MERCUR IN MISCARE DIRECTA
20 AUGUST 2018 „SAU CAND CONFUZIILE SE RISIPESC”

Dupa cateva saptamani in care Mercur a fost retrograd si ne-am confruntat poate cu o serie de neintelegeri, probleme, dificultati in domeniile guvernate de acesta (comunicare, informatii, gandire, calatorii, comert etc.), lucrurile incep sa devina mai usoare, mai simple si sa se clarifice. Iar noi incepem sa cernem informatiile primite si sa vedem mai bine realitatea.

Ca sa puteti intelege miscarea retrograda a unei planete, imaginati-va un tren care trece prin statia A, ajunge apoi in statia B (in miscare directa), se opreste putin, apoi o ia inapoi spre A (miscare retrograda), ajunge acolo, se opreste iar putin si apoi isi continua drumul (din nou in miscare directa) spre B (cum mersese initial).

In linii mari, acesta este traseul lui Mercur in perioada iulie – septembrie:

☆☆☆ In prima saptamana din iulie ne aflam in punctul A, primeam si transmiteam anumite informatii, credeam anumite lucruri;

☆☆☆ Pana spre sfarsitul lui iulie ne-am vazut mai departe de „calatoria” noastra, astfel incat ajungeam in punctul B (sfarsitul lui iulie) cu o anumita viziune asupra lucrurilor (pe baza interactiunilor cu ceilalti, a unui anumit mod de a gandi etc.);

☆☆☆ In jur de 26-27 iulie Mercur a stationat (retrograd) in punctul B si apoi s-a aflat in miscare retrograda (a inceput sa mearga aparent „inapoi” spre punctul A). A fost practic startul unei perioada cand si noi ne-am oprit si am inceput sa analizam mai mult informatiile primite pana atunci. Schimbul de informatii s-a intensificat si e posibil sa fi aparut neintelegeri, confuzii in ceea ce priveste interactiunea cu ceilalti, sa nu fi vazut realitatea asa cum era ea ci dintr-o perspectiva mult mai subiectiva. Perioadele de retrogradare aduc uneori probleme de comunicare deoarece ne putem grabi sa interpretam anumite lucruri, nu suntem atat de atenti la detalii, tragem concluzii pripite, ne e mai greu sa vedem imaginea de ansamblu. Alteori apar probleme, intarzieri legate de calatorii (de la acte, la starea de functionare a masinii etc.) sau ne putem trezi ca ne dorim sa facem anumite achizitii importante fara sa luam in calcul anumite detalii (ex. daca produsul respectiv chiar ne este util, ne trebuie, ni-l permitem etc.) astfel incat recomandarea a fost sa nu ne grabim, sa nu actionam din impuls.

☆☆☆ Pe 19-20 august Mercur stationeaza (direct), aflandu-se acum iar in punctul A, unde ne aflam la inceputul lui iulie.

Perioadele de stationare sunt destul de intense, este posibil sa simtim acum mai acut concluziile perioadei de retrogradare desi inca nu suntem gata sa actionam. Incepe sa se faca lumina in interactiunile cu ceilalti, vedem mai clar diferenta intre ce credeam si incurcaturile aduse de perioada de retrogradare dar nu stim inca in ce directie sa o luam sau nu avem inca energia de a actiona.

☆☆☆ Dupa 20 august miscarea lui Mercur va fi in cele din urma directa. Iar in prima saptamana din septembrie se va afla iar in punctul B, pe unde a trecut la sfarsitul lui iulie cand a inceput sa retrogradeze.

In loc de concluzii.

☆☆☆ Ultima saptamana din august si prima din septembrie ne vor ajuta sa clarificam evenimentele din iulie, sa vedem realitatea cu mintea mai limpede, dintr-o alta perspectiva, sa intelegem unde ne-am grabit si am tras concluzii…poate eronate (in perioada de retrogradare). Sa separam adevarul de incertitudine, sa judecam obiectiv si lucid. Multe dintre problemele aparute in iulie-august isi pot gasi acum o rezolvare daca au avut la baza neintelegeri sau confuzii, daca s-au bazat pe interpretari gresite ale unor fapte, vorbe, gesturi.

☆☆☆ Este cu atat mai important sa actionam in cunostinta de cauza, informati, rationali, cu mintea clara, cu cat a fost o vara foarte intensa, cu multe eclipse si planete retrograde care ne-au scos, mai mult ca sigur, din zona noastra de confort si ne-au dat multe planuri peste cap. Cred ca inainte de a incepe o etapa noua (in septembrie) este bine sa incercam sa extragem ce a fost mai bun din aceasta perioada si sa intelegem, pe cat posibil, de ce (ni) s-au intamplat anumite lucruri si, mai ales, ce putem imbunatati. In special la noi.

O saptamana linistita sa avem!

Cu drag,
Kikiana

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *