INCEPE SEZONUL ECLIPSELOR! ECLIPSA DE SOARE IN RAC
13 IULIE 2018

Vineri, 13 iulie 2018, in jurul orei 6, are loc o Eclipsa partiala de Soare / Luna noua in Rac (Soarele si Luna se vor afla la aprox. 20 de grade in acest semn zodiacal).

☆☆☆☆ Despre Eclipse in general

– Eclipsele au o puternica incarcatura karmica, rolul lor fiind acela de a ne aduce „mai aproape” de drumul pe care il avem de urmat.
– Ca orice Luna noua, Eclipsa de Soare este asociata unor inceputuri, etape sau situatii noi din viata noastra dar efectele sale sunt mult mai puternice si de durata.
– Imaginati-va ca atunci cand ne nastem, venim pe lume cu un fel de “program” pe care va trebui sa il realizam in aceasta viata si cu cat o traim mai constient si nu ignoram “indiciile” pe care le primim de-a lungul timpului, cu atat vom resimti transformarile aduse de eclipse mai putin dramatic. In caz contrar, daca nu suntem pe drumul potrivit si alegem sa ignoram semnele, atunci vom simti mai puternic efectele unei Eclipse. (Ele se simt cu cateva saptamani inainte si dureaza pana la aprox. 6 luni dupa ce aceasta a avut loc).
– Ex. de transformari aduse de o eclipsa: decizia de a ne muta, cauta alt job, renunta la un anumit tipar comportamental, de a ne casatori, divorta etc. Nu este obligatoriu sa le si punem in practica in perioada imediat urmatoare dar acum putem “sa plantam semintele”, sa ne facem planurile (eclisele de Luna aduc rezultate, culminari in timp ce acelea de Soare reprezinta mai degraba setarea unor intentii).
– Deoarece perioadele din jurul eclipselor sunt destul de intense, chiar v-as recomanda sa nu actionati impulsiv (deoarece tentatia poate fi mare) ci mai degraba sa meditati la ce urmeaza sa intreprindeti, sa va faceti planurile dar sa nu va grabiti sa actionati… pentru ca exista riscul sa nu luati in calcul toate detaliile.

☆☆☆☆NOU! Eclipsele pe axa Rac-Capricorn

– Revenind la eclipsa din 13 iulie este important sa stim ca din luna noiembrie eclipsele vor avea loc, timp de aprox. un an si jumatate, pe axa Rac / Capricorn, odata cu mutarea Nodului Nord al Lunii din Leu in Rac, respectiv a Nodului Sud din Varsator in Capricorn.
– Eclipsa de acum anunta, asadar, evenimentele ce vor avea loc in urmatoarea lunga perioada de timp si, de aceea, va recomand sa observati ce evenimente/ situatii/ oameni noi apar in viata voastra in urmatoarele cateva luni. Mai mult ca sigur, de acest gen de experiente veti mai avea parte atata timp cat nodurile Lunii si implicit Eclipsele vor fi in Rac/Capricorn, pentru ca vor actiona in aceleasi zone din hartile voastre natale. Ca sa aveti o idee, ganditi-va la evenimentele majore care au avut loc in 2000-2001 cand nodurile lunii au mai fost pe aceeasi axa.

Cateva zone impactate pentru fiecare Ascendent / zodie in parte, gasiti la sfarsitul articolului. Va recomand sa incepeti cu Ascendentul, daca il stiti.

☆☆☆☆ Eclipsa in Rac – particularitati

Deoarece Racul este semnul casei (atat in sensul propriu, casa in care locuim cat si figurat – spatiul unde ne simtim in siguranta, lumea noastra interioara – racii fiind cunoscuti pentru caracterul introvertit), al familiei si in special al mamei, acestea sunt cateva dintre temele care ne pot capta atentia in perioada urmatoare.
De asemenea, deoarece pentru Raci este foarte importanta nevoia de protectie si de siguranta, de sensibilitate si intimitate, este posibil ca in lunile urmatoare sa fim mai putin extrovertiti (daca asa suntem in mod obisnuit), sa simtim la randul nostru nevoia sa ne inconjuram mai mult de familie, de prieteni sau de persoane langa care ne simtim protejati. Vom fi mai sensibili si vom evita situatiile care au potential de a ne rani (racul se retrage in carapace atunci cand se simte in pericol).
Vom fi poate mai putin directi dar mai intuitivi si ne vom asculta mai mult emotiile (Racii isi bazeaza deciziile in special pe ceea ce simt si mai putin pe ratiune).

Cei mai impactati de eclipsa: Racii, Capricornii, Berbecii si Balantele (Asc/zodie) si mai ales cei care au Asc sau Soarele intre aprox. 17 – 23 grade intr-unul dintre semnele mentionate sau sunt nascuti intre datele de 10 – 16 (aceleasi zodii).

☆☆☆☆ Principale aspecte facute de planete

– Pluton, zeul Infernului si al Intunericului, aflat in Capricorn va fi in opozitie cu Eclipsa/Luna noua din Rac.

Pluton simbolizeaza nevoia profunda de transformare, de regenerare, in special a acelor parti din noi la care poate nu avem curajul sau nu dorim sa privim, a tot ceea ce este intunecat, ascuns sau tabu, obsesiile, fricile sau fobiile noastre. Relatia de opozitie presupune un conflict ce se cere a fi rezolvat, presupune a vedea realitatea asa cum este ea de fapt, cu bune si rele, fara inflorituri pentru ca doar astfel putem fi corecti cu noi insine si putem sa realizam ce avem de realizat (“programul” despre care scriam la inceput). Astfel, acele situatii/trairi/emotii mai putin frumoase pe care poate am incercat “sa le ascundem sub pres” au sanse mari sa iasa acum la suprafata pentru a le confrunta si a le elimina intr-un final din viata noastra. Deoarece opozitia cu Pluton va face ca aceasta Eclipsa sa fie una foarte intensa emotional este important ca inainte de a elimina oameni/situatii din viata noastra (daca va fi cazul), sa vedem intai in ce masura realitatea care nu ne multumeste este cauzata de altii si nu de noi insine si daca nu cumva acea realitate nu reflecta cumva propriul nostru comportament. Pentru ca poate de acolo ar trebui sa incepem transformarea…

– Jupiter (expansiune, dezvoltare, abundenta, noroc) si Neptun (sensibilitate, altruism, visare, iluzii, spirit artistic) se vor afla intr-o relatie armonioasa (trigon) cu Luna noua/Eclipsa in Rac, ceea ce ne va da optimismul si increderea ca vom putea duce la bun sfarsit ceea ce proiectam acum si, sa speram, si intelepciunea de a ii privi pe cei din jur cu bunatatea si toleranta cu care suntem datori sa ne privim pe noi insine. Chiar si intr-un context mai intens emotional putem alege sa ne pastram demnitatea, sa nu aruncam cu vorbe urate si sa nu facem gesturi pe care mai tarziu le-am putea regreta.

O saptamana linistita sa avem!
Cu drag,
K.

1.Rac – semnul cel mai impactat; un restart al intregii vieti – personala, profesionala, sanatate, relatii, infatisare; etc.
12.Leu – intentia de a medita mai mult, de a reflecta, de a petrece mai mult timp in izolare; intentia de a face o calatorie in strainatate
11. Fecioara – o noua etapa cu privire la prieteni, grupuri, asociatii, viitor; decizia de va inscrie intr-o asociatie / grup; transformarea planurilor cu privire la viitor etc.
10. Balanta – o noua etapa cu privire la cariera, reputatie profesionala, statut social; intentia de va schimba jobul, de a va casatori etc.
9. Scorpion – o noua etapa cu privire la educatie, spiritualitate, filozofie, religie; intentia de a face o calatorie de mai lunga durata
8.Sagetator – o noua etapa cu privire la resursele avute in comun cu partenerul (financiare, materiale), sexualitate; decizia de a va elibera de frici, traume; de face un credit
7. Capricorn – – o noua etapa cu privire la relatii, parteneriate, viata de cuplu, casnicie; intentia de avea o relatie stabila, de a va casatori, divorta etc.
6. Varsator – o noua etapa cu privire la munca de zi cu zi, colegi, sanatate, activitati din rutina zilnica; intentia de a incepe un alt job, de a va ingriji mai mult de sanatate etc.
5. Pesti – o noua etapa cu privire la iubire, indragostire, copii, hobby-uri; va puteti indragosti sau puteti lua decizia de a avea un copil
4. Berbec – o noua etapa cu privire la relatia cu familia de origine, casa in care locuiti, sentimentul de acasa, eu-ul interior; ex. decizia de a va muta
3. Taur – o noua etapa cu privire la comunicare, gandire, abilitati; decizia de a face o scurta calatorie
2.Gemeni – o noua etapa cu privire la resursele materiale si financiare personale, banii castigati din munca, stima de sine; ex. intentia de a achizitiona un anumit bun

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *