele semnifica personalitatea noastra de baza, eu-ul interior, ego-ul, identitatea noastra.
▪ Cele aproximativ doua saptamani dupa ce Luna noua are loc (cat este in crestere si pana la urmatoarea Luna plina) reprezinta o perioada favorabila creionarii unei etape noi din viata noastra, initierii de actiuni si proiecte, setarii de intentii intr-o anumita directie (si mai putin punerii lor in practica). Iar roadele le vom putea culege, pe deplin, odata cu fenomenul de Luna plina care va avea loc in acelasi semn zodiacal peste aproximativ 6 luni.
▪ O zi/doua inainte/dupa Luna noua/plina nu este indicat sa luam decizii importante, radicale, deoarece suntem mai emotionali si ne putem razgandi ulterior.

☆☆☆ Cum ne impacteaza la nivel individual Luna noua in Taur:

▪ In functie de harta natala a fiecaruia dintre noi, Luna noua va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formeaza harta natala), respectiv domeniile de viata asociate cu acestea. La sfarsitul articolului gasiti detaliile pentru fiecare semn zodiacal in parte (numarul reprezinta casa unde are loc Luna noua), cu recomandarea de a parcurge intai informatiile despre Ascendent (daca il cunoasteti) si abia apoi cele despre Soare („zodie”).

☆☆☆ Luna noua in Taur – influente generale, energie si caracteristici:

▪ Taurul este un semn fix (stabil, constant, consecvent dar si rigid, mai putin dornic de schimbare) si de pamant (practic, ancorat in realitate), guvernat de Venus (zeita dragostei si a frumusetii; simbolizeaza in astrologie iubirea, afectiunea, relatiile (pe cine, ce si cum iubim), frumusetea, ce apreciem in general si ce consideram a fi valoros, bunastarea materiala, atitudinea fata de bani etc.)
▪ are nevoie in jurul sau de lucruri, situatii, oameni care sa ii sustina nevoia de stabilitate si loialitate, de elemente familiare si prefera sa isi petreaca timpul intr-un mediu cunoscut, alaturi de familie, prieteni apropiati etc., unde se simte confortabil si in siguranta, atat fizic cat si psihic, emotional;
▪ este practic, acorda o mare importanta aspectelor materiale, concrete din viata de zi cu zi si prefera sa aiba un program, fiind perseverent si disciplinat in ceea ce priveste activitatea profesionala sau activitatile zilnice obisnuite;
▪ isi administreaza cu atentie si cu simt de raspundere banii, finantele;
▪ pune accent pe frumos, calitate vs. cantitate si ii place sa isi rasfete simturile: vizual (apreciaza un peisaj frumos), auditiv (o muzica buna), olfactiv (un parfum de calitate), gust (o mancare buna), tactil (un material de calitate);
▪ cand iubeste, ii place sa isi petreaca timpul cu persoana draga, bucurandu-ne de o viata simpla si tihnita si se orienteaza mai mult catre acele persoane care ii inspira stabilitate si posibilitatea unui viitor pe termen mai lung.

Luna noua in Taur este un bun prilej pentru fiecare dintre noi de a ne raspunde la o serie de intrebari si, in functie de raspunsuri, de a vedea ce putem schimba in viata noastra:

▪ Ma consider o persoana independenta emotional si financiar? Viata mea personala (comportamentul, atitudinea, obiceiurile mele etc.) reflecta aceasta independenta?
▪ Ce inseamna pentru mine bunastare financiara / materiala si ce ar presupune sa ajung acolo (daca nu o am deja)? Care sunt lucrurile care ma definesc ca individ si care imi asigura confortul material si implicit mental?
▪ In relatiile pe care le am (de iubire, personale, profesionale etc.) ma pot manifesta asa cum simt intr-adevar nevoia sa o fac? Ma simt suficient de liber, de independent sau ma simt constrans, obligat sa actionez in functie de nevoile altora? Sunt relatii echilibrate, “sanatoase” sau sunt relatii “toxice”, abuzive, codependente? Ma simt apreciat pentru ceea ce sunt sau pentru ceea ce am si ofer?
▪ Am parte de stabilitate in viata mea? Daca nu, care sunt sursele de dezechilibru si ce pot face in privinta asta?
▪ Actiunile mele imi sustin intentiile? Sunt suficient de perseverent si depun suficient efort astfel incat sa realizez ce imi doresc?
▪ Imi asum responsabilitatea pentru propria fericire? Sau o proiectez asupra celorlalti si imi asum riscul de a fi nefericit?
▪ Cum stau cu stima de sine? Ma respect pentru ceea ce sunt? Sunt mandru(a) de ceea ce sunt? Invat din greselile pe care le fac si mi le asum sau sunt tolerant(a) doar cu greselile celorlalti?
▪ Imi traiesc viata constient si ma bucur de micile placeri pe care mi le ofera zi de zi sau imi setez obiective greu de atins si pana cand (daca) reusesc sa le ating uit sa mai si traiesc?

☆☆☆ Luna noua in Taur si ceilalti „jucatori” de pe bolta cereasca

▪ Luna/Soarele in Taur in relatie armonioasa (sextil) cu Neptun (spiritualitate, sensibilitate, altruism, visare, iluzii, spirit artistic) din Pesti

>>> Indiferent de raspunsurile pe care ni le oferim la intrebarile de mai sus (sau cat de repede ne vin aceste raspunsuri) si indiferent ce vrem sa initiem in perioada urmatoare, cred ca este important sa alocam putin mai mult timp si sa nu ne grabim. Sa stam si sa meditam la ce ne dorim cu adevarat si sa fim deschisi in a observa “semnele” pe care le primim. Sa ne rupem putin din agitatia zilnica si sa lasam linistea sau tacerea “sa ne vorbeasca”.
>>> Luna noua in Taur ne indeamna sa ne ancoram in realitate, sa facem ceva concret pentru a ajunge la acea bunastare materiala si emotionala despre care va spuneam dar de multe ori raspunsurile in aceasta directie ne pot veni din directia opusa, din meditatie si rugaciune, din credinta, din aplecarea catre aspecte ale vietii spirituale etc (Neptun).
Chiar daca iti doresti ceva cat se poate de practic/material, chiar daca acel ceva poate parea greu de atins, credinta si speranta pot face diferenta si iti pot da acum aripile necesare pentru zborul de mai tarziu.
>>> Este o perioada buna si pentru a exersa toleranta, cu ceilalti dar mai ales cu noi insine (daca noi suntem in regula cu noi insine vom putea fi ok si cu restul; altfel exista riscul sa ne proiectam asupra lor nevoile si nemultumirile), pentru a ierta ceea ce avem de iertat astfel incat sa ne mai eliberam de greutatile care ne stau pe suflet si sa putem merge mai departe mai usori si mai liberi.

▪ Marte (instinctul, energia, initiativa noastra) in Gemeni in opozitie cu Jupiter (noroc, abundenta, expansiune) in Sagetator intre 4-7.05.2019 (aspectul exact este pe 6.05)

>>> Ne vom simti mai optimisti, mai curajosi si mai dornici sa realizam ceea ce ne dorim. Marte reprezinta modul de a actiona instinctiv in conformitate cu ceea ce sufletul ne cere iar Jupiter va accentua aceste porniri si ne va da foarte multa energie si exuberanta. Fiind vorba de o relatie de opozitie, sunt sanse mari ca dorintele, initiativele, spiritul “razboinic” trezit acum in noi sa se manifeste in relatiile pe care le avem (de iubire dar nu numai) astfel incat este bine sa fim constienti de acest lucru si sa incercam, pe cat posibil, sa nu ne impunem “cu forta” dorintele in fata celorlalti. Sa nu uitam ca asa cum noi avem anumite nevoi si am face poate aproape orice pentru a ni le satisface, la fel se intampla si cu partenerii nostri.
>>> Luna noua in Taur ne indeamna sa fim singurii responsabili pentru fericirea noastra, sa ne gasim echilibrul in noi (emotional, material etc.), sa ne bucuram de ceea ce viata are sa ne ofere, prin urmare daca noi alegem sa mergem in aceasta directie, nu le putem refuza aceleasi drepturi si celor din jur.
>>> Dar, desi poate vom simti nevoia pe moment sa ne aruncam cu capul inainte si sa actionam din instinct, fara sa cantarim toate aspectele situatiei in care ne aflam, cred ca aspectul benefic facut de Luna noua cu Neptun ne va ajuta sa ramanem ancorati in realitate (dar cu ochii atintiti spre Cer 🙂 ), fara a uita lectia tolerantei. Asa cum indicat ar fi sa nu uitam nici de noi.

▪ Conjunctia Saturn/ Nodul Sud (20 grade)/ Pluto in Capricorn (23 grade)

>>> Dupa cum unii dintre voi stiu deja, suntem intr-un amplu proces de “curatenie”, la nivel emotional, spiritual, psihologic, material etc., ce va culmina cu conjunctia Saturn/Pluto din ianuarie 2020.
Conjunctia Nodul Sud / Pluto a avut deja loc pe 4.04 iar conjunctia Nodul Sud /Saturn a avut loc pe 30.04 si se va repeta pe 4.07, respectiv 30.09 (datorita miscarii directe/retrograde a lui Saturn). De asemenea, Saturn il va intalni pe Pluto in Capricorn la inceputul anului viitor (conjunctia exacta are loc pe 12.01 2020).
>>> Pe scurt, este o perioada extinsa de incheieri karmice (Nodul Sud – legaturi cu vieti anterioare; karma), in care anumite capitole importante din viata noastra vor ajunge la un deznodamant, in care vor fi distruse anumite structuri vechi, rigide din viata noastra care ne tin ancorati in trecut (Saturn) si in care va trebui sa trecem printr-un amplu proces de transformare si regenerare, nu fara a ne confrunta mai intai cu fricile, temerile, obsesiile sau dependentele noastre (Pluto).
Nu este si nu va fi un proces simplu dar este unul absolut necesar pentru a putea evolua si pentru a ne trai viata cat mai constient si cat mai aproape de nevoile reale ale sufletului.

Zile senine sa avem!
Cu drag,
Kikiana

……………………………………………….
1. Taur – un nou capitol al intregii vieti – personala, profesionala, viata de zi cu zi, sanatate, relatii etc.;
2. Berbec – o noua etapa cu privire la resursele materiale si financiare personale, banii castigati din munca (ex. modificari ale salariului; intentia de a achizitiona un anumit bun); intentia de a face ceva pentru a va creste stima de sine);
3. Pesti – o noua etapa cu privire la comunicare, gandire, abilitati; decizia de a face o scurta calatorie, de a urma un curs, de a invata ceva nou;
4. Varsator – o noua etapa cu privire la relatia cu familia de origine, casa in care locuiti, sentimentul de acasa, eu-ul interior; ex. decizia de a achizitiona o locuinta, de a va muta;
5. Capricorn – o noua etapa cu privire la iubire, indragostire, copii, hobby-uri; va puteti indragosti sau puteti lua decizia de a avea un copil;
6. Sagetator – o noua etapa cu privire la munca de zi cu zi, colegi; ex. puteti incepe un proiect sau va puteti schimba jobul; intentia de a schimba ceva in rutina zilnica, de a va ingriji mai mult de sanatate etc.;
7. Scorpion – o noua etapa cu privire la relatii, parteneriate, viata de cuplu, casnicie; puteti cunoaste pe cineva cu care sa incepeti o relatie stabila sau puteti duce relatia existenta la nivelul urmator (prin decizia de a va casatori) etc.;
8. Balanta – o noua etapa cu privire la resursele avute in comun cu partenerul (financiare, materiale; ex. modificari ale salariului partenerului de viata); puteti face un credit sau sa primiti o mostenire; nevoia de a avea o relatie puternica, autentica (focus pe intimitatea cu partenerul, la nivel emotional, mental, fizic, sexualitate); perioada foarte buna pentru a incepe o forma de terapie pentru a va elibera de frici, fobii, obsesii;
9. Fecioara – o noua etapa cu privire la educatie, spiritualitate, filozofie, religie; va puteti schimba sistemul de valori; poate aparea o noua perspectiva asupra viitorului; redefinirea modului in care va raportati la divinitate; intentia de a face o calatorie de mai lunga durata;
10.Leu – o noua etapa cu privire la cariera, reputatie profesionala, statut social; va puteti schimba jobul sau puteti trece la un alt nivel in jobul actual; intentia de a va casatori, divorta etc;
11. Rac – o noua etapa cu privire la prieteni, grupuri, asociatii; decizia de va inscrie intr-o asociatie, intr-un grup; va puteti schimba grupul de prieteni;
12. Gemeni – meditatie, reflectii, vise, revelatii; dorinta de a petrece mai mult timp in izolare pentru a medita; puteti avea o preocupare mai mare fata de latura spirituala a vietii; intentia de a face o calatorie in strainatate; se pot intensifica visele, premonitiile.
Photo credit: Claudiu Iova

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *