Perioada 7.09-13.09.2020.
“Marte retrograd. Mai puțină acțiune, mai multă introspecție.”

Săptămâna aceasta, Marte își începe mișcarea aparent retrogradă în semnul Berbecului.
Este începutul unei perioade de aproximativ două luni în care ne putem simți ca și cum am apăsa pedala de accelerație (Marte în Berbec) și frâna (Marte retrograd) simultan sau ca și cum noi am apăsa pe accelerație, iar altcineva pe frână.

Săptămâna începe într-o notă optimistă cu trigonul Soare/Jupiter. Primele zile din săptămână sunt excelente pentru activități practice, concrete, deoarece vom avea suficientă ambiție, determinare și perseverență pentru a le duce la bun sfârșit. Dacă sunt anumite lucruri pe care ne doream foarte mult să le realizăm, dar simțeam că ne e greu să ne concentrăm, că nu avem suficientă răbdare sau putere de muncă, acum ar putea fi momentul potrivit să trecem la fapte (în special luni și marți). Rezultatele nu vor întârzia să apară și, probabil, vom fi foarte mulțumiți de ele.

> Cei mai impactați: Fecioarele, Peștii, Gemenii și Săgetătorii, precum și Capricornii, Racii, Balanțele și Berbecii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

La mijlocul săptămânii (joi), Marte își începe mișcarea aparent retrogradă în semnul Berbecului, ce se va încheia la mijlocul lunii noiembrie. Ca arhetip, Marte/Berbec reprezintă modul în care acționăm instinctiv pentru a ne împlini anumite dorințe pe care le avem și de care suntem conștienți (derivate din dorințele de la nivel subconștient – simbolizate de arhetipul Pluto/Scorpion). Marte înseamnă dorință pură, instinct, energie, forță, acțiune, curaj, dar și mânie, furie, agresivitate (dacă ceva îl împiedică să acționeze). De exemplu, dacă ne dorim x, cu Marte în Berbec vom acționa în direcția respectivă, fără să stăm prea mult pe gânduri și fără să ne gândim la riscuri și consecințe. Marte în Berbec este curajos, independent și are nevoie de libertate pentru a acționa, nu suportă regulile, restricțiile, limitările, iar răbdarea nu este punctul său forte. Revenind la exemplul din introducere, Marte în Berbec suntem noi apăsând pedala de accelerație: acționând când ne dorim, unde ne dorim și cum ne dorim.

Însă, ca la orice retrogradare, și în cazul lui Marte, energia se mută dinspre exterior înspre interior, adică dinspre a face n lucruri și a alerga după n dorințe în n direcții, către a reflecta mai mult cu privire la toate acestea. De ce? Pentru a învăța să ne filtrăm mai bine dorințele și a vedea pentru care merită “să luptăm”, în care are rost să investim timp și energie și care sunt cele mai bune (eficiente) căi pentru a le împlini. Astfel, odată retrograd, Marte este cumva obligat “să frâneze” și noi, la rândul nostru. Evident, asta poate stârni în noi o doză bună de nemultumițire, de enervare si de frustrare pentru că nu (mai) putem face tot ce ne dorim, dar, așa cum spuneam, scopul “frânei” este de a ne învăța să ne mai temperăm, să nu ne mai risipim energia în prea multe direcții și să fim mai eficienți. Prin urmare, în loc să ne preocupăm să facem x, y,z, să ne gândim mai degrabă dacă avem într-adevăr nevoie de x, y si z și cum putem ajunge acolo mai simplu sau mai ușor. Cât Marte va fi retrograd, făcând mai puțin (dar mai chibzuit), putem realiza mult mai mult, pe termen mai lung, și ne putem scuti și de stres, nervi sau bătăi de cap. Voi reveni cu detalii în următoarea astro-poveste, care va fi dedicată în întregime acestui subiect.

> Cei mai impactați: Berbecii, Balanțele, Racii și Capricornii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

În a doua parte a săptămânii (vineri), în special atunci când interacționăm cu alții putem avea un sentiment de vulnerabilitate, de inadecvare. Intenționat sau nu, în discuțiile respective ne pot fi atinse anumite puncte sensibile, ne pot fi reamintite (sau ne putem reaminti singuri) momente, situații care ne-au rănit, când nu ne-am simțit foarte confortabil în pielea noastră, când ne-a fost rușine, când nu am fost în stare să facem anumite lucruri etc. Evident, și noi putem declanșa trăiri similare în interlocutorii noștri și, tocmai de aceea, mi se pare important să ne alegem cu mai multă grijă cuvintele și să nu lăsăm discuțiile să o ia pe o pantă care să facă mai mult rău decât bine. Compromisurile și armonia la care tânjește Mercur (comunicare/gândire) în Balanță pot fi ceva mai dificil de realizat acum, prin urmare, să avem asta în vedere, mai ales dacă avem subiecte mai delicate de abordat.

> Cei mai impactați: Berbecii, Balanțele, Racii și Capricornii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Mai mult, în aceeași zi se formează și opoziția exactă Soare/Neptun. Oricât de mult am dori să ne păstrăm discernământul și să judecăm limpede și rațional anumite lucruri (Soare în Fecioară), tendința poate fi, în special în relațiile cu ceilalți, să ne ducem cumva către extreme: fie să idealizăm oamenii/situațiile respective, fie să ne simțim dezamăgiți, demotivați, deziluzionați (Neptun în Pești). În contextul celor de mai sus, de exemplu, ne poate veni mai ușor să le găsim scuze celor care ne rănesc (Mercur/Chiron) sau să ne plasăm în postura de “victimă” (pe principiul “nu consider că merit un tratament mai bun”). În sens pozitiv (și, din punctul meu de vedere, aceasta este direcția către care ar fi de dorit să ne îndreptăm), chiar dacă ne sunt atinse anumite puncte sensibile, este o ocazie bună pentru a reflecta asupra acestora, dar cu mai multă compasiune și înțelegere. Nu putem schimba anumite lucruri care ne-au rănit (mai ales dacă au avut loc în trecutul nostru), dar putem încerca oricând să schimbăm modul în care ne raportăm la ele, astfel încât să ne afecteze mai puțin în prezent. Iar acesta poate fi un moment excelent în care să ne exersăm blândețea și toleranța, începând cu noi înșine.
În altă ordine de idei, opoziția Soare/Neptun este favorabilă unor activități care presupun inspirație, creativitate, simț artistic sau, pur și simplu, unor momente de odihnă sau recreere.

> Cei mai impactați: Fecioarele, Peștii, Gemenii și Săgetătorii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Duminică, Jupiter își încheie mișcarea aparent retrogradă în Capricorn, mișcare începută la mijlocul lunii mai. Jupiter în Capricorn “ne învață” să ne asumăm responsabilitatea pentru propria fericire, să creăm structuri rezistente, durabile și cu sens în viața noastră (eliminându-le pe cele vechi de care nu mai avem nevoie), să abordăm lucrurile cu maturitate și cu o anumită disciplină, să fim mai atenți la rolul pe care îl deținem în societate (carieră, profesie, statut). În perioada de retrogradare toate aceste topicuri au intrat, pentru fiecare dintre noi, într-un proces de reevaluare (energia s-a mutat dinspre exterior înspre interior) și, odată încheiată această perioadă, începem să punem în practică anumite concluzii la care am ajuns. Despre Jupiter în Capricorn am scris în detaliu aici.

> Cei mai impactați: Capricornii, Racii, Balanțele și Capricornii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Săptămâna se încheie cu trigonul făcut de Venus în Leu cu Chiron Rx în Berbec. Dacă au avut loc anumite discuții mai delicate la mijlocul săptămânii, mai ales în relațiile de cuplu, acum problemele respective (sau orice alte situații) pot fi abordate dintr-o altă perspectivă, cu mai multă încredere în forțele proprii. Cu toții avem punctele noastre sensibile, dar asta nu înseamnă că merităm mai puțin să fim iubiți, apreciați sau respectați. Iar Venus în Leu ne va ajuta să ne reamintim asta.

> Cei mai impactați: Leii, Vărsătorii, Taurii și Scorpionii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 9.09.2020 Soare în Fecioară în trigon cu Jupiter Rx în Capricorn (între 8-10.09.2020)
▪ 10.09.2020 Marte staționează retrograd în Berbec (va fi în mișcare aparent retrogradă între 10.09-14.11.2020)
▪ 11.09.2020 Mercur în Balanță în opoziție cu Chiron Rx în Berbec (între 10.09-11.09.2020)
▪ 11.09.2020 Soare în Fecioară în opoziție cu Neptun Rx în Pești (între 10.09-12.09.2020)
▪ 13.09.2020 Jupiter staționează direct în Capricorn (a fost în mișcare aparent retrogradă între 14.05-13.09.2020)
▪ 13.09.2020 Venus în Leu în trigon cu Chiron Rx în Berbec (între 12.09-14.09.2020)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *